Akú hmotnosť mali dievčatá pri prvej menštruácii?
Ahojte, zaujimalo by ma, aku hmotnost mali vase dievcata, ked dostali prvu menstruaciu? Vraj je to cca 47 kg a musia mat iste percento telesneho tuku.
To je hlúposť. Ja som bola ako prútik max 40 kg a dostala som už v 10-11 ako aj väčšina spolužiačok.
Nie je to pravda. Ja som otehotnela 26 rocna so 45kg (meriam 159cm). Menzes som dostala ako 12 rocna podla karty od lekarky som mala v 12tich 38 kg...
Vraj +- 40kg.
áno musí byť isté percento tuku aby sa spustila puberta... píšu že 40 kg ....
podľa veku by to sedelo, dievčatá približne ako ja... 12.5 roka - 2 krát... slečny sú ako dvojičky, len je medzi nimi vekový rozdiel
ďalšia 13,5 r
okolo 38kg mala dcera
Tiež som počula od lekárky ze 40 kg. V podstate telo musí byt schopné vynosiť prípadné dieťa . Ja som mala tiež okolo 38 kg.
Moja ma 45 kg, ma 9 rokov a dufam, ze aspon 2 roky este MS nedostane 😬
To by som menstruaciu musela dostat na VS, a normalne som ju dostala v 13tich, podla mna som vtedy nemala ani 40kg
To čo je za hlúposť. Poznala som spagetky a mali menzes ešte ako 10ročne a aj skôr. Ale aj plnejsie a tiež mali menzes ako 10 ale aj ako 13rocne
Ja som mala asi 45 kíl aj s topánkami a 11-12 rokov., tuku málo, športovala som..moja 48 kilova mama otehotnela, rodila 55 kilova - výška 1.65m
nenapadlo mi dcéru vážiť, keď to prvýkrát dostala...
U nás dcéra jedno leto z dievčatka vypucala na malu/mladú ženu...bolo vidno ako sa zmenila, a do pol roka prišla MS. Mala dva mesiace do 12 rokov a okolo 45-50 kg...potom vyrástla aj nabrala nejaké kg.
Ja som dostala menštruáciu ako 11 ročná a mala som 35 kg, plus bola najmenšia v triede. Spolužiačky boli silnejšie, vyššie a mnohé dostali MS neskôr.

Moja dcéra má vyššiu váhu a menzes ešte nemá...bude mať 12 rokov,a v triede chudšie a menšie dievčatá a menzes už majú. Niekde som čítala že dievčatá dostanú približne v rovnakom veku ako ich matky ale čo je na Tom pravdy neviem