icon

Ako zvládnuť diagnózu autizmu u dieťaťa?

31. jan 2025

Dobrý deň prosim chcem sa spýtať synovi zistili že je autista ma 2,5 roka ťažko sa s tým vyrovnávam.Malo hovorí chcela som sa spýta nejaké skúsenosti rady čo vám pomohlo nejaké tipy

nikpa
31. jan 2025

Je tu skupina ,,Autizmus,, pridaj sa tam

thereisabear
31. jan 2025

Odkiaľ si? Určite začnite terapie, tam vám aj poradia, ako naňho. Ak chceš, napíš mi správu.

kavasmliekom
31. jan 2025

2,5r dieťa, malo hovorí a hneď je autista? Ak nemá žiadne iné znaky, tak by som sa netrapila. Koľko detí ešte ani v 3r nerozpráva a nemajú žiadne diagnózy.

ivanabat
31. jan 2025

Liga za duševné zdravie robí Kluby nezábudka, ktoré sú určené rodičom alebo blízkym ľudí, ktorí majú diagnózu. Skús pozrieť na ich stránke, či nemajú stretnutia aj v tvojom meste. Ono to chce čas, vysporiadať sa s niečím takým je veľmi náročné. Každá z nás chce mať zdravé spokojné dieťa, nie každému sa podarí. Aj keď to teraz vidíš čierne a nebude to vždy jednoduché, ale obohatí ťa to, zmení ako človeka, omnoho viac si budeš vážiť aj tie malé pokroky. Vhodnými terapiami sa s deťmi v takomto malom veku dá dokázať veľa. Držím palce!

nikpa
31. jan 2025

Inak vôbec sa mi nezdá, že v 2,5 roku mu niekto uzavrel diagnózu autizmus. Je to ešte veľmi skoro.

sara07
31. jan 2025

@nikpa ano môže sa to pomylit s expresívnou dysfázio to je pravda ale niekedy skutočne su jasné znaky už v tých 3 rokoch, alebo sa dá podozrenie a o par rokov len potvrdi
to dieta je proste v niektorých veciach iné a každé pas v inom

sara07
31. jan 2025

určite začnite logopediu, možno sa nauči neskôr rozpravat ale šanca tam je, pripadne spôsobo dorozumenia
daj si do vyhladavača organizácie pomoc s autizmom a vyhodí ti pár kde by ta mohli najsmerovat čo robit ako čo zvladat atd
uprimne časom to prijmeš , špecifické zmieranie ale nidky to nebude nejak čisté

terezkaarthuramax
31. jan 2025

Drzim palce

simona20201309
31. jan 2025

Podľa mňa sa s tým žiadna matka nikdy nevyrovná. Môžeš sa s tým len naučiť žiť a prijať to tak, ako to je.
Výhodou je, že v dnešnej dobe máš kopu možnosti, odborníkov, literatúry, terapii, ....
A takto skoro podchytene dieťa sa vie naozaj veľmi ďaleko posunúť. Takže držím prsty nech mate šťastie na dobrých ľudí okolo seba a aby si mala obrovskú podporu zo strany rodiny. ❤️