Ako zvládnuť hysterické záchvaty u 14-mesačnej dcérky?
Ahojte mala začala neskutocne vyvádzať keď ideme z vonku dnu hádzať sa o zem všetko rozhadzovat okolo seba není som za bitie deti ale po riti už dostala. Keď už sa blíži čas ze ideme dnu snažím sa jej to v kľude vysvetliť leb ako bahle prejdeme dverami je zle neni možné ju ukludnit Mare niekto skúsenosť? Prosím vás o zlej výchove mi tu nepíšte mala ma rok a snažím sa to zažiť hneď od začiatku
@pribinak myslím ze som napísala se som neni za bitie deti. Áno po zisku som jej dnes dala potom ako sa hodila zo stoja o zem a potom išla trhať žalúzie z okna. Mala som ju nechať nech San aprikald poreže alebo ich strhne na seba ? Lebo som ju od tial asi 5x zobrala predtým.....
@tatiana234
Fúha, je mi úprimne ľúto tvojho dieťaťa. Je to vlastne ešte len také trochu väčšie bábätko. Keby si ho aj chcela bitkou vychovávať, nepochopí, že to súvisí s nejakou jeho činnosťou, napríklad s tými žalúziami.
Ja by som ju odtiaľ zobrala aj 10x, ale u nás sa bábätká a ani nikto iný nebije. My sme deti chceli a ľúbime ich.
@sss777zamyslite sa ci je vhodné co tu píšete lebo naozaj nie nikdy by som si nedovolila komentovať tymto sposobom rodica. mne ako matke ktorá sa snaží ako každá jedna urobiť pre dieťa tak aby bolo najlepšie. Myslím si ze takéto hystericke výbuchy niesu pri najmenšom ani zdravé pre ňu. Za fyzické tresty niesom ale ak doslova zjape hodinu ze az zachriplaP
Ano skusila som aj tuto variantu aby sa ukludnila. Nie nie som na to hrda. Pytala som sa na radu ako v prípade takejto situácie postupovať. Nepýtala som sa na to ci vám je ľúto môjho dieťaťa. Viete nikto nie je dokonalý ani vy nie. Pekný deň
@tatiana234 v prvom rade Ti len chcem napísať čo asi aj sama vieš, že bitka nepomôže.. A asi ani touto cestou ísť nechceš aj keď chápem aké je to náročne, sama mám doma 2 ročnú. U nás fungujeme tak, že jej poviem, že ideme dnu ak .. (ukonci nejakú činnosť čo robí) a potom dnu idem. Keď štrajkuje, ide dnu na rukách, proste aby vedela, že to tak je. Toto jedine u nás začalo platit na všetko, že keď som niečo povedala, tak to aj dodržím.. Samozrejme, ak mi povie, že sa ešte chce hrať a mám tam priestor tak sa s ňou “dohodnem”. Nám tento princíp funguje aj pri zaspávaní napr, niekedy to boli 2 hodinove nočné utrpenia a 2000 požiadaviek z jej strany. Od kedy sme to stopli, vie, že môže pýtať mlieko aj 5x, dostane len raz, tak s tým postupne prestala. A keď sa niekedy stane, že doma vrieska a leží na podlahe a nechce sa vyzliest a pod tak ju tam nechám, sadnem si niekde vedľa a len jej poviem, že keď sa bude chcieť vyzliest, tak tu na ňu čakám… Niekedy príde hneď, niekedy to proste potrebuje dostať zo seba plačom, niekedy krásne spolupracuje.. Pre take dieťa je zrútenie sveta že ide dnu, ona to nerobí naschval len to nevie ešte vyregulovať.. Treba s kľudom, pokojom..
@tatiana234 a ešte nám pomaha pomenovať to.. Poviem. Si nahnevaná? a ona “áno”.. lebo sme išli dnu? “áno”, atd tym vlastne zapojis “logicky mozog” a tým pádom ten emočný má menej priestoru 🙂 A snažím sa jej vymyslieť niečo take, že ale teraz musíme ísť dnu aby sme sa mohli hrát s babikou.. a tam už počujem take to radostnejšie anoooooo.. chvíľu to trvalo kým si zvykla na taketo pomenovania pocitov ale už ich aj sama potom vyjadri, že Lucka plakala, nechcela ísť dnu..
“Hystericke” zachvaty budu este len pribudat, caka ta o par mesiacov obdobie vzdoru a testovanie hranic, objavovania svojho ja a pod. Nadych vydych, otvor google, co to si nastuduj, kazdy den si najdi čas pře seba napr aspon vypadnut na 15 min na prechadzku alebo rob cokolvek pri com vypneš. Uz nemas male babo ktore staci prebalit a nakrmit. Predpokladam ze bitkou vychovavat nechces, skus si natrénovat trpezlivost, kazdy rodic ci prechadza tym co ty teraz. Nie vsetky deti sa hadzu o zem no kazde vzdoruje svojim sposobom.
@tatiana234
Skús sa na to pozrieť z jej pohľadu. Ona zatiaľ nevie ovládať svoje emócie, lebo napríklad chce ísť k tým žalúziam a nerozumie tomu, že ich pokazí/zraní sa. Je frustrovaná z toho, že jej to nedovolíš a hovoríš, že hodinu plače až do zachrípnutia. A jej najbližší človek jej namiesto pomoci zvládnuť túto frustráciu dá po zadku.
Ale k veci. Ja som to robila jednoducho tak, že som odviedla pozornosť dieťaťa inam. Nikdy sa mi nestalo, že by dieťa hodinu plakalo kvôli tomu, že niečo chce. Zobrala som na ruky, pritúlila, pozerali sme z okna, odišli z miestnosti, proste sme robili niečo iné.
A keď nechceli ísť domov...tiež to boli veľké scény, to snáď robia všetky deti. Nikdy som ich nezbila. Keď sa nedá vysvetliť (čo sa asi ešte teraz nedá), zobrala som na ruky a proste sme išli. Šéf som stále ja a ja rozhodujem, kedy sa ide domov. Ale teda bez fyzických trestov.
tým že ju zbiješ uľavíš chvílkovo sebe, ale situáciu nevyriešiš. vyliezla tam 5x, 5x si ju dala dole, urobíš to aj 6x… resp. inak - ak začne takto vyvádzať, treba ju odniesť na bezpečné miesto - teda kde sa nemôže hodiť zo stola alebo nemôže liezť na žalúzie… a tam ju proste udržať kým ju to neprejde…
@liliblacky naša je ešte malicka do budúcna zapracujem na tom. Ďakujem za radu a kormalny komentár bez toho aby mi vznikli nekonečné výčitky ako som ako rodič zlyhala
A este doplnim, nam pomaha davat na vyber z 2 moznosti - ideme domov vytahom alebo po schodoch? Alebo dat “privilegium” - ponesies nam kluce/privolas vytah.
A ked robi nieco co nesmie tak jej ponukni nieco co smie - žaluzie netrhame, tu mas letak z Lidlu. 99% situacii to funguje.
@tatiana234 držím palce, je to náročne.. pre mna najmä to pracovanie na sebe a predýchavanie niektorých situácii.. zo mna sa stal zenbudhizticky mních čo sa týka trpezlivosti od kedy som na MD 😀😀 tiež nie som za bitku, ale už som malej asi 2x capla po zadku, keď som to proste nerozdychala.. vždy má to neskutocne mrzelo, aj som sa jej ospravedlnila 🙈 ale sme len ľudia a podľa mna dieťa potrebuje vidieť aj tu nedokonalú mamu.. nie si stroj, je normálne, že niekedy vybuchnes 🤷🏽♀️
@tatiana234 nevyhovaraj sa….robi nieco že nici či demoluje? Zoberiem dieťa do inej izby, zavriem dvere a hotovo
Tak si trochu pokrici, ale bit 14 mesačne dieťa? Otras
@sss777 vás prvý komentár sa ma úprimne dotkol ako rodič so MV tejto situaci zlyhala ale komu sa to takýmto ci iným spôsobom nestane niekedy v živote. Okrem toho sú aj maminy ktoré nemali možnosť dostať vzor od tej svojej. Ďakujem aj tak za radu 🙂
@tatiana234
Mrzí ma, ak som sa vás dotkla. Asi som aj ja reagovala prehnane, ale mám v rodine dieťatko v takom veku a keď si predstavím, že naň niekto položí ruku, je mi z toho zle.
Držím palce, nech sa situácia upokojí.
@tatiana234 je to normálne nechaj nech sa vyburi po prípade dohovaraj v kľude snaž sa ju niecim zabaviť to ju prejde je ešte malinká
@tatiana234 vôbec nič zlé si nespravila niekedy tie deti potrebujú možno tak trochu terapiu šokom ze aha plác
na dupku, nevadí ono by skúšala a, skúšala je treba občas nejako usmerniť
@sofia1979 zlyhala som a neospravedlňujem svoje správanie ničím praskli mi nervy. Takúto scénu ešte nevyrovná nikdy
Jeeezis maria, ukudnite sa tu. Dostala po riti - asi bola capnuta ked uz mame zlyhali nervy ako kazdej z nas. Klud. To sa stane. Mamina tebe len tolko, ze je to ok a normalne. Dcerka bude mat asi skorsi nastup obdobia vzdoru. Moze to trvat aj nejaky ten rok. Ale bude lepsie. Ked ma hysak co najmenej na nu hovorit lebo len otoci svoju zurivost voci tebe. Byt tam, byt oporou, nehat na chvilu vyplakat a vykricat a ponukat pomojkanie a objatie. Ked bude kludna a prestane plakat, mojkat objimat a vysvetlovat, v klude aj sepkat do uska co sa stalo a ako to na buduce apolu lepsie zvladnete. Ja malemu vzdy hovorim, ked place ze je to v poriadku, a hladkam ho na rukach, ze si moze poplakat a pustit to von, ze to sa stava. A ze ho lubim. Aj ked place a hneva sa.
A len tolko ze to pacnutie po riti sluzi niekedy len ako taky sok pre dieta ked uz sa zacykli. Take v zmysle vytrhnutia
@tatiana234 je jasné že si ju nezrezala ako žito - len do budúcna na to mysli, že je to o tebe, nie o riešení situácie - ona svoju frustráciu rieši tak že trhá žalúzie - ty že jej capneš…
@pribinak a čo keď dostane po riti ?tebe mama isto tiež dala keď si si zaslúžila a zeby som dieťatko nechala vyzurit?to už kde sme?decko nebude rodičovi po hlave skákať
@barbora854 mna moji rodičia nikdy nebili, ale ty si asi dostávala dosť
@pribinak 😂😂😂😂😂neverim a nie nedostavala som dosť ale ako každé decko som dostala po riti aj ja .a vôbec nemáš tu čo poúčať matku !urobila tak ako uznala za vhodne !
@barbora854 ale ty ni nebudeš určovať čo áno a čo nie. Toto je verejne fórum a ja si kľudne môžem napísať svoj názor bez hladu či sa tebe páči alebo nie
Vlastne je mi to úplne fuk

Bijes 14 mesačne dieťatko? ☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️
Tak keď je temperamentná, tak ju treba nechať vykričať a vyzurit, ale určite nie bit