icon

Alergia na bielkovinu kravského mlieka u detí

daniela_p
21. máj 2025

Ahojte, chcem sa opýtať na alergiu na bielkovinu kravského mlieka. Moja dcéra to mala ako bábätko, malá špeciálne umelé mlieko. Keď mala 10 mesiacov ustál jej aj reflux a mali sme prejsť na Nutrilon profutura, s tým, že nikto nič nám o BKM už nehovoril. V tom zmysle, že dr sa nevyjadrila, že dcéra má naďalej BKM a že nemôže kravské mlieko. Čiže doteraz (má 2 roky 8 mesiacov) pila mlieko nutrilon, no jedla aj klasické mliečne výrobky a je tomu mesiac, čo namiesto UM pije klasické kravské mlieko. Bola chorá, robili jej odbery a znova jej vyšla alergia BKM :/ máte niekto skúsenosť, že sa to takto “vrátilo”? Dá sa toho nejako zbaviť už navždy? Alebo je možné, že to malá celý čas, len sme dr nepochopili? 😔 žiadne prejavy nemá, len teraz posledný týždeň sa sťažovala na kŕče v brušku, inak za tie dva roky nemala žiadne potiaže. Samozrejme ideme sa aj objednať na gastro. Plus jej vyšli aj zlé pečeňové testy a musí brať lieky na to.

simsalabim
21. máj 2025

Podla mna ste mlieko zacali konzumovat priskoro. Z alergie na BKM sa da vyrast, len ho treba zo stravy na niekolko rokov vylucit. Ale moja dcera mala mlieko vysadene asi 8 rokov. Alergiu uz nema, iba laktozovu intoleranciu.

daniela_p
autor
21. máj 2025
@simsalabim

Podla mna ste mlieko zacali konzumovat priskoro. Z alergie na BKM sa da vyrast, len ho treba zo stravy na niekolko rokov vylucit. Ale moja dcera mala mlieko vysadene asi 8 rokov. Alergiu uz nema, iba laktozovu intoleranciu.

@simsalabim len nám to nikto nepovedal, dr jej dala už obyčajný nutrilon, tak som myslela že všetko je ok .. ani na kontrolu nás neposlala ani nič :/

ika02
21. máj 2025

Ahoj, aj synovec mal do 5-6.rokov a prešlo to. Normálne od vtedy konzumuje mlieko, ale uprednostňujú kyslomliečne výrobky. Už má 19 r. a všetko je v poriadku.