Ako zvládnuť kiahne u detí počas horúčav?
Dobrý deň prosím vás poraďte mi aký na jednoduchší a ako na jednoduchšie a najrýchlejšie prežiť v týchto horúčavách kiahne nakoľko máme v byte 36° a ževraj sa dieťa nemôže ani kúpať iba raz v tej bielej či vo fialovej vodičke a my sa takto ochladzujeme aspoň 10 krát za deň v studenej vode sprche, čo robiť čo nerobiť lebo toľko rád je na celom internete že neviem čo už je správne a čo nie ďakujem vám ženy veľmi pekne
Ja som normálne kúpala asi 3 alebo 4 krát do dňa vo fialovej vode. Mali sme to v mája keď boli horúčavy minulý rok
@mama4444 nase obe deti mali kiahne v juli, pekne jedno po druhom. Normalne sme tu, nezosaleli sme, ale bude to mozno narocne. Viac krat denne sme ich oplachovali fialovou vodickou - hypermangan. Chodili len v gatkach. Zaluzie zatiahnute na slnecnej strane, okna pocas tepla zavrete, otvorene hlavne rano a vecer, ked je chladnejsie. Mozete potierat Tantum verde. Na 5. den uz boli chrasty, ak su uz len chrasty, nie su infekcne a mozete ist von. Samozrejme idealne mimo kolektivu, aby nieco nechytili
@mama4444 kúpila by som asi nejaký ochladzovač vzduchu (nemám osobnú skúsenosť). Prajem vám dobrý priebeh a skoré uzdravenie.
Večera som pozerala napríklad aj tento:
AJ my sme to zvládli s 2x denne kúpeľom v hypermangáne, plus som jej pupienky natierala krémom Tannohermal (ten nám predpísali na pohotovosti, lebo naša dr. nám nedala dokopy nič, čo by zabralo a dcéra revala celú noc) A predpísali nám ešte aj Dithiaden na svrbenie... po tejto kombinácii sme ďalšie dni v pohodičke prežili
Aj u nas maju teraz deti kiahne a celkom v pohode sme to dali. 2x denne som kupala v hybermangane a ked si kupis malu flasticku s rozprasovacom, naplnis ju roztokom tantum verde tak striekas rad radom. Je to rychle, osviezujuce a nemusis potierat kazdu jednu kiahnu. + dr predpisala zyrtec proti svrbeniu a boli aj noci kludne..
Skúste ventilátor.. aspoň trošku ochladí vzduch..
@mama4444 mali sme tiež v takomto čase, 2 roky dozadu.
Kúpali sme tak 2x denne v tej fialovej vodičke nachvilku, inak som malého chladila mokrou handrickou (pomáhalo mu to aj keď ho nejaká vyrážka dosť svrbela)
Natierali sme tantum verde, celkom rýchlo sa “sušili” tie vyrazky. chodievali sme aj von, len do tieňa, keď neprežilo slnko.
Neviem co by som ti ešte poradila, len pevne nervy a nech máte čo najlepší priebeh 🙂
@doris11 Ďakujem ste veľmi zlatá
@mama4444 nase obe deti mali kiahne v juli, pekne jedno po druhom. Normalne sme tu, nezosaleli sme, ale bude to mozno narocne. Viac krat denne sme ich oplachovali fialovou vodickou - hypermangan. Chodili len v gatkach. Zaluzie zatiahnute na slnecnej strane, okna pocas tepla zavrete, otvorene hlavne rano a vecer, ked je chladnejsie. Mozete potierat Tantum verde. Na 5. den uz boli chrasty, ak su uz len chrasty, nie su infekcne a mozete ist von. Samozrejme idealne mimo kolektivu, aby nieco nechytili
@daja07 dakujeeem
Keby mam v byte len jediny 36 stupnov okamzite volam firmu na klimu ved to je utrpenie..

@mama4444 mali sme tiež v takomto čase, 2 roky dozadu.
Kúpali sme tak 2x denne v tej fialovej vodičke nachvilku, inak som malého chladila mokrou handrickou (pomáhalo mu to aj keď ho nejaká vyrážka dosť svrbela)
Natierali sme tantum verde, celkom rýchlo sa “sušili” tie vyrazky. chodievali sme aj von, len do tieňa, keď neprežilo slnko.
Neviem co by som ti ešte poradila, len pevne nervy a nech máte čo najlepší priebeh 🙂