icon

Ako znížiť vysokú teplotu u 3-ročného dieťaťa?

annalechmanova
8. feb 2025

Ahojte, syn bude mať v marci 3 roky. Má vysoké teploty 39,5.. dávame mu na striedačku paralen a nurofen čipky každé 4 hod. Davame mu aj antibiotiká každé 8hod. Robime aj zábaly ale teplota nechce klesnúť..do sprchy sa ho bojim dať aby nedostal šok keď mu rýchlo klesne teplota.. je malatny len by spal
Volali sme aj záchranku no povedali, že mame ísť ba pohotovosť, tam sme boli lenže bolo tam toľko ľudí že sme ani neprišli na rad a museli ísť domov lebo malý to už nezvládal a potreboval brať nurofen a zábaly..
Budem rada za každú radu, ďakujem

colsami
8. feb 2025

Ako dlho uz ma teploty, kolko dni uz aktivne striedate paralen/nurofen + ma atb a zabaly?

pehavcek
8. feb 2025

Do sprchy sa neboj. Len musis zacat normalnou teplou vodou a velmi pomaly, postupne ju ochladzovat. Vtedy nedostane sok. Cize nezacat hned vlaznou

rebcav
8. feb 2025

U nás máme chripkové prázdniny, deti majú presne toto vysoké horúčky až týždeň. Odkiaľ ste? Mne dr. poradila že keď skončí pohotovosť /tu o 20:00/, ak sa stav zhorší, aby sme išli rovno na detské, že tam musia vyšetriť.

annalechmanova
autor
8. feb 2025

@colsami 2dni..od včera rána

domka222
8. feb 2025

Kľudne mu sprav kúpeľ. Ale len cca o 1° chladnejší ako je teplota jeho tela (samozrejme pokiaľ má teplé končatiny). Ľahké oblečenie aj prikrývka. Často vetrať a veľa piť. Môj má tiež od štvrtka horúčky

kimina21
8. feb 2025

@annalechmanova u nas zabera dobre kontakt koza na kozu

annalechmanova
autor
8. feb 2025

@domka222 práveže končatiny má úplne ľadové

domka222
8. feb 2025

@annalechmanova tak vtedy by si nemala fyzicky ochladzovať (zábal, kúpeľ, sprcha). Až keď ich bude mať teplé. Pôjde mu teplota ešte hore,keď ich má studené. Vrchol príde vtedy,keď budú teplé

uhnakova
8. feb 2025

Atb ste dostali na akú diagnózu? Pri chrípke sú totiž dosť kontraproduktívne, chrípka je vírus a atb zbytočne oslabujú už tak slabé telo. Dávajú sa len ak sa pridá bakteriálna infekcia, čo sa dà určiť napr. crp testom až po 48 h od prvých priznakov. Horúčky pri chripke môžu trvať až 7 dní, u mojich detí to bolo 5 dní, z toho 4 dni vysoké horučky do 40 a piaty deň už len do 38. Cca druhý až tretí deň sa rozbehne hrozný kašeľ. Každopádne prajem skoré uzdravenie.

patka06
8. feb 2025

Hlavne mu dávaj veľa veľa tekutín

henii
8. feb 2025

@annalechmanova davkujete lieky správne?

pralinka86
8. feb 2025

A klesne aspon trochu teplota po podani lieku? Ak uz ma atb, tak asi len vyckat .kolko ich berie? Od vcera? Malo by prist pomaly zlepsenie.. teploty 2 dni este nie je vela, aj ked su teda vysoke.. Podstatné je asi, ci to ide dole po podani lieku... A ako pisu baby, tekutiny, po troche pravidelne

katie253
8. feb 2025

@annalechmanova koľko má kíl a aké čapíky dávate, koľko mg účinnej látky majú? Má dostatočnú dávku na jeho kilá?

annalechmanova
autor
8. feb 2025

@katie253 má 18kg, striedam paralen sirup 10ml a nurofen čipky 125mg

annalechmanova
autor
8. feb 2025

@henii davkujeme tak ako nám odporučil pediater po telefóne, paralen sirup 10ml striedam s nurofenom 125mg každé 4hod

annalechmanova
autor
8. feb 2025

@pralinka86 ano atb berie id včera, a teplota po podaní lieku klesne ale len veľmi málo

laurikagab
8. feb 2025

@annalechmanova Syn má chrípku A(kúpila som test ) a teda od štvrtku vysoké teploty, vcera aj blúznil (aj keď teplota bola už klesnuta), tiež som striedala paralen, nurofen..nam pomohli zemiaky na chodidla a dlane priložiť a odviazať obvazom, vtedy mu klesla a bol cely spotený.Dnes už je bez teploty vysokej, ale zase kašle..ta chrípka je hrozna teraz.Skore uzdravenie.

katie253
9. feb 2025

@annalechmanova ak máš tento paralen, tak jedna dávka (3 davky denne, každých 8 hodín) ma byť až 13ml. Tam si to prepočítaj, 10ml x 4 davky=40ml denne/ 3 dávky =13ml.

katie253
9. feb 2025
katie253
9. feb 2025

@annalechmanova dávaš nízku davku paralenu, preto neklesá teplota. To dávkovanie na krabičke je poddimenzované, nám to prepočítaval doktor na pohotovosti, tiež preto, ze mu neklesali teploty.
A ten nurofen capiky, skús jeden rozdeliť na tretiny a tiež podať 1 celý čapík+1/3 z druhého. Tam sa nemajú podávať viac ako 4 čapíky za 24 hodin, a jeden mu je evidentne málo, ked neklesá teplota.