Ako zvládnuť teplotu a hnačku u dvojročného dieťaťa?
Prosím Vás neviem čo mám robiť. Moja dievka 2 roky 4m. Predvčerom mala a hnačku, vyštípanú riťku, dosť sa naplakala. Deň predtým teplotu.
Včera bola v poriadku, stolica normálna.
Dnes doobeda ok a poobede dostala hnačku lenže, pri druhom kakani teraz večer sa zasekla, zavrela riťku a odmieta sa vykakať. Iba plakala a celá sa triasla. Skúšala som do plienky, na šerbeľ ani na záchod. Kľudne aj na zem nech sa vykaká to je jedno ale nepodarilo sa nič. Masírovala bruško, cvičila s nohami. Nič proste nie a hotovo.
Z toho že to tak držala jej vystúpila vysoká teplota 39, neviem či jej mám dať sirup alebo počkať či to prejde. Meriam iba bezdotykovým lebo do riťky ma absolútne nepustí. Skúsim ešte pod pazuchou normálnym ale máme taký blbý čo meria strašne dlho.
Neviem čo robiť, je posledných pár dní odplienkovaná len prišla choroba. Ona je rozumná, chápe všetko čo jej hovorím aj ona krásne rozpráva ale nedokážem ju presvedčiť na to kakanie. Potom sa ukľudnila a ležíme odvtedy na gauči. Aj jej vysvetľujem že to musí ísť von, aj on hovorí že áno, pôjde potom cikať a kakať. Ja nechápem ako sa jej to vôbec podarilo zastaviť v sebe.
Pýtala si papať, zjedla trochu suchej ryže a pila veľa vody.
Pomooc
@anavixy ďakujem, mala pod pazuchou 38,2. Nekakala, teplota jej klesla a išla dobrovoľne spinkať. 2x si prdla a zaspala. Riťku už nemá červenú vôbec len dneska sa toho asi zľakla. Uvidím aká bude noc.
Už som sa aj na trochu ukľudnila, nemala som sa s kým poradiť a nemám skúsenosti. Ale zvládneme to, ono to raz von pôjde.
Pockajte do zajtra,asi ju bolelo brusko preto zadrziava.Skuste odputat jej porornost na nočniku aby nemyslela na kakanie,ak to nepomoze v pondelok by som zavolala dr ako dalej postupovat
@anavixy
@janka131187 dneska je celý deň v pohode akoby včerajšok vôbec nebol, aj noc bola ok. Dneska som jej nechala celý deň plienku aby sa nemusela nad šerblikom stresovať a poobede sa trochu v pohode vykakala do plienky.
@svokrinjazykmonika super 🤗

Zo zadrzania stolice jej horucka urcite nestupla. Bolo by vhodne odmerat teplotu normalne, nie bezkontaktne. Kazdy teplomer meria pod pazuchou dlho, musi merat aspon 5 min aby bolo meranie objektivne (aj digitalny treba nechat aj po zapipani aspon 5min). Ak ma hnacku, tak raz to proste neudrzi.. nie je na to asi ziadna rada, je to hrozne, ale proste raz to pusti. Toto, ze zadrzala to len odlozilo mozno na par hodin.
Tu ritku ma stale bolavu?
Skus jej premerat tu teplotu v podpazusi alebo aspon bezkontaktne ked bude dlhsie v klude. Pripadne jej daj liek, ak sa ti zda horuca…