Ako vyzerá návšteva u ortopéda v 2,5 roku?
Ahojte maminky, tie čo ste približne v tomto veku dieťaťa boli s dietatom u ortopeda, ako prosim prebieha vyšetrenie? Dcerka (2 roky 4 mesiace) je doma medzi svojimi úplne šidlo ale medzi cudzími extrémne hanblivá a bojazlivá, iba zavesená na mne, bud je ticho a nepohne ani vlasom na hlave alebo plače ako slon (samozrejme potom sa uz otuka a je v pohode ale minimalne tu pol hodinu to mame takto ) takze si neviem predstaviť ako sa dá doktorom vyšetriť, alebo ako sa tam pred ním prejde / postaví/ dovoli mu dotknút sa jej nôh, uvolnit nožky.. 🤷🏼♀️ Uz sme skusali fyzio ale to plac az na zvracanie, iba na ruky, ked sa jej dotkol noziciek aby zistil ci ich ma stuhnute tak ich napla pevne ako kamen a nepohla nimi 😁
Zaroven, ak tu su maminky , ktore deti do 2 rokoch chodili ukazkovo a zrazu zacali baletkovat , mozte napisat kolko im to trvalo, co im pomohlo, co doporucil ortoped.. ? Po pripade po akom case spickovania vznikol nedajboze nejaky horsi problem s achillovkami a pod? Moja zacala so spickovanim pri kakani (zadrziavala aj 4-5 dni dlhy dlhy cas a uz na ten stvrty piaty den sme videli Ze puci aj pol dna prave “vdaka” tomu Ze takto chodila po spickach nervozna so spucenou ritkou .. )ale Inac chodila normalne , od tych 2 rokoch sa jej ale ta chodza asi moc zapacila, na spickach kazdu chvilu, takze sme ju napominali a napominalia teraz uz je to ovela lepsie, ale ostalo jej ta chodza ked je doma z niecoho nervozna, vonku samozrejme ked sa hanbi je medzi vela ludmi nesvoja, ked ju vodim po ceste za ruku, ked je na boso doma .. Uz to je akoze ovela ovela lepsie, prevazuje urcite Normalna chodza ale radsej som to chcela dat skontrolovat pre pokoj na dusi 💗😁 DAKUJEM ZA RADY

co sa tyka vysetrenia neboj ta, vojdite do ambulancie za ruku, nie na rukach a uz tu si dr bude vsimat ako dieta chodi, popr. sa potom prejdete spolu po ambulancii a neber si ju na ruky, on si ju odsleduje ako stoji, ako naslapuje, ci nema vpadnute clenky... mozno bude chciet aby sa postavila na presvetleny "televizor" ktory jej skontroluje klenbu - spickovanie je prave toho priznakom, ak treba nasadi ortopedicke vlozky ci topanky