Ako správne dávkovať Nurofen u detí?
Syn 6 rokov, 25 kg chytil nejaku virozu, rano mal 38,8 a stazoval sa ze ho velmi boli hlavicka. Dala som nurofen 5 ml ten co je pre deti od 6 rokov. To bolo o 10tej. Teplota pekne klesla, hlava prestala boliet. Teraz sa ale zase stazuje ze ho zacina boliet hlavicka a teplota ide zase hore. Mozem dat nurofen aj po 6 hodinach alebo radsej teraz panadol? Nikdy sme takto este nemali, nurofen ucinok stale vydrzal min 8 hod. Dakujem
A tiež 3- 4x denne panadol. Neprekračuj celkovú dennú davku
Nurofen každých 6 hodín
Nekombinovala by som s Panadolom
Nurofen ma inu ucinnu zlozku ako panadol/paralen (je to liek na baze paracetamolu). Pri vysokych teplotach alebo bolestiach sa odporuca striedat kazde 4 hodiny. Presne tak ako napisala vyssie @anica. Ak ma dieta len teplotu ale nie vysoku len je nad 38,5 a zle ju znasa, je dobre pomoct si aj vlaznou sprchou, mensim kupelom alebo zabalmi aby teplota klesla. @patka06 - preco nekombinovat s panadolom ? Ak nurofenova davka nevydrzi 6 hodin nie je dobre dieta trapit bolestami hlavy.

Môžeš striedať s panadolom..po 4 hodinách. O 10tej nurofen, o 14tej panadol, o 18tej nurofen, o 22 zas panadol.....3-4x denne nurofen a