Ako zvládnuť zležanú hlavu u dieťaťa bez helmy?
Niekto, koho dieťatko malo zležanú hlavu a zvládli ste to bez helmy? Máme zozadu takú "placku", inak strany symetrické.. do koľkých mesiacov sa to vie upraviť bez potreby helmy?
Polohovat, polohovat, polohovat. A nie je iste ze sa to upravi
@anonym_autor u druhého syna som stresovala lebo sa mu v 3 mesiacoch dosť výrazne zlezala vzadu
Naša dr nie je zástancom helmicky, do 6 mesiacov som naozaj sa snažila polohovať aj som kúpila vankusik, ale bola som pripravená v 6 mesiacoch ísť do plagiocentra
Našťastie nebolo treba, naozaj tým, že už bol veeela na brusku, aj tým polohovanim sa to upravilo
Ale helmy by som sa nebála, je horšie keď sa to neriesi a dieťa sa s tým potom potyka cely život o to horšie ak je to chlapec
@anonym_autor do 4 mesiacov výraznejšie rastie lebka bábatka, tam je najlepšie polohovať, nosiť v nosiči, dávať na bruško.. potom to už ide pomalšie. My sme boli radšej na meraní, nech som pokojná a hlavne nech má bábo peknú hlavičku, u nás to, ale na helmičku nebolo, upravilo sa to samé (s našou pomocou polohovania a keď už začalo sedieť.. atď. ) no boli sme na kontrole po mesiaci či sa to upravuje a tam bolo jasne vidieť pri meraní, že áno. Za mňa odporúčam to meranie - my sme boli v BA, bez odporúčania pediatra, zaplatili sme si to. Pekne tam zhodnotia, či je možné aby sa to upravilo samé alebo je nutné riešiť helmičku. Držím palce

@anonym_autor najlepšie do 4 mesiacov, neskôr by som isla už do plagio centra. Oni vám zhodnotia ako veľmi zlezane to je a povedia najlepšie či sa to upraví aj bez helmicky