icon

Ako zvládnuť horúčku u trojročného dieťaťa?

xtina1711
31. máj 2025

Ahojte baby pekne prosím o pomoc ide noc..mala ma.3.5 roka..včera jej nič nebolo ráno sa zobudila s teplotou 38.5..dala som nurofen a dobre a šla spať na obed spala polhodinu zobudila.sa je ju hlávka veľmi bolí horúčka 39 dala.som obklad na cielko a zas nurofen a dobre...teraz večer zase horela dala som paralen a zaspala ale ma.totalne studené ruky a nohy a ma 38.6 a to som dala.pred hodinou paralen..prosím co mam robit je to jej prvý takýto stav je to.moje prvé dieťatko bojím sa strašne noci pomôžte mi;(ďakujem velmi

monny222
31. máj 2025

skus dat cipok ked bude cas nan, ak mas.. obklady na telo nedavaj ked ma studene ruky hlavne

nikaeli
31. máj 2025

Odporúčam bazový čaj 😉
Ak má studené rúčky a nôžky, tiež ak má 'mramorovú' kožu - vtedy zábal nedávaj.

xtina1711
autor
31. máj 2025
@monny222

skus dat cipok ked bude cas nan, ak mas.. obklady na telo nedavaj ked ma studene ruky hlavne

@monny222 ja som.jej už dala liek vieš nemôžem zas dst ďalší a čipky neznesie preto ma tekuté formu lieku

jesenzima
31. máj 2025

@xtina1711 tak zas až takú vysokú teplotu nemá, nič hrozne. Podavaj lieky, prípadne daj vlažnú sprchu, a ty sa daj do kľudu.
Uvidíš ako ďalej, po 2-3 dňoch by malo byť lepšie, ak nie, smer doktor..

jesenzima
31. máj 2025

@xtina1711 ešte doplním, že ak lieky účinkujú, čo teda účinkujú, lebo jej teplota klesla, tak je dobre. Stačí,že klesne z 39 na menej, nemusi úplne klesnúť

xtina1711
autor
31. máj 2025
@jesenzima

@xtina1711 tak zas až takú vysokú teplotu nemá, nič hrozne. Podavaj lieky, prípadne daj vlažnú sprchu, a ty sa daj do kľudu.
Uvidíš ako ďalej, po 2-3 dňoch by malo byť lepšie, ak nie, smer doktor..

@jesenzima nezabral jej paralen stále hori ma 38.8

xtina1711
autor
31. máj 2025
@jesenzima

@xtina1711 ešte doplním, že ak lieky účinkujú, čo teda účinkujú, lebo jej teplota klesla, tak je dobre. Stačí,že klesne z 39 na menej, nemusi úplne klesnúť

@jesenzima a spi ale nepokojne

jesenzima
31. máj 2025
@xtina1711

@xtina1711 jasné, že spí nepokojne, má horúčku, daj 4 hodiny po paralene mig alebo nurofen, odkry ju, aby sa neprehrievala, prípadne vlažná sprcha. Sleduj, či teplota nestúpa ... A vydrž a nestresuj. Telo bojuje. Moje decká, keď dostanú horúčku, tak 38,8 sa radujem, lebo oni sa pohybujú 2-3 dni okolo 40 ...

jesenzima
31. máj 2025
@xtina1711

@xtina1711 ešte mi napadlo, dávaj veľa tekutín, lieky proti horúčke potrebujú veľa tekutín. Aj keď po troche, ale musí piť...

monickach15s01
31. máj 2025

@xtina1711 moj 3 rocny mava presne taketo horuckove stavy a vzdy sa nam tazko zraza teplota a preto po konzultacii s pediatrickou aj detskym na pohotovosti vzdy striedam Panadol a Nurofen po 3 hodinach, v pravidelnych davkach kym sa to upokoji, plus tekutiny aspon po lyzickach, obklad na celo ale plati, ked ma studene koncatiny obklad nedavat, lahke oblecenie, vetrat miestnost. Povedali mi, ze je bezpecne davat po 3 hodinach kedze maju odlisne ucinne latky, my sme takto naposledy prekonali 2 dni horucok co mal 39,5 a ked aj klesala za chvilu vyletela zas, takze som poctivo zrazala kazde 3 hodky aj v noci, takze skoro 48 hod sme takto fungovali ale zvladol a potom ako to prislo tak to odoznelo.

kvietok1233
31. máj 2025

@xtina1711 hlavne musí prijímať tekutiny aby lieky mohli zabrať skús do nej dostať čo najviac vody ak sa prebudi

tatinka
31. máj 2025

@xtina1711 v prípade,že teplota neklesá,každé 4 hodiny striedať paralen s nurofenom. Ak sú chodidlá a dlane studené, treba dieta prekryť nech sa zahreje,ak sú horúce a teplota neklesá,treba dávať obklady. Robievam take jednoduché a to : látkové vreckovky namocit do vlažnej vody a zaviažes cez spodok chodidiel a cez dlane,striedam po 15tich minútach aspo. 4 až 5 krát. Potom už to zaberá. Mladsi syn maval 40tky a veľmi ťažko sa to zrazilo. Niekto povie,zrazat až nad 38,ale veru ja uz ked sa blizilo k 38 som dala sirup sirupom,lebo keď bolo nad, hodne tazko sa zrazilo...
A veľa tekutín piť,stačí cista vodicka

hanaxxx
31. máj 2025

Este sa to tu nikto nepytal-davkujes lieky podla hmotnosti? Maximalnu davku?
A tiez sa pripajam k tomu co pise Monickach- ked sa teplota tazko zraza, treba striedat lieky uz po troch hodinach. Mne to povedal doktor na urgente na kramaroch, ked mal syn covid a teplota mu isla dolu velmi pomaly. Tiez mi povedal, ze v takychto pripadoch necakat kym teplota stupne nad 38, ale aj ked je uz 37,5 a vidis ze znova stupa, tak po troch hodinach das dalsi liek, lebo kym zaberie, tak teplota stihne vystupit kludne k 39.