icon

Ako zvládnuť starostlivosť o dieťa s močovým vývodom?

1. apr 2025

Syn má 4r, po urologickej operácii ideme domov, avsak ešte 2 týždne musí mať z pipika vývod. Jasne ze ocakam ze nám dajú inštrukcie, no ale tie co ste takúto situáciu mali, viete mi poradiť nejaké tipy a triky? Ako to doma zvládnuť? Ako na to dat pozor? Do sprchy asi nepojde, budeme ho na posteli omyvat, a ci sáčok bude nosiť so sebou alebo mu zaobstarame stoličku na kolieskach a po byte sa bude presúvať na nej? ... Dakujem

zuzap33
1. apr 2025

Bude mat kateter? Normalne bude chodit. Sacok mu pomocou sucheho zipsu pripevnite o stehno. A sprchovat sa s tym moze normalne. Skor bude mat problemy, ked to potom vytiahnu. Isty cas bude mat problem udrzat moc

autor
1. apr 2025

@zuzap33 😲😲

autor
1. apr 2025

Vy ste mali takú situáciu? A ako ste ho sprchovali? A ako s tým spal? Lebo môj si nemoze ľahnúť na brucho, nohy teraz privázujeme ale neviem co budeme doma robiť

malaopicka
1. apr 2025

Preboha, veď je to hadicka a sáčok, čo z toho robíš takú vedu? Normálne ho posadiš do sprchy/vane a umyješ ho, sáčok si položíš vedľa. Pri spánku len sáčok priviazeš/zavesiš o posteľ ako v nemocnici a počas dňa ho bude mať okolo nohy. Dva týždne prejdú ako nič, nestresuj akoby slo o neviem čo. Zbytočne urobíš dieťaťu z toho paniku.

januska12323
1. apr 2025

No ja som laik ale nerozumiem prečo by nemohol chodiť a hrať sa ako bežne.

zuzap33
1. apr 2025

Ano, moj otec to mal 6 rokov. Na vrch sacku dal obvaz, a pfi sprchovani podrzal. Vy to tiez podrzite v ruke. Pocas spanku mal zaveseny na posteli zboku, na drevo sme dali maly klincek na zavesenie. A pocas dna chodil, sacok mal pod nohavicami pripevneny na nohe. Vobec nestresujte. Neviem preco by vas maly syn nemohol chodit. Uz ho vidim, ako ho prinutite 2 tyzdne sediet... A vobec nie je dovod

elisebah91
1. apr 2025

Určite to zvládnete..syn je už rozumny, tak keď ho poučiš že teraz nesmie tak vystrájat a zapojiť ho aby aj on dával pozor aj na hadičku tak to pôjde. Hlavne sa ty ukľudni.
My sme zvládli vyvod z obličky v čase keď sa syn staval na nohy. Tvoj tomu už chápe.

elisebah91
1. apr 2025

A poradim ti,ako matka- všetko čo sa chces opýtať si napíš na papier a pýtaj sa keď príde sestra, dr. Lebo v tej chvily keď budeš mať možnosť ťa to ani nenapadne a takto papier prečítas, pýtaj sa aj na blbosti ak ti to má priniesť pokoj do vašej situácie. Hanba bokom. Pýtaj sa.
Ako sestra -pytaj sa ty lebo my často nevieme čo trápi pacientov. Áno základné info dáme a to je všetko. Na viac sa musí pýtať pacient.