Ako správne podať sirup proti horúčke dieťaťu?
Ahojte mamičky,
Poznáte nejaký zlepšovák na podanie sirupu pre bábätko od horúčky po očkovaní/pri chorobe? Dcérku (12m) hneď napne a všetko vygrcká, či podám tou priloženou striekačkou alebo na lyžičke.
Čípok nehrozí, z toho chytí panický hysák a stiahne riťku 😅
Kamoška dávala do mlieka. Ja som to nikdy neskúšala, no u nej to fungovalo. Ci sa to môže neviem.
Malý bol minule chorý a mal 1x antibiotika, 5ml a dávala som mu to postupne. 1ml a čakala som cca minútu a tak ďalej. Inak by to vyvrátil hneď. Čiže u nás zaberá nedať celú dávku naraz, ale behom 3min dajme tomu.
Davaj ten silnejsi sirup (ten co pisu od 6 rokov, pokojne mozes podat) v davke vaha:4. Tym zmensis mnozstvo sirupu na polovicu a to by mohla skor “stravit”. Potom po licku pustat striekackou hlboko do ust, aby nevedela vyplut. Ine ti ja osobne neporadim, u nas keby neexistovali capiky, tak neviem, moja vracia este aj z kvapiek 🤦🏻♀️
No ja som už mierne zúfalá z toho, o 2 mesiace nás čaká očkovanie proti meningokokom a to bude určite zase treba podávať.
Včera som jej len trošilinku strekla striekačkou na jazyk a hneď vyvrátila celú večeru :( chcela som jej dať aj čípok, ale ten keď vidí začne tak plakať ako keby som jej išla odtrhnúť hlavu 😂až sa zadúša od strachu, riťku má úplne stiahnutú, neviem ako jej ho mám dať keď cítim veľký odpor.
Nemôžeš jej to dávať na jazyk ale striekačku opri o vnútornú stranu líca a tam pomaly po troškách púšťaj, vbehne jej to rovno do hrdla.
@nikpa normálne jej mám nasilu chytiť hlávku a tak dať ? Lebo samozrejme ani sirup nechce dobrovoľne vypiť.
Lieky sa nedávajú na jazyk, preto ju napne. Dávajú sa do vnútornej strany líc
Nedáva sa to na jazyk ale skoro až do krku 😁 popri líci so striekačkou.
No ano, nasilu…Capik tiez, na bok, chytis, ohnes nozky, ved mas viac sily ako dieta, zavedies za 2 sekundy a potom pomojkas.
Cipok, naolejuj, daj, drz ritku. Je to na tebe, zatial si este silnejsia a nic zle jej nechces robit. Cize cipok, sirup je grc.
Tak s ročným dieťaťom sa asi nedohodnes, že? Samozrejme, že nasilu, inak to nepôjde. Su proste veci ktoré urobiť treba, aj keď môžu byť nepríjemné ale podávanie liekov je nutnosť. A keď to inak ako nasilu nejde, nič sa nedá robiť.
Nestiahne riťku, normálne ju prebal, a šup, rychlovka. Netreba to tak prežívať, je to lepšie, ako sirupy
Načo jej ukazuješ, veď odbal, priprav niekde poblizku, ku krému na zadok.
Vidis, ze ti zo sirupu grcia a aj tak jej ho budes davat? 🫣 mi nevrav, ze si nevies chytit rocne dieta tak, aby si mu ten cipok dala…
Ked mala moja rok a musela som jej tlmit teplotu pomohol len cipok, pri prebalovani aby nevidela, ze je nachystany. Sirup vyvracala, aj ak som ho do nej dostala za par minut bol von aj s celym obsahom zaludka.
A čípok dávate tou zaoblenou stranou dnu? A keď cítite odpor, že čípok nepostupuje tak tlačíte nasilu alebo ako ? Lebo mne ho väčšinou vždy vytlačila von.
U nás greckorimske zápasy 😅 ako baby píšu úplne pomaličky do vnútornej strany líca ale teda je to na porazenie. Keď boli väčší tak som rozdrvila pol tabletky do džúsu. Inak lieta sa na Mars ale nevedia vymyslieť nejakú mini rozpustnu tabletku pre deti, alebo sprej do nosa na takéto veci 😁
Tak davať čipku.

Čipok treba dať.