Ako zvládnuť problém s atopickým ekzémom bábätiek?
Ahojte mamicky, prosim podelte sa o svoje skusenosti. Maly ma 4 mesiace a od Vianoc bojujeme s ekzemom na lickach. Od koznej sme dostali Fenistil kvapky a zarabanu mast z lekarne s kortikoidmi. Pomohlo to ale ako nahle prestanem natierat, je to naspat. Skusala som aj Laroche, Weledu natierat… Poskusala som menit pracie prachy, davam ho do pracky len minimum. Prestala som jest vsetko co som jedla ale to sa dlhodobo neda, mam potom menej mlieka. Uz neviem… prejde to niekedy? Pomohlo vam nieco?
Dakujem
Weledu ste skusali tu bielu? Ja som malemu aj moje mlieko natrela, ale trvalo to asi 2 tyzdne. Nas ma problem aj so vaetkym co ma mlieko a bielkovinu mliecnu a vajcia… prve dva mesiace som bola hladna , lebo kym sme nasli, co mu vadi som toho nemohla vela, ale teraz som si uz zvykla. Dolezite je prijat dost kalorii a vody pre kojenie.
Na cervene zarabanu ichtiolovu mast (niekolkokrat za den) 🙂 smradlava ale naj 🙂 pripadne skus gaftovu ta je bez predpisu..ked to este nie je cervene ale je bledy flak tak eucerin acute care cream (rano a vecer) 🙂..natierat pravidelne rano a po sprche kyselinou mliecnou: la roche posay lipilar ap+m/eucerinom atoderm 🙂
Aj moj syncek mal cca v tom case. Vsetko mozne. Aj kremy. Aj od koznej. Ako prislo tak preslo. Ale mal veru dlho. Tiez na licach.
Všetko z mlieka vylúčiť. Môj keď prešiel na Neocate tak bolo po ekzéme. Takže ak kojíte tak to bude trvať 6 týždňov. 3 týždne sa bude mlieko vyličovať z vášho tela a ďalšie 3 z tela bábätka.
Mavali sme nieco podobne pri prvom na brade. Cca od 3 mes. Ale on to maval aj na nozkach, neskor ruckach... Jedine co zaberalo (a ano, skusalo sa vsetko, ci eliminacne diety, pracie zalezitosti, aj kremy a maste) bol Advantan krem s kortiko. Ono to samo odoznelo vekom.
Väčšina bábätiek ma ekzem ( často ho žiaľ spustí aj očkovanie) ale pozitívne je že väčšina (90%) deti z ekzému vyrastie. Je to reakcia na alergény, na stravu z mlieka, kontaktný ekzem z cumlíka, atd
Skus avene xeracalm a.d.
Je vhodný aj pre bábätká.
Kortikoidy sú svinstvo. Dobrý sluha ale zlý pán. Spm celoživotny silný atopik a sama ich uz nechcem používať. Pomôžu ale prestanes dávať vrati sa ekzem o 100x horsi ako bol, ničí bariéru kože, dlhodobým používaním stensuje kožu atd atd.
Radšej keď tak vlockovy kúpeľ z DM kúpiš na detskom oddelení, nekupat často to ekzem zhoršuje, alebo prevarat vodu ( kvôli chlóru vo vode), požívať iba čisto 100% bavlnené oblečenie, prane na vyššej teplote, v prášku ultra sensitive napr
Ideálne je oblečenie 2x prezehlit z oboch strán
Na natieranie skúsiť Avene xeracalm a.d.
Zo stravy vylúčiť cukor mliečne výrobky čokoládu orechy jahody paradajky ....
Ak v rodine nemáte ekzém ako u nás tak to prejde vekom mu zmizne 🙂 je to boj ale da sa to zvládnuť. Mna rldicia mudeli na noc viazať obvazmi aj tak do rana som mala ruky do krvi a chrasty, alebo v 17 tich som spala v rifliacj aby som sa nemohla tak ľahko poskrabat na nohách, nechty som strihala na krátko, žiadny lak na nechtoch, a aj tak som musela byť 2 x hospitalizovana v nemocnici :/ a trpím tym dodnes hlavne v zime je ten ekzém strašný ked zas vyjde slnko a bude teplo doslova zmizne
Exem je hlavne o strave. Kortikoidy sú iba dočasne riešenie. Kupala som v ovsených vlockach a dávala som morskú soľ z DMka, rozrobila som vo vode a prikladala kapesnikom, toto jedine zabralo naj
Mojmu synovi pomohlo Laroche lipikar eczema med. Taka mala flasticka. Tiez mal skarede licka, celo.
Moze to byt zo stravy, ale riesenie nie je vsetko vyradit. Musis prist na to, co konkretne vadi. Robi sa tzv eliminacna dieta. Na tyzden vyrad mlieko, hovadzie, vajcia, kuracie, soju. Ak sa to nezlepsi po tyzdni sa vyradzuju postupne dalsie alergeny. Pohladaj si Anna Matouskova eliminacna dieta. Nam to pomohlo.
@terry658 ahoj, a kedy si zacali vidiet zmeny po zmene mlieka? Lebo aj my sme menili na nutrilon allergy care syneo, ale podla mna ekzem je este horsi
@slniecko142614 syneo nám nerobil dobre. Museli sme mať priamo Neocate. Trvalo to asi 3 týždne. Ale už po pár dňoch začal byť malý spokojnejší. Celkovo bolo vidno, že je taký iný. Menej náročný. Ale ekzém až pkolo 3 týždňov začal miznúť.
No prvé dni nechcel jesť nič iné ako Neocate. Museli sme ho objednávať cez bazár aby mu stačilo.
@terry658 a aké príznaky ste este mali okrem ekzemu? A preco nebolo dobre syneo?
@slniecko142614 môj má aj tráviace problémy. Kým bol bábätko tak kakal vyslovene kamene. Bol nepokojný a plačlivý. Jak sme zmenili mlieko za Neocate tak sme mali úplne iné dieťa.
Teraz ho z mlieka preháňa a má ekzém.

vyrad vsetko mliecne zo stravy aspon na mesiac a sleduj, ci sa to zlepsi