Ako znížiť cholesterol u 5-ročného dieťaťa?
Prosim Vas co Vam pomohlo na znizenie cholestorolu? Nieco overene.
Dakujem
Úprava stravy a tury
ako sa ako rodina stravujete?
@lius tak ovocie zelenina je kazdy den… ale aj reznik …. Viem ze upravit hlavne stravu… maly ma 5 rokov 18 kg vyssi chudsi… skor ma zaujimalo …. Ci nieco ako doplnok stravy ste nevyskusali… co pomohlo
ja uz akosi neverim, ze toto je sposobene len konzumaciou tuku. nieco v tom bude, len akosi neviem co. mnoho ludi ma vyssi cholesterol, aj ked sa zle nestravuju.
ja som kedysi drzala dietu, len tak, co som si sama nadstavila a teda jedavala som jedlo robene na vode neikedy som amla aj tuk v strave ( nie pridavany ) a teda cholestrol stale vyssi. nic mi nekleslo a dietu som mala minimalne 6m.
Ako dosli na zvyseny cholesterol? Pokial viem mojim detom ani len krv nebrali nikdy v tonto veku
Skor ako kadejake doplnky alebo lieky je radsej upravit stravu celej rodine, vyhybat sa polotovarom alebo teda pripravenym jedlam co predavaju niekde v obchodaku, vyhybat sa fast foodom apod ale hlavne co pomaha je pravidelny pohyb. Pokial to ma geneticke tak s tym nic moc nezrobis a teda ak to nie je 20x viacej tak by som sa nad tym ani nevzrusovala. To mal len raz taky vysoky? Alebo mu beru krv pravidelne a ma stale taky vysoky? Sle aj tak pokial vidis, ze dieta je zdrave a cule, zdravo sa stravujete, dieta sportuje, nema obezitu tak by som na cholesterol zabudla
@katulienkax mali sme nefrologicku kontrolu ( a tam aj beru krv) nie bezna kontrola
@prasiatko30 mali sme nefologicku kontrolu … a prvy krat vysli zvysene hodnoty …. Pred tym to boli pecenove testy - tie su uz ok a zase ten cholesterol… dr povedala ze prvo rezim opatreni - zmena stravy a doplny omega ….a kontrola o 2-3mesiace …
Skus ho nastavit na nejaky sport - pravidelny a uvidis co to urobi. Okrem upravy stravy, lebo asi treba upravit vasu stravu - skus si dat urobit krvne testy aj ty
Chol môže byt aj z liekov, dedičné, z poruch štítnej žľazy, diabetes...
Dávaj len omega3 deťom by som doplnky na chol nedávala
Ja by som sa vyhla akýmkoľvek liekom,doplnkom stravy.Ešte tá omega by mohla byť.Je malý, určite pohyb zaberie.Prechádzky,plaváreň,bicykel...
šport...a môže to byť aj vrodené.
Mám známu,chudá až suchá,stravuje sa zdravo a cholesterol má stále zvýšený od mlada.,ona aj odmietla lieky brať,lebo tie nežiadúce účinky sú omnoho horšie ako benefity toho lieku.
Cholesterol je životne dôležitá látka, ktorá je súčasťou bunkových membrán, nervových obalov, steroidných hormónov a žlčových kyselín.
Väčšina telesného cholesterolu NEPOCHÁDZA zo stravy, ale syntetizuje sa priamo v organizme.
Podstatný je pomer dobrého a zlého cholesterolu,len samotný zlý cholesterol o ničom nevypovedá.
Prípadne aterogénny index.
@majamat kludne to mozes mat vrodene, moj kamarat je super zdravo- ovsenej vlocky, orechy, zeleninu maju na tony doma, chodia vecne na hory a su naozaj aktivni par. On je stihli, moze mat tak 75 kg na 185 cm a on ma velmi vysoky cholesterol. Sama doktorka bola prekvapena
@jablkovastrudla udajne rpi vrodenych poruchach byva cholesterol vo vysokych hodnotach, ja mam len nieco nad normu a teda to by bola genetika snad v kazdej rodine, elbo ten zyseny cholesterol am strasne vela ludi a mnohi aj napriek tomu, ze ich strava a zivotny styl nie je zly.
Inac ten cholesterol moj oco ma dost vysoky, lieky neberie, keby ich bral uz asi nie je medzi nami take vedlajsie ucinky mal a uz ma 75, srdce ma ok. Babka mala cholesterol nizucky a cievy upchate jak vodovodny odtok. Svagor po infarkte , cholesterol v norme. Len berte to svinstvo statin a nik cam nezaruci nic ani ci dozijete 60. Nepoviem ak je niekto obezny tak mozno treba znizovat ale u chudych ludi a este sportovo zalozenych cely ten cholesterol humbuk zavana niecim
Dobry den prosim vas koľko mal vas syn cholesterol?
Môjmu synovi (6rokov) vyšlo z výsledkov krvi 5,7. A pomohlo vam nieco na zníženie?
@adka91 dobry den, neviem hodnotu viem ze to mal nad hranicou daco… zatial neviem ci pomohlo… lebo na krv mame ist teraz v januari- februari…. Uzivame rybi olej… takze len takto… dufam to pomoze( nechcem aby bral dake lieky)

Sport