icon

Ako stabilizovať cukor u dieťaťa s cukrovkou?

10. apr 2026

Ahojte, máte niekto doma malého cukrovkára? Ja som už zúfalá. Mám doma 2 ročného cukrovkára, cukor niekedy aj 23. Chodíme pravidelne na kontroly, lekár tvrdí, že mal vysoký cukor z infekcie, ale už chorý nie je a cukor v nebesiach. Inzulín máme aj na noc.
Máte nejaké nápady, ako zastabilizovať cukor? Nič s cukrom neje.

jaskolka
10. apr 2026

Nie je podľa všetkého dobre nastavený na dávky inzulínu. U malých detí sa to ťažko určuje,no jednoznačne ho treba lepšie nastaviť.

pribinak
10. apr 2026

Kolegyňa na syna diabetika. Spočiatku menili inzulín pomerne často. Teraz je už niekoľko rokov na tom istom inzulíne
Aký má Denny a aký nočný inzulín

Skús napísať čo papa

anonym_79404b
10. apr 2026

Pridaj sa do dia skupin na FB, vedia tam dobre poradit, prip. ty si tam najdes to co potrebujes. Moja to dostala v 6.rokoch a tvoj syncek je este o dost mensi, takze tazko ti radit, aby to bolo dobre. Konzultuj to s dia lekarom, prip. sa pytaj na hospitalizaciu, aby synceka dobre nastavili a teba dobre edukovali.

natalia328
10. apr 2026

Ahoj moja ma 5r Dia zistená vo februári.. my sme pichali zo začiatku 0.5 večer a 0.5 ráno. Potom po 2t sme vysadili všetko lebo stále padala do hypa tak sme nepichali nič.
Teraz je chorá cukor mala max 13 a to som bola zhrozená takže chápem ako sa cítiš :(
Stravu rátate ako? Ja na stravu dávam veľmi prísny dôraz..

autor
10. apr 2026
@natalia328

Ahoj moja ma 5r Dia zistená vo februári.. my sme pichali zo začiatku 0.5 večer a 0.5 ráno. Potom po 2t sme vysadili všetko lebo stále padala do hypa tak sme nepichali nič.
Teraz je chorá cukor mala max 13 a to som bola zhrozená takže chápem ako sa cítiš :(
Stravu rátate ako? Ja na stravu dávam veľmi prísny dôraz..

@natalia328 mám na 1 deň stanovených 11 SJ, rozdelené na 6 jedál denne, všetko vážim na digitálnej váhe.
Napr. dnešok;
Ráno: rožok s maslom a šunkou
Desiata: biely jogurt s ovsenými vločkami
Obed: Šošovicová polievka, dusené kuracie mäso so zeleninou a bulgurom
Olovrant: ovocie
Večera: rizoto so zeleninou
Druhá večera: mliečna ryža s ovocím
Pije iba vodu, žiadne džúsy, maximálne cviklovú šťavu, alebo mrkvovú

pribinak
10. apr 2026
@anonym_autor

@natalia328 mám na 1 deň stanovených 11 SJ, rozdelené na 6 jedál denne, všetko vážim na digitálnej váhe.
Napr. dnešok;

@anonym_autor aký rožok na raňajky? Druha večera nie je ok. Určite by som nedávala ryžu s ovocím.

alandra
10. apr 2026

Važne pozri na fb skupinu DIA mamičky ,mne tam v začiatkoch moc vela poradili , a to dcera mala 13nast ale mentalne je ako malé dieťa.
A súhlasím z mamičkou vyššie že mliečna ryža s ovocím nie je najlepšia voľba - ryža,mlieko a ovocie dokopy dosť SJ moja ma na 2 večeru cerealne pečivo zeleninu a vysoko % šunku

natalia328
10. apr 2026
@anonym_autor

Napr. dnešok;

@anonym_autor my sme napríklad vyskúšali x pečiv a malej pečivo nerobí moc dobré. Aký dávate rožok? Dúfam, že nie grahamovy
Tak ako píše nadomnou druhá večera mliečna ryža ovocie nie je najlepšia kombinácia. Mali ste edukáciu s dietnou sestrou?
Ja napríklad objednávam aj croissanty s čokoládou ktoré majú 3g sacharidov a nespravis jej s glykémiou ze nič. Tak isto cestoviny ktorý majú lepší glykemický index

natalia328
10. apr 2026
@anonym_autor

Napr. dnešok;

@anonym_autor koľko pichate ?

natalia328
10. apr 2026

A ako ste písali, že nič s cukrom neje tak stačí že jedáva nespravne. Treba pred jedlom aj obedom zjesť niečo čo spomali glykémiu pár mandlí alebo zeleninku alebo šunku...

alandra
10. apr 2026
@natalia328

@anonym_autor my sme napríklad vyskúšali x pečiv a malej pečivo nerobí moc dobré. Aký dávate rožok? Dúfam, že nie grahamovy
Tak ako píše nadomnou druhá večera mliečna ryža ovocie nie je najlepšia kombinácia. Mali ste edukáciu s dietnou sestrou?
Ja napríklad objednávam aj croissanty s čokoládou ktoré majú 3g sacharidov a nespravis jej s glykémiou ze nič. Tak isto cestoviny ktorý majú lepší glykemický index

@natalia328 odkial prosím objednávaš tie croissanty?

natalia328
10. apr 2026
@alandra

@alandra sú to proteínové croissanty majú ich napr na gymbean alebo ketomix. Ja som si až neskôr uvedomila, že veď to čo dcére má je nizkosachardiova dieťa tak som začala pozerať jedlá bohaté na proteín. Myslím čo sa týka takýchto veci ostatné jogurt, obedy,večere máva klasické..
Vám sa ako darí s gly?

natalia328
10. apr 2026
@alandra

@alandra a cestoviny kde ich môže zjesť viacej ako pri klasických https://allegro.sk/produkt/cestoviny-penne-nizk...

alandra
Včera o 10:22
@natalia328

@alandra sú to proteínové croissanty majú ich napr na gymbean alebo ketomix. Ja som si až neskôr uvedomila, že veď to čo dcére má je nizkosachardiova dieťa tak som začala pozerať jedlá bohaté na proteín. Myslím čo sa týka takýchto veci ostatné jogurt, obedy,večere máva klasické..
Vám sa ako darí s gly?

@natalia328 raz hore raz dole , problém je že dcéra je ťažká autistka a neznesie na sebe ani len leukoplast a neviem si predstaviť senzor. Takze klasila sme bez senzoru na perách ,ale teda zatial má hbc v rozmedzí od 5 do 8,9 max(to bolo asi najviac) . Stravu stále vážim (už 7rokov) a nezje nič mimo... zvyknem jej piecť koláčiky z Lowcarb po slovennsky.sk chutia jej a tomu som rada. Kedže nerozpráva tak klasicky je to občas náročne čo sa hypo týka ona ho asi necíti alebo čo lebo aj pri 2.5 si veselo hopkala a spievala (prišla som na to náhodne,ked som robila vtedy velký profil) . Vy máte predpokladám senzor a to závidím všetkým takú pomoc...

natalia328
Včera o 10:51
@alandra

@natalia328 raz hore raz dole , problém je že dcéra je ťažká autistka a neznesie na sebe ani len leukoplast a neviem si predstaviť senzor. Takze klasila sme bez senzoru na perách ,ale teda zatial má hbc v rozmedzí od 5 do 8,9 max(to bolo asi najviac) . Stravu stále vážim (už 7rokov) a nezje nič mimo... zvyknem jej piecť koláčiky z Lowcarb po slovennsky.sk chutia jej a tomu som rada. Kedže nerozpráva tak klasicky je to občas náročne čo sa hypo týka ona ho asi necíti alebo čo lebo aj pri 2.5 si veselo hopkala a spievala (prišla som na to náhodne,ked som robila vtedy velký profil) . Vy máte predpokladám senzor a to závidím všetkým takú pomoc...

@alandra tak to skláňam klobúk dole a ste fakt úžasná, že to zvládate 🍀
Neviem si naozaj predstaviť dve takéto diagnózy. Áno máme senzor dcére ho vlastné dali hneď na 2 deň odkedy sme boli v nemocnici,minule mal výpadok v noci 2h išla som sa zblázniť. Chodí aj na pol dňa do škôlky a to si ozaj neviem predstaviť ako by sme fungovali aj celkovo nevedieť kedy má hypo :(