icon

Ako zvládať deformitu hlavičky u bábätka?

12. máj 2025

Ahojte, mate niekto skusenost? Bojim, ze ju to bude tak obmedzovat, ze prestane spinkavat cele noci a hlavne, ze sa prestane usmievat. Je tak usmievave a lrasne babo 😒
Zvladali to Vase babana? Dali nam na vyber 2 zdarma vazila ako kon a ta s doplatkom 300 ako kvietok a vzdusna.

kacena4
12. máj 2025

ak rozpravas o helmicke nosili sme asi rok tu "tazsiu"pred par rokmi este neboli "odlahcene" zvladla to uplne v pohode. problem s tym maju rodicia nie deti tie si zvyknu hned

t1nusa
12. máj 2025

pokiaľ ide o kranialnu ortezu, rodičia z toho majú oveľa väčší stres ako samotné deti… moja dcérka nosila helmičku 5 mesiacov, v grafe sa nachádzala v predposlednom najhoršom stupni deformity a zvládla to veľmi statočne ☺️ tesne pred prvými narodeninami ju mohla prestať nosiť a hlavička sa jej krásne upravila, teraz bude mať dva roky a už by nikto nepovedal, že práve ona mala deformovanu hlavičku… samozrejme dosť záleží od závažnosti deformity, ale určite ak je ortézka potrebná nie je nad čím premýšľať… len treba vydržať ☺️ my sme mali tú klasickú bez doplatku, ale o tom rozhodujú na klinike… bola úplne ľahučká, jednoducho sa nasadzovala na hlavičku (teda keď už sa človek naučil ako na to)

autor
13. máj 2025
@t1nusa

pokiaľ ide o kranialnu ortezu, rodičia z toho majú oveľa väčší stres ako samotné deti… moja dcérka nosila helmičku 5 mesiacov, v grafe sa nachádzala v predposlednom najhoršom stupni deformity a zvládla to veľmi statočne ☺️ tesne pred prvými narodeninami ju mohla prestať nosiť a hlavička sa jej krásne upravila, teraz bude mať dva roky a už by nikto nepovedal, že práve ona mala deformovanu hlavičku… samozrejme dosť záleží od závažnosti deformity, ale určite ak je ortézka potrebná nie je nad čím premýšľať… len treba vydržať ☺️ my sme mali tú klasickú bez doplatku, ale o tom rozhodujú na klinike… bola úplne ľahučká, jednoducho sa nasadzovala na hlavičku (teda keď už sa človek naučil ako na to)

@t1nusa verim, ze ju to naozaj boliet alebo obmedzovat pri spanku, je nadherne usmievave babano 😢

erika214
13. máj 2025

Moja dcera (8mesiacov) ma 13.den tu jednoduchú. Prve dni sme nasadzovanie aj zloženie obe preplakali, ale chce to len cvik. Ked to ma spravne na hlave,ani si to neuvedomuje. Je potrebna zvysena hygiena hlavicky aj helmy. Noc mi doteraz prespala v nej. Len musim davat pozor aby sa neprehriala a ked je spotena, tak treba utriet hlavicku aj helmicku.

autor
13. máj 2025
@kacena4

ak rozpravas o helmicke nosili sme asi rok tu "tazsiu"pred par rokmi este neboli "odlahcene" zvladla to uplne v pohode. problem s tym maju rodicia nie deti tie si zvyknu hned

@kacena4 superko

t1nusa
13. máj 2025

nebolí, len to chvíľu potrvá kým si na ňu zvykne, nemaj stres ☺️🫶🏻