icon

Ako zmierniť svrbenie tela u detí?

dorotka89
19. jan 2024

Maminky prosím poraďte. Moja dcérka 5 rokov sa posledný mesiac stále škriabe. Ona to možno ani tak nevníma, neplače ani nie je z toho nervózna ale ja si to stále všímam. Volala som aj lekárovi ale povedal že nech ju natieram, teraz v zime že to môže mať od chladu. Krv jej bral pred vyše mesiacom kvôli uzlinám na krku ktoré kontroluje. Výsledky OK. Na alergológii sme boli pred pol rokom asi aj tam všetko OK. Máte niektorá s tým skúsenosť?

zuzanaete
19. jan 2024

Synovi musim v zime premastovat pokozku. V lete nie. Chlad da pokozke zabrat.

andrea_82
19. jan 2024

My cela rodina mame v zime svrbiacu pokozku. Suchy vzduch, ked sa kuri, a tvrda voda, to je nafigu kombinacia.

dorotka89
autor
19. jan 2024

@zuzanaete a tiež ho svrbieva? Ak áno aj ste to nejako riešili s pediatria?

slavomira236
19. jan 2024

@dorotka89 mna v zime tak stehna svrbia..dcerka sa stale skriabala a jej zistili na gastre histaminovu intoleranciu

zuzanaete
19. jan 2024

@dorotka89 Neriesim to s lekarmi. Ked bol maly, maval ekzem. Z toho uz vyrastol, ale v zime sa ta suchost pokozky prejavi. A to doma mame chladnejsie, ziadne prekurenie. Ale tak zima vonku staci.

laura164
19. jan 2024

U mňa to spôsobuje histamin. Dám si zodac a veľa vody, mne to pomáha

andreatytler
20. jan 2024

@dorotka89 V zime mame vsetci traja suchsiu pokozku a musime vac premastovat. Skusila by som najskor toto. Ak nepomoze hladala dalsie priciny.