Ako zvládať kiahne u detí?
Ahojte ako sa vám začali prejavovať kiahne mali ste niekto aj zvracanie ? Aké lieky ste dávali čítala som že nurofen nie ale Paralen len čo v prípade keď musím kombinovať po 4 hodinách prosím o radu a čo ste dávali na vyrazky
Kiahne sa prejavili len zvýšenou teplotou a únavou pred výsypom, potom nič, žiadne zvracanie, len sa cca 48 hodín objavovali nové vyrážky.
Dávala som len Tantum Verde sprej, nič iné nebolo treba
Na znižovanie horúčky sa dáva liek s Paracetamolom alebo Metamizol /ten je na predpis/
Nurofen pri kiahňach nie.
Miernu teplotu mali moje len jeden den. Asi som im ani nic nedavala (nebolo treba). Pomahal kupel v hypermangane (ale opatrne spravit len jemnucky kupel). Potierala som tantum verde a krasne sa to susilo inak nic. Vela tekutin, oddych, nechodit na slniecko, volne oblecenie z bavlny. Skore uzdravenie!

Nie, nurofen a všetko čo obsahuje ibuprofén je pri kiahňach zakázané, lebo môže zhoršiť stav. Dávala som len panadol, syn mával cez 38 teploty. Nevracal. Na vyrážky som dávala Tanno Hermal a taký sprej proti svrbeniu od Uriage. Neskôr na hojenie Ialugen. A ešte kúpeľ v hypermangáne, zo začiatku som si len zarábala vodičku do misky a potierala tampónikom.