Ako zvládnuť ustavičný kašeľ detí?
Neviem co to je za sproste virozy,ale ako zvladate ak vase dieta prekasle skoro cely den aj noc ,aj furt....ja uz to nedavam a to je od dnesneho rana ....dr popocuvala,vzala vytery,krv ,vysleeky o 2 dni ,,,zblaznim sa do vtedy.Ma dithiaden a sirup paxeladine.
Náš kaslal takto 2 týždne v kuse. No prežila som to nejak. Tiež dala všetko možné,zabral až trifed.
@lilyianka a tiezz kaslal cely den,noc?trifed ktory?este to nemal ,ale bojim sa toho lebo co citam ze hrozne stavy
Noc prekašlal úplne celú. Sém tam chvíľka co spal. Inak obaja sme boli unavení, nevyspatí. Na vykasliavanie je zelený trifed,ten je skôr vhodný cez deň q žltý je na tlmenie kašľa a dobrý na noc.
Kup pleumolysin. Zachranilo nas to v najhorsom. Obsahuje kodein a mozu aj deti. Cesky pribalovy letak ma davkovanie pre deti. Aspon aby sa vyspali. A teraz davam jazveciu mast. Mame kasel ciste zufalstvo. Problem je, ze nie su to len virozy ale su kombinacie bakterialne infekcie. U mna treti tyzden kasel zacal chripkou, potom hnisave sputum - nalez bakteria a dnes pozitivne chlamydie. Kasel na zblaznenie ale pleumolysin zabral ked bolo najhorsie. Vela zdravia prajem.
Mám troch astmatikov doma.. popravde ja už kašeľ ani nevnímam, je to bežná súčasť našich životov..
Naša záchrana je ventolin sprej.. aj keď kašľu od choroby priveľmi.. ale o Tom musí rozhodnúť doktor pokiaľ ste ho ešte nemali..
@mamickalisticka boze, u nas kym sa vsetci vratane mna vystriedaju, tak aj 2 mesiace prejdu 😭
U nas najprv syn 2 tyzdne,tak dcera 4 tyzdne. Kasle este stale
Zelený Trifed je na vlhký kašeľ a žltý na suchý. Opravte ma, ak som to vymenila. A ano, je to gebuzina ale deťom rýchlo zaberá a určite je to lepšie ako nechať dieťa trápiť celé dni a noci kašľom. Inak ten Paxeladine mate ako dlho, lebo aj ten je účinný.
Trifed žltý je účinný.
@nikpa 4 den
Poviem ti aspoň jedno pozitívum , že výsledky o dva dni . To je pre mňa sen . Ja vždy vždy keď čakám na nejaké výsledky väčšinou to padne tak že vo štvrtok zoberú vzorky piatok už teda nič víkend tiež tak výsledky v pondelok . A to čakanie po tých odberoch je ešte horšie . Naša detská kým nemá potvrdené z vyterov niečo maximálne doporučí niečo voľnopredajne čo i tak nikdy nezaberie a to čakanie štyri dni je šialene
Varím cibulovy čaj alebo robím cibulovy sirup, k hlave na noc im davam rozkrojenu cibulu, natieram hrudník, inhaluju aj 3 krát denne. Ale asi ta cibuľa pri hlave zaberá väčšinou najviac. Sople im to stiahne a nekaslu toľko a moc byva potom celkom dobra. Odporúčam. 👍
Za 4 dní po Paxeladine u nás nie je po kašli ani stopa. Tak by som vymenila za iné
@nikpa len za co
Ale vy ešte nemáte tie výsledky že? Tak by som počkala na tie a potom konzultuj s pediatrom.

No neznášam to, teraz boli 4tyzdne chori s kašľom ale najhoršia noc bola laryngitídova a nemala som čipok 🫣 ešteže bola zima vonku, tak sme stali vonku.. ale ako tieto prekaslane noci a dni su absolútne najhoršie. A teraz som ja chora, takze snad ich zas nenakazim 😭😭😭