icon

Ako vybrať najlepší rybí olej pre deti?

26. jan 2025

Hľadám vhodný rybí olej pre dcérku s NKS, na zlepšenie koncentrácie, pamäti, komplexne kognitívnych funkcií. Od neurologičky bol odporúčaný Equazen, ale na trhu je obrovské množstvo rôznych olejov a už aj želé pre deti. Načo je dôležité pozerať, či je vyššie DHA alebo EPA? Majú to byť čo najvyššie čísla? V jednom oleji je napríklad Dha 280mg a EPA 56mg, v inom DHA 510mg a EPA 340mg. Alebo aj také sú, kde je práve EPA vyššie. Rozumie sa tomu prosím niekto? Aké hodnoty sú najlepšie? Tie najvyššie, kde prevláda DHA? Ďakujem za rady

zojanka
26. jan 2025

Ahoj. Ja dávama od Mollers s citrónovou príchuťou. Nepamatám si už tie čísla aké mali ostatné oleje, ale viem že keď som ho porovnávala s otatnými tak mi tam prišiel najlepší pomer cena-výkon. A vidím teda aj na dieťati výsledky že pomáha.

xxemma
26. jan 2025

My pouziva OMEGA-3 HP rybí olej natural citrón 270 ml - ma najvyssi stupen cistoty alebo mollers, no pre mna hodnoty epa nie su tak dolezite ako pre teba skrz neuro.

autor
26. jan 2025

@zojanka ďakujem, inak som našla od Mollers už aj želé cukríky.len tie hodnoty Dha a EPA sú tam asi nižšie ako pri oleji

autor
26. jan 2025

@xxemma ďakujem, kukla som ho a práve pri tomto je tiež to EPA (874mg v jednej polievkovej lyžici ) vyššie než DHA (598mg). Hmm je toho veľa na nete 🤦‍♀️
Našla som aj tento BrainMax Omega 3, Olej z tresčej pečene, citrón, ten vyzerá byť zložením super aj čistotou a dokonca obsahuje aj vitamíny 🤔

autor
26. jan 2025

A neviete poradiť, som čítala, že rybí olej vôbec nepotrebuje obsahovať omega 6, že omega 6 príjmame z potravín v dostatočnom množstve a práve ich prebytok nad omega 3 je neželaný? A to práve obsahuje ten Equazen čo mi odporučila neurologička, ale teda viem, že často je to o biznise, keďže aj v čakárni boli len prospekty na Equazen 🤔

xxemma
26. jan 2025

Skus pripadne online poradnu drmax, benu lekarne akt by ti odporucili.

autor
26. jan 2025

@xxemma ten má ešte aj vitamíny..oh ...musím si ich vypísať asi na papier, ktorý čo a koľko obsahuje a podľa toho sa rozhodnúť. Ďakujem 🙂

soonya
14. feb 2025

Zdravim, ktory ste nakoniec vybrali?? 🙂 Akurat tiez vyberam a podobne sa rozhodujem, zvazujem najviac ten Brainmax..

autor
14. feb 2025

@soonya rozhodla som sa pre ten BrainMax omega 3 (aj kvôli tomu, že je z morských rias, teda by nemalo u neho dôjsť k oxidácii a aj kvôli vysokému DHA), zatiaľ užívame pár dní, tak uvidíme po mesiaci/ dvoch ...a aj je tam veľmi milá pani, ktorá mi poradila aj ohľadom dávkovania

xxemma
11. apr 2025

Ahoj, davkovanie mas ake na tom omega3? Ja chcem teraz vymenit.

autor
11. apr 2025

@xxemma ahoj, pri tom BrainMax Omega 3 mám pre dcérku (5rokov) na základe odporúčania 5ml denne. Ale ak nemáte nejaký zdravotný problém a len chceš dávať omega, tak majú aj olej priamo pre deti, v nižšej koncentrácii jednotlivých zložiek.
https://www.brainmarket.sk/brainmax-vegan-omega...

xxemma
12. apr 2025

Vdaka. Nie problem nemame (ryby jej moc nechutia) len ako doplnok, tento som pre nu pozerala, tam stacia 2ml.