icon

Ako vplýva plagio helmička na vývoj dieťaťa?

19. aug 2025

Ahojte, syn o tyzden 7 mesiacov. Od dnes mame helmicku na hlavicku - mal to vo faze “ tazka deformita” napriek polohovaniu od mala. Je mi jasne, ze si nezvykne hned a chce to par dni , no dnes to nasadzovanie ( 3x ) uplny masaker …bolo mi to velni luto. Navyse ked ju mal, tak bol ovela menej pohyblivy ako obvykle , taky smutny …
- ako na helmu reagovali vase deti ? Ak podobne - zmenilo sa to casom ?
- kolko helmicku nosili ?
- pomohlo nosenie helmicky a dosiahli ste vysledok ?
- nosili ste ju podla odporicania 23 hodin denne ?
- nemalo to vplyv na motoriku dietata - obmedzeny pohyb , spomaleny rozvoj … ?
- nemalo to vplyv na uska ? - jemu ta prilba zatial dost lieta a i ked napravam, tak sa stane ze mu tlaci na usko

Dakujem za rady 🙏🏼🤍

Ako vplýva plagio helmička na vývoj dieťaťa?
autor
19. aug 2025

@anonym_autor + tiez by ma zaujimali vase skusenosti ohladne spanku v helme , dost sa mu posuva v noci to bude asi narocne ….

123barbara123
19. aug 2025

@anonym_autor ahoj, nájdi si na FB stránku kranialna remodelacna ortéza, tam sa toho dočítas habadej, aj skúsenosti / problémy s nosením

evkamotka
19. aug 2025

Zvykol si za par dni a nosil ju fakt poctivo. Hlava sa mu krasne vyformovala. Usi v pohode

cingi
19. aug 2025

Nosili sme cca od 6-11 mesiacov, ziadne vplyvy zvykol si.

kacena4
19. aug 2025

nosili sme helmičku rok boli sme veľmi spokojny (mali sme omnoho tazsi stav ako vy) žiadne zaostávanie tam nebolo dieťa bolo spokojné naučilo sa ju nosiť najhoršie bolo nasadzovanie a skladanie dole to nosenie bolo v pohode napadla odporúčaný lekára.

t1nusa
19. aug 2025

@anonym_autor Ahoj, v prvom rade - dýchaj, skús vypustiť ten stres čo v sebe máš a neboj sa, zvládnete to aj ty aj drobec ☺️ Moja malá nosila helmičku od 5,5 mesiaca, bola v stupni veľmi ťažkej deformity. Liečbu sme ukončili po 5 mesiacoch, dostali sme sa do druhého najlepšieho stupňa (už si nepamätám názov).
Prvých pár dni, kedy sa helmička dávala stále hore dole nebola nadšená, ale na 3-4 deň ju už ani nevnímala, dokonca s ňou aj dobre spinkala, nebol žiadny problém. Nosili sme každý deň 22-23 hodín, jedine keď mala teplotovala po očkovaní tak sme jej ju nedávali. Nemala problém naučiť sa s helmičkou pretáčať na bruško a začala s ňou aj štvornožkovať, preto nemyslím, že by to malo nejaký negatívny vplyv na jej vývoj.
Čo sa týka “lietania” prilby - je to spôsobené práve tou deformitou a budete s tým dlho bojovať. Aj my sme takmer 4 mesiace bojovali, podlepovali jej to, ale stále sa jej to posuvalo takmer až na očko a nonstop sme jej ju naprávali. Je to však krátka doba na to, aby sa tým uško nejako sploštilo či skrivilo (aspoň tak nám to bolo vysvetlené na klinike). Ak ti niečo nie je jasné, treba to konzultovať priamo s nimi.
Keby niečo, kľudne mi napíš súkromne ☺️ Držím palce.