icon

Ako zvládne dieťa magnetickú rezonanciu hlavy bez anestézie?

alezia
14. jan 2026

Ahojte, mate pls niekto čerstvú skusenosti s MR bez narkozy? V akom veku to Vase deti zvladli? Nam bolo povedane, ze az od 12 rokov. Dcera ide mat 8, pripravujem ju na to uz dlhsie a rada by som vyskusala bez narkozy. Da sa niekde absolvovat MR bez narkozy aj v tomto veku?

lenicka298
14. jan 2026

Ahoj, moja dcérka bola ako 4 ročná, a zvládla to bez narkózy 🙏 ochotný vyskúšať to boli v Novamede v BB. Bola som ochotná aj zaplatiť koľko bude treba, len nech to skúsia, ale nechceli nič.

alezia
autor
14. jan 2026
@lenicka298

Ahoj, moja dcérka bola ako 4 ročná, a zvládla to bez narkózy 🙏 ochotný vyskúšať to boli v Novamede v BB. Bola som ochotná aj zaplatiť koľko bude treba, len nech to skúsia, ale nechceli nič.

@lenicka298 Mala vysetrenie aj s kontrastnou latkou? Doktorka mi povedala ze jej stačí bez, ale ked som ju objednala na MR tak mi povedali ze to sa uvidi v priebehu vysetrenia

lenicka298
14. jan 2026
@alezia

@lenicka298 Mala vysetrenie aj s kontrastnou latkou? Doktorka mi povedala ze jej stačí bez, ale ked som ju objednala na MR tak mi povedali ze to sa uvidi v priebehu vysetrenia

@alezia nám doktorka povedala, že bude treba, ale na MR usúdili, že netreba. Malú som pripravovala aj na kontrastnu látku...

ivicatolic
15. jan 2026

@alezia prečo by ju nemalo zvládnuť bez nej ?

alezia
autor
15. jan 2026
@ivicatolic

@ivicatolic Len preto, ze to trva 15-20 min a nemoze sa hybat. Ako pride mi to dost prehnane podstupovat celú torturu predoperacnych vysetreni kvoli MR, ktore vobec neboli. Myslim si, ze by to zvladla ale u nas to nechcu ani skusit :/

letfenixa
15. jan 2026

Syn bol ako skoro 8-ročný, o narkóze nebola vôbec reč, trvalo to hodinu, ale bola to otvorená MR v Piešťanoch.

alezia
autor
15. jan 2026
@letfenixa

Syn bol ako skoro 8-ročný, o narkóze nebola vôbec reč, trvalo to hodinu, ale bola to otvorená MR v Piešťanoch.

@letfenixa Ako to myslis otvorena MR?

letfenixa
15. jan 2026
@alezia

@letfenixa Ako to myslis otvorena MR?

@alezia pre klaustrofobikov

lenicka298
15. jan 2026
@ivicatolic

@ivicatolic dieťa sa tam nesmie pohnúť. V Rooseveltovej nám rovno povedali, že nebudú na nás míňať termín ak sa to nepodarí, a nevydrží ležať bez pohnutia. Že je to zbytočné plytvanie ich časom, keďže majú veľa objednaných. Tak, že buď ju uspia, alebo si mám nájsť a zaplatiť niekoho, kto bude ochotný. 🤷‍♀️

anonym_83d4e7
15. jan 2026

My sme boli pred Vianocami v NUDCH. 8r bez narkozy aj s kontrastom.

alezia
autor
15. jan 2026
@anonym_83d4e7

My sme boli pred Vianocami v NUDCH. 8r bez narkozy aj s kontrastom.

@anonym_83d4e7 Bolo to MR mozgu? Boli ste aj hospitalizovani alebo len na vysetreni?