Alergia na bielkovinu kravského mlieka u detí
Ahojte, chcem sa opýtať na alergiu na bielkovinu kravského mlieka. Moja dcéra to mala ako bábätko, malá špeciálne umelé mlieko. Keď mala 10 mesiacov ustál jej aj reflux a mali sme prejsť na Nutrilon profutura, s tým, že nikto nič nám o BKM už nehovoril. V tom zmysle, že dr sa nevyjadrila, že dcéra má naďalej BKM a že nemôže kravské mlieko. Čiže doteraz (má 2 roky 8 mesiacov) pila mlieko nutrilon, no jedla aj klasické mliečne výrobky a je tomu mesiac, čo namiesto UM pije klasické kravské mlieko. Bola chorá, robili jej odbery a znova jej vyšla alergia BKM :/ máte niekto skúsenosť, že sa to takto “vrátilo”? Dá sa toho nejako zbaviť už navždy? Alebo je možné, že to malá celý čas, len sme dr nepochopili? 😔 žiadne prejavy nemá, len teraz posledný týždeň sa sťažovala na kŕče v brušku, inak za tie dva roky nemala žiadne potiaže. Samozrejme ideme sa aj objednať na gastro. Plus jej vyšli aj zlé pečeňové testy a musí brať lieky na to.
Podla mna ste mlieko zacali konzumovat priskoro. Z alergie na BKM sa da vyrast, len ho treba zo stravy na niekolko rokov vylucit. Ale moja dcera mala mlieko vysadene asi 8 rokov. Alergiu uz nema, iba laktozovu intoleranciu.
@simsalabim len nám to nikto nepovedal, dr jej dala už obyčajný nutrilon, tak som myslela že všetko je ok .. ani na kontrolu nás neposlala ani nič :/
Ahoj, aj synovec mal do 5-6.rokov a prešlo to. Normálne od vtedy konzumuje mlieko, ale uprednostňujú kyslomliečne výrobky. Už má 19 r. a všetko je v poriadku.

Podla mna ste mlieko zacali konzumovat priskoro. Z alergie na BKM sa da vyrast, len ho treba zo stravy na niekolko rokov vylucit. Ale moja dcera mala mlieko vysadene asi 8 rokov. Alergiu uz nema, iba laktozovu intoleranciu.