icon

Ako sa zbaviť soplíka u dvojročného dieťatka?

mirkaknm
29. sep 2020

Ahojte maminky, ako bojujete so soplikami pri 2 rocnych detickach? Ake babske a zarucene dobre recepty poznate?
A ake recepty na papanie ako napr.vyvar?
Dakujem 🙂

unicornlady
29. sep 2020

odsávačkou odsávať sople, dávať piť dostatok tekutín. Prípadne sirup na kašeľ (ak má kašeľ), čerstvý vzduch

tilko
29. sep 2020

ja len dodám, že pred spaním dobre odsať, kvapky do nosa a spať na vyvýšenom (pod matrac veľký vankúš...)

zuzkaa1991
29. sep 2020

My sa trapime uz 3tyzden a netuším co davat jej keďže nasivin len tyzden moze brat .... Co vysse pisu pani máme všetko za sebou a nič nezabera uz aj difuzer som jej kupila

brita7777
29. sep 2020

zvlhcovac vzduchu, mozes spravit aj caj trochu zazvor tymian, anizu, povarit zcedit, a striekackou davas po troche pocas dna, ovocie najlepsie

iveta143
29. sep 2020

fenistil kvapky nemate? ak ano, mozte davat, este je tu otazka ake su tie sopliky, cire vodnate alebo huste tazko vyfukatelne? moj 2 rocny syncek mal teraz tiez sopliky, a davala som mu fenistil kvapky, a do nosa morsku vodu, potom som odsala, a tak nasivin len sem tam,vela pit tekutin...do tyzdna bolo po vsetkom 🙂

bibina666
29. sep 2020

Mne ked uz nic nepomahalo, skusila som solnu jaskynu. Ta sol uvolni hlien a do par dni je ok

mirkaknm
autor
30. sep 2020

@iveta143 Ma ich take tazsie na vyfuknutie, tiez davame morsku vodu pred odsavanim, potom pred spanim nasivin a zacali sme vyhrievat horskym slnieckom a zacalo to aj pomahat 🙂

iveta143
30. sep 2020

@mirkaknm tak to je super ze to pomaha, ja vacsinou na tazko vyfukatelne sopliky davam sirup solmucol...ale vy asi nebudete musiet nic take, ked toto vam pomaha, super 🙂

makda
30. sep 2020

nam pomahalo prestriekanie nosa physiomerom. inak ale treba podporit imunitu napriklad echinaceou, teraz urcite aj vit. D, C, pripadne aj olej zo zralocej pecene

stanislavicenka
30. sep 2020

@mirkaknm tiez som pred spanim vzdy dala kvapky do nosa, nasledne odsat. A mat pri posteli na zemi, pod postielkou nakrajanu cibulu na mokrej utierke ci laktovej plienke.
A pocas dna vela tekutin, cerstvy vzduch

mirkaknm
autor
1. okt 2020

@iveta143 A to akemu staremu dietatku davate ten solmucol? Idem si to precitat co to je 🙂

iveta143
1. okt 2020

@mirkaknm aj kasle?

mirkaknm
autor
1. okt 2020

@iveta143 Iba pri odsavani soplikov.

mirkaknm
autor
1. okt 2020

Vcera bolo lepsie a dnes sa to zhorsilo, zelene sople a pri odsavani sa stazuje na usko ze ju boli. :(

iveta143
1. okt 2020

@mirkaknm no skusila by som este ten solmucol,a uvidite....lebo vacsinou pri zelenych soplikoch moje deti brali pamycon do nosa,to su atb. urobil by sa aj vyter z nosa.

tatisna
1. okt 2020

@mirkaknm tak zelene sople a bolave ucho = utekaj k dr. Nasa mala najprv vodnaty sopel a po tyzdni mala stale viac bieleho speneneho sopla. Proste sa to zhorsovalo. Dr. nam po telefonate predpisala pamycon elektronicky na preukaz a do 2 dni boli sople prec. Ale ak ju boli ucho a ma zelene tak hybaj k dr. alebo volaj.

iveta143
1. okt 2020

@mirkaknm a ked stlacate usko,boli ho?po mojej uvahe asi by trebalo navstivit dr,alebo aspon zavolat tak ako pise v prispevku vyssie.ide vikend tak treba to poriesit.

stanislavicenka
1. okt 2020

@mirkaknm odsavat jemnejsie. Nikdy nie uppne vysusit sliznicu.

mirkaknm
autor
7. okt 2020

@stanislavicenka ano mate pravdu 🙂

mirkaknm
autor
7. okt 2020

Dakujem vsetkym maminkam. Boli sme u doktorky, no ta nas pre coronu nevzala. Treba sa dopredu objednat. Ked som pozrela terminy, nic volne najblizsi tyzden. Pre info.pani doktorka Makajenko.
Tak som si kupila inhalator, inhalovali sme 2 dni a sople su prec. Velmi odporucam 🙂