icon

Alergia na prací prášok/gél

jaricko
31. aug 2023

Ahojte syn 5r. má neskutočny kašeľ že mu ide roztrhnúť pľúca ,zistili sme že to je z prášku/gélu.Boli sme na chate tam pekne spinkal prídeme domov a išlo mu roztrhnúť pľúca.Stretli ste sa s tým už? Aký je najlepší gél /prášok pre takéto citlivé deti?

janage
31. aug 2023

a pred chatou mu nebolo nič? Inak ja kupujem dm ich značku pre alergikov https://www.mojadm.sk/denkmit-praci-prostriedok...

jaricko
autor
1. sep 2023

@janage nie pred chatou nic len doma vravím inde keď sme boli nič

sara07
1. sep 2023

zobrala by som na chatu opratu vec či to je z toho skutočne , tam toho môže byt viac
ale ano môže byt avivaž alebo praci gel , ja napr persil ariel aj detské verzie už ked vešiam pradlo kycham, prskam ..
použivam terra verde - dm alebo dostat čapované - a je to v pohode, len pridavam aj občas iny prach trošku doslova do gelu lebo vyprat vyperie ale flaky nie

medicka_lucia
Odpoveď bola odstránená
lilizzachy
1. sep 2023

@jaricko a na chate máte veci vyprate v inom prášku? Skús poskusat viac práškov a uvidíš aký mu bude vyhovovať. Doma je zrejmé niečo čo mu vadí. Treba vypátrať čo to je 🙂

veronika1754
1. sep 2023

@jaricko môj starší syn takto strašne kašľal, ale že až susedia sa pýtali čo mu je, výsledky vždy dobré, chorý nebol, dlho som nemohla prísť na to z čoho to má až keď som prádlo prestala sušiť v byte tak kašeľ prestal, aviváž nepoužívam, len gélové kapsule z DM. Ak dám aviváž dráždi ho aj oblečenie po pár dňoch. Skúšala som rôzne aj tak ho dráždi, tak radšej nepoužívam žiadnu.

jaricko
autor
23. sep 2023

@lilizzachy no však toto že pátrame ale zatiaľ bez výsledku:( už sme zúfalý ..krv RTG usg brucha všetko v poriadku o mesiac alergo opäť boli sme tam čo februári ale opäť ideme či niečo nevyskocilo ale cez deň nič a večer keď ľahne tak koniec :(

jaricko
autor
23. sep 2023

@veronika1754 no ja používam len Lovelu a nevesala som vôbec v byte ale na balkóne a už kašle od 3 sept a nie s nie prestať

veronika1754
23. sep 2023

@jaricko ja som tiež sušila prevažne na balkóne no asi tá vôňa išla aj z prádla, ja nemôžem ani vyprať v inom prášku na pranie žiaden persil, ariel ani nič iné okrem dm, lebo hneď kašle minule som pridala vanish to prádla a zasa kašľal ku skrinke s oblečením ani nemohol pristúpiť, musela som ešte raz všetky veci oprať. No váš nemusí kašľať práve z prášku toho môže byť veľmi veľa z čoho to môže byť, roztoče, prach, parfum, rôzne vône. Ja som tiež alergička mne prášky nevadia ale keď má niekto vôňu z levandule alebo jasmínu ide ma zadusiť.