icon

Ako zvládnuť hysterické záchvaty plaču u bábätka?

19. mar 2025

Máme 3mes bábätko, máva denne histerické záchvaty plaču,nie a nie utíšiť... najmä pri kŕmení, pije z fľašky, z prsníka sa veľmi nervovala a slabo priberá, tak dokrmujem aj UM..plienka sucha, teplota ok, nemyslím, že ju bolí bruško, stále má tieto záchvaty, najčastejšie pri kŕmení... Už sa zamýšľam, či je to nejakého neurologického charakteru alebo prečo... hrozné na psychiku a aj za susedov mi je ľúto, že majú toto denne počúvať....
Máte skúsenosť?

kvoli
19. mar 2025

Uziva vigantol?

pribinak
19. mar 2025

Ak plače najmä pri kŕmení, tak je nejaký problém ….
Kaka normálne? Nemá nejaké kŕče?

bubuzu
19. mar 2025

Ako píšu vyššie, má nejaký problém s kŕmenim. To bábätka mávajú často. Aj kojené aj tie na príkrmoch. Musíš na to postupne prísť. Pozorovať. Skúsiť zmeniť fľašu, mlieko,...

autor
19. mar 2025

Vigantol berie, kaká normálne každý deň, aj ciká, aj prdká.. dávam aj probiofix baby... Fľašky som skúšala rôzne, rovnaké to je keď pije moje odsate mlieko aj keď nutrilon, tak neviem :(

michaela329
19. mar 2025

Dávaš odgrgať aj počas kŕmenia? Môj sa tiež čertí, vtedy chce grgať.

ari1712
19. mar 2025

Moja osobná skúsenosť? Vysadiť vigantol a nahradiť ho iným d-vitaminom. My používame DeVit. Lebo prvý syn neskutočne plakal..dlho dlho..a až po vysadení vigantolu sa to zmenilo.

viestta
19. mar 2025

nema koliky alebo reflux?

katrin21
19. mar 2025

@michaela329 moze to byt reflux, davss odgrgnut ? Ak moc pahltne papa,tlqci ho to...a ak ma reflux, pali ho to.... zvykne si vygrcnut?
A potom este....Mozno moc velka dierka,alebo mala na dudli..kadeco to moze byt..

katrin21
19. mar 2025

@ari1712 ale ono place pocas jedenia..skor mu asi po vybieha,to pali a deti placu

kvoli
19. mar 2025

Aj ja mám takú skúsenosť ako @michaela329, nahradili sme vigantol Dvit a tie záchvaty plaču prestali, vtedy mal cca 3 mesiace

michaela329
19. mar 2025

@katrin21 je to reflux, ja o ňom viem 🙂 Režimove opatrenia už máme zavedené.

autor
19. mar 2025

Odgrgnut davam stále, ale obcas neodrgnе, vraciat nevracia, neviem sama, viackrát akoby hltala mlieko ked je hladná a zabudne preglgnut, a potom jej vyteka z ust, myslela som, ze vzduch hlta len,no neviem fakt.... Pri refluxe by mi aj vygrcavala mlieko či?

timea301196
19. mar 2025

Nie nemusí. Reflux často súvisí aj s bolesťami bruska. Stolica môže byť ok ale koliky proste sú… obe moje deti mali reflux…

zuzuliennka1
19. mar 2025

aj ja sa pridavam k zmene vigantolu za iny Dvitamin.

autor
19. mar 2025

Bany a po vigantole vám boli deti taketo cely den? Alebo len v rámci toho jedného kŕmenia keď ste pridali vigantol?

silvia1504
20. mar 2025

Ahoj, my sme mali nieco podobne, strasne zachvaty revu skoro pri kazdej flasi mlieka. Mala som pocit, ze sice je hladny, ale flasu dajak nechcel prijat.. doteraz sme neprisli na dovod a trvalo to mozno aj do 8-9m. Naj bolo, ked sme mu ju dali vypit kym bol este rozospaty, ze prave vstaval rychlo do pusy v polospanku, alebo ked zaspaval.

kvoli
20. mar 2025

Mal niekoľkokrát do dna, uz je tomu 10 rokov tak si to presne nepamätám ale aj pocas kojenia to viem, len scervenel, napol nožičky a zachvatovo plakal, vyzeralo to akoby mal kŕče

katrin21
20. mar 2025

Moze byt aj skryty reflux a ak pahltne papa daberie vzduch a to tlaci, boli, pomaha davat odgrgnut pocas kojenia alebo pred kojenim trochu odsat prsua,aby nestriekalo moc

katrin21
20. mar 2025

Vigantol treba davat rano, aby nerobil problemy...ale tam sa place celkovo

autor
20. mar 2025

Vigantol dávam s prvým krmenim o 6rano, neviem veru, čím si prechádzame, dnes uz plačeme stále aj mimo krmenia, ale nic mi nespi vobec cez den, tak mozno z únavy už, och 🙄 idem googlit co na ten reflux ak má náhodou to...

no1990
20. mar 2025

U nás tiež bol problém vigantol. Iný vitamin D nasadiť.

zuzuliennka1
20. mar 2025

nepamatam si to uz, ale proste krce, plac,… take male babo sa proste unavi, je to vysilujuce, to je nepodstatne ze som vigantol dala len raz a kedy…
akonahle som ho zamenila za ine Dcko, prestal mat krce pri jedeni