icon

Ako uvoľniť predkožku u štvorročného dieťaťa?

19. sep 2025

Čo používate na uvoľnenie ? Mastime s pinda masťou a pomaly sťahujeme aj v sprchce ale mám pocit že to ide veľmi pomaly ….!niektorý jeho rovesníci už to majú stiahnuté čo mi hovorili mamičky a my stále nič a mám pocit že sa to nejak ani neposúva ,keď trochu viac stiahnem hneď má maly odťahuje a potom mi nechce aj 2 dni dať ho chytiť …/

nikpa
19. sep 2025

@anonym_autor syn to ma tiež v 4 rokoch stále úplne zlepené, dokonca myslim, že od narodenia sa mu tu takmer nepohlo. Otvor ako špendlíkova hlavička. Boli sme min. rok u urológa, vraj je to v takom veku normálne, nemáme nič extra robiť, občas jemne sťahovať pri kúpaní. Co mu ja nerobím ale učím ho aby si to robil sam, celkom dosť si to natiahne, ja by som mu tak moc určite nespravila. A sam cíti pokiaľ si môže stiahnuť. Urológ kázal za rok na kontrolu, chystáme sa...

anonym_d7e865
19. sep 2025
@nikpa

@anonym_autor syn to ma tiež v 4 rokoch stále úplne zlepené, dokonca myslim, že od narodenia sa mu tu takmer nepohlo. Otvor ako špendlíkova hlavička. Boli sme min. rok u urológa, vraj je to v takom veku normálne, nemáme nič extra robiť, občas jemne sťahovať pri kúpaní. Co mu ja nerobím ale učím ho aby si to robil sam, celkom dosť si to natiahne, ja by som mu tak moc určite nespravila. A sam cíti pokiaľ si môže stiahnuť. Urológ kázal za rok na kontrolu, chystáme sa...

@nikpa my to isté. Presne tak isto. Sam si sťahuje, pokiaľ ide, mastime s pinďa masťou a vraj kým nemá problémy s močením, tak nesíliť. Detská silou mocou že stiahnuť nasilu, urológ že nie.

nikpa
19. sep 2025
@anonym_d7e865

@nikpa my to isté. Presne tak isto. Sam si sťahuje, pokiaľ ide, mastime s pinďa masťou a vraj kým nemá problémy s močením, tak nesíliť. Detská silou mocou že stiahnuť nasilu, urológ že nie.

@anonym_d7e865 pinda masť sme už dávali, nepomohlo. Ja mu to sťahovať odmietam a u lekára tiež nedovolím aby mu to robili. Ak sa to časom nezlepsi, niečo s tým budeme musieť urobiť, aké sú možnosti budem zisťovať až potom. No dúfam, že sa to upraví aj bez výraznej pomoci samé.

bejka90
19. sep 2025

Synovi tiez takmer vobec beslo stahovat, ale kazdy vecer mu to muz stahoval s tou pinda mastou a potom to ppstupne povolilo ale trvalo to par mesiacov. Tiez som si myslela ze nic z toho nebdue, ale lekarnik ma uistil, zr to povoli, len treba natierat, a naozaj to pomohlo. Tak len mastite dalej, raz to pojde 🙂

beata_k
19. sep 2025

@anonym_autor Len ty mu nic nasilne nestahuj a vykasli sa aj na maste. Umy v ramci hygieny a dost. V 4 rokoch narobis viac skody ako uzitku. Do puberty casu dost.

popcorn2myska
19. sep 2025

Tak toto je na Slovensku dilema pre všetkých deckých lekárov.Môj lekár mi zakázal sa pindíka aj len dotknúť kým nemá syn aspoň 3 roky.Tak som čakala...A keď už mi kázal "sťahovať" došli sme na to ,že to nejde a dokonca mu to škrtí žaludíka a tak veľmi, že cikal slabým prúdikom,nie silno "ako z hadice" .Takže ani nie do roka mal po operácii , chúďa drobča.A potom som našla na nete slovenskú kliniku - špeciálne pre dospelých mužov nad 18+ ,ktorý sa sem chodia operovať pre tento "problém" .Lebo majú problém pri sexe - krvácanie, trhá sa im uzdička pri pohlavnom styku .A tu písali,že dieťaťu-chlapcovi sa predkožka nemá sťahovať do 14-15 rokov lebo ono to samé "príjde do normálu" keď začnú chlapci mastur*bovať.A keď už bude mať vekom pri pohlavnom styku problém, tak potom môže utekať na nejakú dospelácku operáciu...Tieto operácie sú zbytočné trápenie pre malé detičky..ono to aj veľmi bolí potom . Je to také staro-komunistické presvedčenie lekárov ,že to TREBA nejak "riešiť" u malinkých detí. Ono ide o to za prvé -aby mu uzdička nekrvácala a za druhé- aby necikal prúdikom (lebo je ZLE) keď pišá, musí to ísť "ako z hadice." Veď skontrolujte manželov , ako im to fičí na wc-ku :D

charleight
Autor odpoveď zmazal
charleight
Autor odpoveď zmazal
anonym_d7e865
19. sep 2025
@popcorn2myska

Tak toto je na Slovensku dilema pre všetkých deckých lekárov.Môj lekár mi zakázal sa pindíka aj len dotknúť kým nemá syn aspoň 3 roky.Tak som čakala...A keď už mi kázal "sťahovať" došli sme na to ,že to nejde a dokonca mu to škrtí žaludíka a tak veľmi, že cikal slabým prúdikom,nie silno "ako z hadice" .Takže ani nie do roka mal po operácii , chúďa drobča.A potom som našla na nete slovenskú kliniku - špeciálne pre dospelých mužov nad 18+ ,ktorý sa sem chodia operovať pre tento "problém" .Lebo majú problém pri sexe - krvácanie, trhá sa im uzdička pri pohlavnom styku .A tu písali,že dieťaťu-chlapcovi sa predkožka nemá sťahovať do 14-15 rokov lebo ono to samé "príjde do normálu" keď začnú chlapci mastur*bovať.A keď už bude mať vekom pri pohlavnom styku problém, tak potom môže utekať na nejakú dospelácku operáciu...Tieto operácie sú zbytočné trápenie pre malé detičky..ono to aj veľmi bolí potom . Je to také staro-komunistické presvedčenie lekárov ,že to TREBA nejak "riešiť" u malinkých detí. Ono ide o to za prvé -aby mu uzdička nekrvácala a za druhé- aby necikal prúdikom (lebo je ZLE) keď pišá, musí to ísť "ako z hadice." Veď skontrolujte manželov , ako im to fičí na wc-ku :D

@popcorn2myska neviem, čo si tým chcela povedať, stačilo napísať jednou vetou...ano, teba sťahovať, lebo to skončí operaciou, alebo nie, upraví sa to samo. Z tvojho príspevku vôbec netuším, čo chcel básnik povedať

kristiii
19. sep 2025

@anonym_autor záleží od skúsenosti. Synovi naopak cca v 4-5 detská nasilu pretiahla, dala na 2-3 týždne mastičku a odvtedy je všetko v poriadku. Netvrdím, že je to správny postup, ale u nás to fungovalo.

anonym_d7e865
19. sep 2025
@nikpa

@anonym_d7e865 pinda masť sme už dávali, nepomohlo. Ja mu to sťahovať odmietam a u lekára tiež nedovolím aby mu to robili. Ak sa to časom nezlepsi, niečo s tým budeme musieť urobiť, aké sú možnosti budem zisťovať až potom. No dúfam, že sa to upraví aj bez výraznej pomoci samé.

@nikpa ani ja nesúhlasím s násilným sťahovaním.

anonym_c9d741
19. sep 2025

@anonym_autor jeden syn ju mal odlepenú od roka, druhý až krátko pred 5r. Nič som mu ma to nedávala, ak nemá problémy, tak by som tým dieťa ani netrápila - to sú aj najnovšie odporúčania v urológii

anonym_35c0f1
20. sep 2025

Su tu 2 tabory. Ja len pridam skusenost, ze prvy syn, to mal asi 9 mesiacov, ked som mu to trosku skusila pri kupani a az som sa zlakla, same mu to slo a v podstate odvtwdy nema problem. Ked mal asi 7 rokov, tak to mal na jednom kusku prilepene, to manzel riesil, pomahal mu to uvolnit postupne. Bude mat 12 a netusim, ako to ma, ale asi dobre..Druhy syn, hruuuza, stale balonik sa mu robil pri cikani, musel nasilu tlacit, aby cez dierku ledva cikal, mala som starosti. Sesterka mi povedala, ze oni to takto mali a ani v 4 rokoch to nebolo lepsie, tak im urologicka dala Locoid, naozaj len na spicku trosku, take 2 tyzdne a potom to uz slo. Ja som to tiez skusila a aspon cikat mohol v pohode. A postupne sa to pouvolnovalo. On to ale nemal vobec prilepene, len ten otvor na cikanie mal malicky uplne, spendlikova hlavicka je v pohode, ja som skoro dierku nevidela 🙈.

himedzi
20. sep 2025

Nás posielali v 5 rokoch na obriezku, ze sa to nezlepší, že to ma enormne prirastene. Nikam sme nešli a v 10 si to sam stiahol pri kúpaní. Vôbec to nerieste, len malé percento chlapcov si to v puberte nestiahne samo.

anonym_f8c84f
20. sep 2025

Moj manzel mal dodnes problem. Pri sexe nie, pri orali ano, ak mu stiahnem predkozku, hned si tam dava ruku, velakrat je mu to neprijemne.. Nechapala som. Pytala som sa velakrat... On nevie. Len nech to nerobim. Az teraz po 15 rokoch som nahodou zistila, ked uz aj my mame maleho syna... Svokra nasilu stiahla manzelovi pipika, ked bol malinky tak, ze cele dni bol na rukach s placom, cikal so zachvatom placu, krvacalo mu to. Odporucanie od svokry teraz : mam stiahnut mojmu 4 rocnemu aj ja, lebo ma este prilepenu. Vydrzi a ze potom bude mat pokoj.
Takze, v ziadnom pripade NIC NA SILU!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mojmu je tiez prilepena. V puberte sa odlepi, ak nie, pekne mu to bezbolestne spravia. Nechaj ho prosim ta. Maju cas. 🙏

larisalarisa
20. sep 2025

My sme boli na obriezke ešte v škôlke a je to fajn, odporúčam.