Ako spoznať reflux u štvorročného dieťaťa?
Ahojte, ake prejavy sú pri refluxe u väčších detí? (4roky) ako to zistím?
Napr. moju dcéru asi od 4 rokov páli záha a vracia sa jej kyselina do úst, no keďže má aj intoleranciu na laktózu, tak som jej kúpila Talcid tabletky na cmúľanie a keď sa jej to stane, tak jej ich dám cmúľať.
@tulipanik12 ahoj, prosím ťa, ktorý presne jej dávaš? Píšu že od 12r je čo som našla. Ten, či je nejaký iný aj? Tiež by som skúsila, lebo už neviem čo jej dať.
Ahoj, u syna sa reflux zacal prejavovať tak,ze po konzumácii citrusov.veci,ketchupu a tak dalej v noci kaslal. Vysplechovali mu kyseliny v ležiacej polohe ked bol. Pomoze obmedziť veci spôsobujúce kyselinu, ohladne spanku treba mat vyššie pod hlavou vankuse, dr,odporučila uplne dane potraviny nevylúčil,len ich množstvo obmedziť a pripadne ich dat skonzumovať dopoludnia. Kázala kúpiť sirup gastrotus a večer ho dat ( v prípade,že by jedol co nemá), ale ten som zatiaľ neskúšala...ostatne sa snazim u ňho dodrziavat
@tulipanik12 ahoj, prosím ťa, ktorý presne jej dávaš? Píšu že od 12r je čo som našla. Ten, či je nejaký iný aj? Tiež by som skúsila, lebo už neviem čo jej dať.
@leveta presne tento na foto a ona už má 13 rokov, no veru dávam jej ho zo posledných 5-6 rokov
@leveta presne tento na foto a ona už má 13 rokov, no veru dávam jej ho zo posledných 5-6 rokov
@tulipanik12 ďakujem. Moja má len 4, ale má malú váhu. Ideme tento mesiac na gastro tak sa aspoň spýtam na to či by mohla.
Gastrotuss dávame. V prípade núdze nám fungujú slané tyčinky, ale teda z núdze cnosť 🫣

Napr. moju dcéru asi od 4 rokov páli záha a vracia sa jej kyselina do úst, no keďže má aj intoleranciu na laktózu, tak som jej kúpila Talcid tabletky na cmúľanie a keď sa jej to stane, tak jej ich dám cmúľať.