icon

Asi mám herpes. Čo ak sa bábätko nakazilo?

27. mar 2026

Ahojte čo mám robiť mám strašný stres.. jednak ak to bude herpes tak to bude asi 4-ty za posledný mesiac. Ale hlavný problém je že mám 15 týždňové bábätko, ja som sú myslela že to bude len vyrážka a tak som si ešte rúško nedávala a pri dojčení sa má mala dotkla úst hneď som zobrala vlhčenu utierku len ako som ju brala tak sa malá dotkla svojich úst, nestihla si dať rúčku do úst ale dotyk tam bol.. no a ja sa bojím že sa nakazila pretože to nakoniec asi herpes bude.. aj keď ešte pluzgiere ani opuch nemám ale je to take cervene.. prikladám aj fotku

Asi mám herpes. Čo ak sa bábätko nakazilo?
svetlonos
27. mar 2026

Ja som malé aj bozkávala na tváričku a nič sa nestalo. Tiež som nevedela, že dostanem herpes behom hodiny. Nemyslí na najhoršie. Aké sleduj to a zavolaj dr zajtra, kľudne na pohotovosť o radu. Všetko dobré ♥️

domkakvet
27. mar 2026

@anonym_autor uz s tym nic neurobis a vyzera to ako herpes, ale neboj sa, nic jej nebude.

anonym_0b55d3
27. mar 2026

Viac jej uškodí tá chemická vlhčená utierka než tvoj herpes, teda sa nie je čoho báť.

anonym_e1cd4b
27. mar 2026

@anonym_autor ahoj, vies co, chcem Ta ukludnit, ja som tiez takto mala a v zaciatkoch som nevedela, ze to je herpes a nic sa nestalo. Navyse dojcis, tak nejake tie protilatky asi bude mat. Poumyvaj poriadne rucku a podla mna to bude ok.

autor
27. mar 2026

Ďakujem vám za odpovede.. od narodenia si na to dávam extrémny pozor ani ju nebozkavam na tvar ani na ručičky :/ a toto sa stane..

majus2323
27. mar 2026
@anonym_0b55d3

Viac jej uškodí tá chemická vlhčená utierka než tvoj herpes, teda sa nie je čoho báť.

@anonym_0b55d3 neviete čo píšete fakt ...

majus2323
27. mar 2026
@anonym_autor

Ďakujem vám za odpovede.. od narodenia si na to dávam extrémny pozor ani ju nebozkavam na tvar ani na ručičky :/ a toto sa stane..

@anonym_autor autorka úplne ťa chápem moja má rok a každý deň niekoľko krát sa pozerám choro do zrkadla či ho nemám lebo keď mala 4 mesiace som nevedela že sa mi urobil a pobozkala som ju na líce... Nič sa nestalo ale úplne ťa chápem nič jej nebude

msnesquik
27. mar 2026

Ved tam este nie je ta infekcna tekutina ani...az vtedy je to najviac infekcne, bola by som v klude, pri dojceni rusko

marianarem
27. mar 2026

@anonym_autor Tak herpes je najviac nebezpecny u novorodencov, tvoja uz je predsa len vacsia. Nemala si herpes nejaky nahodou aj v tehotenstve? Myslim, ze v takom pripade by este mohla mat nejake protilatky od teba. Mne sa s malym tiez toto stalo a to nemal ani mesiac, tiez som stresovala. Ale nenakazil sa. Ja som prave mala herpes kazdu chvilu aj v tehotenstve, tak mozno to pomohlo. On vlastne doteraz asi ani herpes nemal, ma uz 6 rokov. Pritom my s muzom mame casto.

anonym_7b4242
27. mar 2026

@anonym_autor Áno, je to herpes! Ja keď cítim, že ma na pere začne svrbieť a urobí sa mi najprv taký malý bublinkový pľuzgierik, okamžite si ho prepichnem injekčnou sterilnou ihlou a poriadne dezinfekciou vytriem. Vytečie tam len kúsok toho sajrajtu. Potom sa mi nikdy neurobí na hube ten obrovský "karfiol" a na druhý deň tam už nič nemám.

anonym_8a7336
28. mar 2026

Aj moj muz ma dokonca 2 ! A ja mam rodit, ta snad este vydrzim 2 tyzdne a jemu to zmizne. Ja som nikdy herpes nemala ani syn 6 rocny ale muz pravidelne. 😑

anonym_0b55d3
28. mar 2026
@majus2323

@anonym_0b55d3 neviete čo píšete fakt ...

@majus2323 Neviem. Nikdy som nemala herpes a nepobozkala s ním dojča. Nemám deti.