icon

Ako zlepšiť komunikáciu a motoriku pri autizme?

martinka0606
18. dec 2024

Ahojte mamicky. Mam 6.5 rocneho syna, ktoremu bolo pred nedavnom potvrdene, ze splna kriteria pre PAS. Odvtedy sa snazim co najviac si o danej tematike citat, zistujem mozne terapie. Avsak mam pocit, ze som sa ocitla v bode, ze neviem ako zacat, co dalej. Tak velmi by som chcela synovi pomoct roznymi intervenciami zlepsit oslabenie v motorike, komunikacii, socialnych zrucnostiach. 5x tyzdenne trenujeme logopediu priblizne dva roky. Momentalne ma odklad skolskej dochadzky a stale neviem, kde do skoly. Chodi do MS, kde sa hra bud sam ale obcas aj s detmi, sice kratsiu dobu ale nie je to tak, ze by sa s detmi vobec nehral. Preferuje hlavne mladsie deti, alebo starsie, s rovesnikmi sa hra pomenej. Niekto kto je v podobnej situacii mi vie poradit s cim zacat? Ako si mozno vybudovat nejaky rezim, aby bol priestor aj na zlepsovanie motorikych oblasti, trenovanie logopedie ale zaroven aj na hranie. Dakujem za kazdu radu

thereisabear
18. dec 2024

Napíš mi správu, ak chceš, tiež sme to riešili.

deti95060810
18. dec 2024

na fac. máš skupiny PAS, autisti a pod.

kacena4
18. dec 2024

je tu skupina PAS su tam uzasne maminy navzajom si radime. ako zacat co robit... odporucam urcite sa objedat do specializovaneho centra poradenstva a prevencie zameraneho na autizmus (hned ak nechodite) nakolko budete potrebovat papier do skoly ako pracovat s danym dietatom a daju vam aj odporucania kde sa mozete rozvijat. popr. papier na asistenta (toto treba dolozit uz pri zapise dietata, aby oni stihli do zaciatku sk. roka poziadat o asistenta na ministerstve skolstva) zvysok vam poradia v skupine. je tam aj vela prispevkov na tuto temu staci studovat listovat citat. drzim palceky

luciazahornadska
18. dec 2024

Skúste vyhľadať centrum, ktoré sa priamo venuje problematike autizmu - tam vás budú vedieť najlepšie nasmerovať. Odporúčia vám terapie podľa toho, čo dieťatko najviac potrebuje. Máme dievčatko s autizmom v rovnakom veku - nám pomáhajú terapie vo Physio Canis centre v Žiline. Majú tam tím odborníkov, ktorí vedia dobre pracovať s PAS deťmi - fyzioterapia, senzorická integrácia, psychológia... Držím palce. 🙂