icon

Anemický novorodenec

matas13
3. okt 2021

Ahojte, je tu niekto kto má alebo mal anemického novorodenca? Ďakujem

marci77
Autor odpoveď zmazal
janulienky
3. okt 2021

@matas13 Ahoj, môj najmladší syn mal ako novorodeniatko anémiu. Doktorka mu predpísala na to vitamín C (Cemibion, 4 kvapky denne), 1/2 tabletky pyridoxonu denne a 1/4 tabletky acidum folikum denne. Chodili sme každé 2-3 týždne na kontrolné odbery krvi, prvé dva týždne mal rovnakú hodnotu hemoglobínu, ale po mesiaci už mu začal stúpať. Lieky bral asi 3 mesiace.

maca283
3. okt 2021

Ja odporučam narosan cucoriedkovy ak kojite mozete to uzivat aj vy ak nie iba babo po mokach lyzickach aspon 3 krat za den www.just.sk

hailey1
3. okt 2021

@matas13 ja som mala

@maca283 Novorodenec v ziadnom pripade just nesmie. Minimalne polrocne dieta musi byt.

e1i
3. okt 2021

@matas13 predčasne narodena. Brali sme maltofer do 6 m korigo veku (9 mesiacov mala realne dokedy sme brali)
K tomu na lepsie vstrebavanie aj cebion

maca283
3. okt 2021

@hailey1 ja som dávala mojej malej od narodenia mala reflux tak sa moze

hailey1
3. okt 2021

@maca283 moj maly mal hemoglobin 62, pytala som sa aj v nemocnici primarky, detskej lekarky nasej, izbovych lekarok… v ziadnom pripade sa just skor, ako 6mesacnemu dietatu neodporuca. Su ucinne, ale nie u novorodenca. Je to hazard s bruskom, dost velky. Mozno si si sama naordinovala, ale z piatich ci siestich lekarov mi to neodporucal ani jeden, pricom jedna z nich s justom priamo robila.

taga
3. okt 2021

Pricin anemie je velmi vela. Nie je to vzdy len o nedostatku zeleza. Takze ak malemu vysli zle vysledky, dr by mala zvazit ako dalej postupovat. Ci treba dokladnejsie hematologicke vysetrenie alebo vam nieco predpisu. Isto by som sa neriadila radami z mk

matas13
autor
3. okt 2021

@taga Dr. malému nasadila maltofer,pyridoxin a kyselinu listovú, lenže z toho železa ho bolí neskutočne bruško.
Len ma zaujíma či mal niekto inú liečbu... určite sa nebudem riadiť radami z MK 😊
Just by som určite nedala 2 týždňovemu bábätku

matas13
autor
3. okt 2021

@janulienky a železo nebolo podávané? Iba céčko,kys.listova a b6?

janulienky
3. okt 2021

@matas13 železo nám nedala, iba tie vitamíny. Ešte nám po mesiaci liečby pridala vitamín E. Že to železo je záťaž na bruško u tak malého bábätka. A pekne sa mu krvný obraz začal upravoval po prvom mesiaci liečby. Len tie kontrolné odbery krvi boli hrozné. Musela mu brať z hlavičky krv, lebo na ruke mu žilky praskali.

maca283
3. okt 2021

@hailey1 áno sama som si naordinovala keď nik nevedel pomoc Hlavne by to mala riešiť doktorka

hailey1
4. okt 2021

@matas13 a ako davas maltofer? davas dostatocne velky odstup od mlieka a ostatnych veci?