icon

Ako zvládnuť vlhký kašeľ bez teploty?

2. mar 2025

Ešte som sa s tým nestretla. Už druhý týždeň dcéra kašle. Hnusný vlhký kašeľ. Ale len cez deň, v noci nie. Žiadne teploty, nič. Stekajú jej sople, ktoré sa dajú aj pekne vyfukať. Dávam jej klobúk nič iné lebo už tých sirupov vypila dosť. Pred 3 týždňami dobrala antibiotika - vtedy nekašľala, mala len teploty a zelené sople.
Doktorka vravela že kým nemá teploty nemám ani chodiť, ale mne sa ten kašeľ nepáči
Je to normálne? Z pred 3 týždňov jej vyšli z krvi mykoplazmy ale v takom malom množstve že sa to nerieši. Nedá mi to... nemohli sa tie mykoplazmy rozšíriť?

autor
2. mar 2025

*kalobu, nie klobúk

tanika
2. mar 2025

Zalezi ake atb bralavtedy lebo na mycoplazmy za dráhu len sunamed a klacid a tá rada a myslim ciplofloxacin a doxyhexal . A beru sa aj 2 balenia a sumamedu aj 3 baleni a viac . Ja by som mozno zopakovala odber ??? Ale z krvi no ale tam este budu tak pcr ster skor z hrdla to ukaze najpresnejšie to povedaja moja obvodna aj pediatricka. Treba sa o tom porozpravat z pediatričkou ak chodite na alergoimuno ci potom ozaj plucne.

palculienka40
2. mar 2025

Mykoplazmy mozu ist aj bezpriznakovo. Kasel moze byt symptom. Ak nemalq lieky aj na myko treba odbery a prelicit. Skuste jazveciu mast.

autor
2. mar 2025

@palculienka40 keď ona ma priedušky úplne čisté. Dýchanie ma čisté. Preto nevidím zmysel dávať jej nejaké sirupy na kašeľ aby ju dráždili.
Pôjdem zajtra znovu po 180x k lekárke nech ju pozrie. Pripadám si ako hypochonder, ale mne je trápne ju odniesť do školky s takým kašľom. Keď začne kašľať v šatni tak ma tam roznesu.

autor
2. mar 2025

Ale nejde o ostatných rodičov tak ako o to aby som zistila príčinu a vyriešila to

palculienka40
2. mar 2025

Kasel nie je ok. Ale jazveciu mast som myslela natierat na hrud. Cista sa moze aj uzivat lrn som neskusala. Neskusala si propolis? Ten si chvalia.

tanika
2. mar 2025

Ved aj moja dcéra mala dychanie ciste bez teploty aj crp v norme a bol z toho začínajúci Zapal pľúc samozrejme ho nasiel az rtg pluc ,,,, spôsobený mycoplazmamy a k tomu zo sputa vysla klebsiela +
Takze sa nespoliehajte ze dychanie je ciste!!!!!