icon

Je potrebná liečba Zenaro a Mometazone bez príznakov alergie?

didi77777
25. sep 2024

Dobrý deň. Mám otázku. Môjho syna 12,5 ročný čaká v 10/2024 kontrola na alergológii. Ako 8 ročnému mu bola zistená alergia. IgE má 2814 hodnota z 06/2024 (endokrinológia). Alergia potvrdená v 8 rokoch len na roztoče. Lieky Zenaro 5 mg 1-0-0; Mometazone S 2x1 vstrek. Momentálne je už dlhšiu dobu bezpríznakový a lieky žiadne neužíva cca 1 rok. Mal aj predpísaný liek Acarizax 12, ale bolelo ho z toho brucho aj keď si dával k tomu Zenaro. Tak sme to vysadili. Tento rok sme riešili aj rastový hormón nakoľko rástol už dlhšiu dobu pod 3%. Má 144cm 31 kg. Ja aj manžel 178 cm. Clonidínový test 1.8.2024 čas 0 - 1,29; čas 30; - 8,31; čas 60 - 50,4; čas 90 - 22,8. Vylúčený nedostatok rastového hormónu. Celiakia negatívna. Záver - oneskorená puberta. Prosím o váš názor či je potrebná liečba Zenaro a Mometazone, keď je dieťa bezpríznakové. Nekašle, nemá nádchu, nemá upchaný nos, nesvrbia ho oči. Len sem-tam si hapčíkne🙂 Veľmi pekne ďakujem za názor.

alenamihal
25. sep 2024

MOj syn je velky alergik a uziva Zenero a Mometazone iba ked to pride na neho-kasel ,nadcha..vacsina je to 2x do roka cca berie to 1mes .niekedy menej... ked nema priznaky nie je dovod mu to davat...my musime chodit k alergo kazdy rok a tam sa zisti ,kedy ma najvacsie priznaky a po 3rokoch sa mu nasadi kazdodennA liecba ..mojho alergo syn je momentalne na tejto liecbe a po skoro roku mu zmizli alergie na 90% ...

didi77777
autor
25. sep 2024

@alenamihal Dakujem za info. Nam lekarka kaze uzivat lieky aj ked nema ziadne priznaky alergie. Takze sa bojim co bude na kontrole hovorit ked jej poviem, ze nic neuziva.

alenamihal
25. sep 2024

@didi77777 hm ...aj manzel je dlhe roky alergik,ale aby dopovali lieky do neho na alegriu som nepocula...je to len zbytocne zatazovat telo podla mna..