Antibiotiká Zinat
prosim ma niekto skusenost s antibiotikami Zinat ? Mam malu dcerku lekar jej ich predpisal a citala som co vsetko mozu sposobit a teraz sa jej ich bojim dat. pleas
@hanakvetoslava Ahoj, ja som ich raz brala keď som ešte chodila na zš a po prvej tabletke, ako začala pôsobiť sa mi začali triasť ruky, nevedela som chytiť do ruky poriadne ani šálku s čajom a následne mi ich doktorka zakázala brať :/
@hanakvetoslava moj nazor, je ze pediater predsa pozna tvoje dieta, ty si si pediatra vybrala a doverujes mu, ked sa rozhodol ze ho treba nasadit tak asi ma na to dovod. NU musia byt uvedene, treba dodrziavat pokyny lekara, dieta ich moze mat, aj nie, davat probiotika. Ked ich nedas, vlastne si zbytocne isla k lekarovi.
@macka23 my sme boli na pohotovosti nie u nasej pediatricky takze lekar moju dceru nepozna
@somjankad Moja dcera ma ani nie dva roky a este antibiotika nebrala a ma zapalene usko od nausnicky a na chyrurgii to dr roztrhol aby nausnicu vybral a teraz ma infekciu. Dali nam aj harmancek aframikoin no i Zinat a ja som alergicka na antibiotika tak sa bojim o malu tiez ci neni.
@hanakvetoslava ked ma len vonkajsi zapal podla mna staci ten harmancek a framykoin-nie som lekar ,len si myslim-zinat je sirokospektralne antibiotikum
moje deti Zinnat brali, ja tiež. nemali sme žiadne NU. je treba dávať aj probiotiká, ako vždy pri ATB, ale nie súčasne s nimi, ale tak medzi. alergickú reakciu môžeme mať na čokoľvek, ale dopredu to nevieme. ani žiaden Dr. to nebude vedieť, ale sú to dobré ATB. asi ich mám najradšej, čo sa týka toho, či zaberú, alebo nie. Zinnat takmer vždy zabral. 🙂
@hanakvetoslava Ja som brala zinnat v tehotenstve, lebo som dostala zápal priedušiek a už mi vyše mesiaca nič nepomáhalo-myslím "domáce" a bylinky, tak mi ho dala lekárka, našťastie je všetko ok. A tiež nechápem na čo ti to dali keď má zapálené uško z toho čo píšeš.....
ahoj, nám dali na pohotovosti Zinat sirup na angínu a to mal syn 2 a pol roka a žiadne NU som nezaznamenala a zabrali naozaj rýchlo a aj na jeho vysoké teploty aj na zápal
Hlavne ich neuzivat nalacno, synovi z nich bolo strasne zle, ked sa nedostatocne najedol (pripadne vobec nenajedol), aj ich parkrat vyvratil.
moj syn bral zinnat niekolkokrat a naposledy sme po nom skoncili s krvavohlienovou stolicou v nemocnici...takze zinnat..nikdy viac 🙂
Dakujem Vam vsetkým , neviem preco nam dal aj to asi aby sa infekcia neopakovala no dnes jej to len cistim harmancekom a potieram framikoinom a ked sa to nezlepsi do zajtra tak jej dam ten zinat.
Vraj su alergie dedicne a ja som alergicka na antibiotika mala som uz asi 6 anafilakt.sokov a u tak malých deti neviem ako by som na to prisla ona nepovie mama dusim sa ja viem co to je a aj ako si pomoct no pri malej je to ine velmi sa bojim ci to nezdedila po mne.Preto ten strach z mojej strany.
my sme na nich fungovali..a mala bola s nimi ok.. nasadili nam hned k tomu aj probiotika Actibax.. takze sme nemali ziadne negativne ucinky.. ani nic podobne.. na probiotikach fungujeme do dnes.. a ATB uz chvalabohu nepotrebujeme 🙂
ja som tiez zastancom probiotik a actibax poznam uz dlhsie poradili nam ich preto odporucam daleeej 🙂
dcéra nemala žiadne problémy keď brala zinat akurát, že jej nikdy nezabral a choroba trvala dlhšie

@hanakvetoslava moja mala ich brala asi dvakrat -nemala ziadne neziaduce ucinky a aj rychlo zabrali