icon

Ako správne dávkovať Coliprev kvapky pre bábätko?

23. sep 2025

Ahojte mojej malej chcem začať dávat tieto coliprev kvapky ale neviem koľkokrát denne ich mam dávať.
Menili sme mliečo z Degistive care na kendamil (odporučila gastroenterológička) a coliprev majú v sebe laktazu tak že skúsim lebo mam pocit ze ráno keď sa budi ma bolesti bruška.
Malá ma 4 mesiace.
Na obale píše 11-17kvapiek
Ale teraz kolko?
A môžem dat na vecer pred spaním?
A do mliečka?
Alebo na lyžičku z troškou mliečka?

maria535
23. sep 2025

@anonym_autor my sme davali do kazdeho mliecka 9 kvapiek..rozdelovala som to do dvoch flasiek aby bola istota ze to vypije lebo vela krat nevypila celu davku tak aby bol ten efekt..ten coliprev sa ma davat praveze do kazdej davky aby bola lahsie stravitelna aby rozstiepilo tu laktozu..davame kendamil mliecko tiez 🙂..to mnozstvo kvapiek treba posledovat ako bude reagovat..my sme zacinali s 5 bolo malo tak sme dali 9 a bolo to ok..po 3 mesiaci koliky u nas presli 🙂

anavixy
23. sep 2025

Coliprev je potrebne davat s kazdou davkou mlieka.
Ak chces mat istotu, ze vypije cele mnozstvo kvapiek, tak nq lyzicku alebo rovno do ust, ale inak moze ist aj do flasky (len tam zostane nieco vo/na flasi).
Ale teda coliprev je urceny na riesenie laktozovej intolerancie, prechodna laktozova intolerancia sa casto vyskytuje u babatiek prave do 4m, takze neviem, ci to nie je skor zbytocne, ale za vyskusanie nic nedas. Len teda ked, tak davaj tak ako sa odporuca.

majus2323
23. sep 2025

@anonym_autor potom hlavne tieto kvapky treba vysadiť postupne a nie naraz. Ostatné vám napísali holky vyssie

nika_val
10. nov 2025

Ahojte chcem sa spýtať. Malý má 2,5 mesiaca takže na neho sedí 9-11 kvapiek.
Ale moja otázka je: 9-11 kvapiek do každého kŕmenia alebo to je dávka na celý deň?
Lebo teraz neviem či do každého kŕmenia mám dať 9 kvapiek alebo to rozdeliť a do každej tým pádom dám len 2 kvapky (to by vyšlo 12 kvapiek za celý deň) 🤷

majus2323
10. nov 2025
@nika_val

Ahojte chcem sa spýtať. Malý má 2,5 mesiaca takže na neho sedí 9-11 kvapiek.
Ale moja otázka je: 9-11 kvapiek do každého kŕmenia alebo to je dávka na celý deň?
Lebo teraz neviem či do každého kŕmenia mám dať 9 kvapiek alebo to rozdeliť a do každej tým pádom dám len 2 kvapky (to by vyšlo 12 kvapiek za celý deň) 🤷

@nika_val do každého krmenia