Aký je priebeh operácie podjazykovej uzdičky u detí?
Ahojte, riešili ste niektorá s deťmi operáciu podjazykovej uzdičky na stomatochirurgii? Aký bol postup a boli ste aj hospitalizované s dieťaťom?
ja som si to davala robit v dospelosti, formou waterlaseru. jedna mala injekcia pod jazyk a laserom spravili, ziadne stehy, bolest... domov som soferovala....
@tanyan No presne aj moj je v tom veku, avsak neviem si predstavit, ze by tam len tak vydrzal, kym mu to spravia. Myslela som, ze sa to nejak robi v celkovej anesteze, lebo naozaj si to neviem predstavit 😃
@krasneleto Pozriem si tuto metodu, znie to zaujímavo 🙂
mozno som ten laser zle nazvala, predsa len su to uz roky... ale bola som tu a cena ostala dokonca nezmenena.... https://www.alfadent.sk/cennik/- pozeraj frenulektomia
tu detom vedia dat aj rajsky plyn... celkovy zakrok 5 min , ziadna krv, nic- volny jazyk... bratovi to robili touto metodou skalpelom a znova mu to zrastlo, tak mne to mama robit pre istotu nedala vobec. vyriesila som v dospelosti sama
Synovi to robili opäť (prvý raz po pôrode) v 3 rokoch. Lokálne umrtvili. Bola to otázka pár sekúnd. Prebehlo to úplne hladko. Robili mu to na ORL
@martinka13 A vydržal ti ležať? Ja sa toho bojím, že nevydrží...že bude nejak vyvádzať...bežne pri lekárke je kľudný, ale tam to už pozná. Nám dala pediatrička lístok rovno na stomatochirurgiu, lebo že z ORL nás aj tak pošlú na stomatoch.
@krasneleto Veď toto sa bojím, aby to zase nezrástlo. Ten rajský plyn by bol super 😃
môjmu robili plastiku uzdičky jazyka, mal ju skrátenú, bola to jednodňová chirurgia v plnej narkoze na ORL detskom
Sedel a mal zaklonenu hlavu. Bola to ozaj chvíľka
Dcéra po injekcii na lokálne umŕtvenie nechcela najskôr otvoriť ústa, ale prehovorila som ju a pekne vydržala. Je to príliš malý zákrok na celkovú anestézu. Ale keby nebola spolupracovala, tak by sme boli riešili asi najskôr rajským plynom (aj keď tam tiež môžu byť rôzne reakcie) alebo potom celkovou anestézou.
@rozovykon ahoj. Prosím ťa ako to prebiehalo. Po zákroku boli nejaké ťažkosti? Dcéra je objednaná v júni a začínam stresovať.
@231ivana ahoj rano prisiel, prebehol zakrok v plnej narkoze a podvecer isiel domov. Jazyk ho vobec nebolel, akurat mal problem rozpravat, ale nebolelo ho to. Na pohlad to bolo horsie. Dostal odporucania co robit, co papat. Pekne sa mu to hojilo. Da sa povedat ze zakrok bol bez problemov.
Boli deticky co tam plakali, je fakt ze dostal kanylu do zily, ale bol statocny.
Akurat sa stale trapime s “r” nie a nie mu naskocit. Ten jazyk ma stale taky akokeby malo obratny.

Asi záleží od veku dieťaťa, ochoty spolupracovať a šikovnosti lekára...
Dcéra mala 3 a pol roka, keď som jej dala "podrezať jazýček." Bol to ambulantný zákrok s lokálnou anestézou - dve injekcie pod jazyk, dva rezy skalpelom a dva stehy. Po odoznení anestézy bola mrzutá, na druhý deň ju to bolelo, ale potom to postupne ustúpilo a už neboli žiadne starosti. Robil jej to Ján Kasper v BB, aj kontrola bola potom u neho po 2 týždňoch.