Atopická dermatitída
ahoj,poradte prosim nejaky overeny,vyskusany krem volnopredajny na premastovanie atopickej pokozky na tvari,mala ma 3r.,doteraz mala atoderm krem ale chcem nejaku lacnejsiu alternativu,ma komplet cervene lica -jeden velky flak,asi jej to aj trochu opuchlo,a ma to teple,dr.robi az zajtra dufam ze sa to velmi nezhorsi,lebo zacalo jej to vcera flakom,neviete co by jej pomohlo aspon trochu zmiernit to,nesvrbi ju,dakujem
@veonli v tomto je dobra kam.zyk - skus sa ozvat jej, vela info o ekzeme najdes aj na stranke proalergiky.cz, neviem poradit, nie som na to odbornicka. Ja som bola na koznom a samozrejme - hned dostal hormonalne maste, tie som rovno vyhodila. Vobec sa nezaoberala z coho to ma, ale iba ze si mam zvykat, ze to bude mat cely zivot a hotovo. Takze asi tak 🙂
Dobrý deň, na atopický ekzém skúste Ceumed Baby Lipo krém. Je veľmi šetrný k detskej pokožke. Krém vďaka svojmu vysokému obsahu vody a glycerínov účinne vyživuje pokožku čím sa pokožka dieťatka stáva viac hydratovanou a zdravšou. Hezký den, Ceumed. 🙂
pred chvilkou som toto pisala do inej temy, mozno pomoze 🙂 aj ked je to asi na dlhsie, mne malej zo vsetkych tych blbosti co jej kozna predpisala pomohol najviac taky ten mliecny krem zarabany v lekarni.
-
normalna ludska strava, pohyb, cerstvy vdzuch, otuzovanie.
ovocie, zelenina - idealne zo zahradky, maso, mlieko ( nie to UHT, kozie je fakt super).....po tom ako malej zistili atopicky exem a nic jej nepomahalo sme doma dost upravili stravu, exem nikde, k lekarke chodime len na preventivne, dvojdnove jesenne sopliky neratam.
vynechat co mozno najviac chemie z potravitn - citat zlozenie - je sranda si precitat zlozenie uz len pri obycajnom pecive. pozor na E, E, E, E, konzervanty, farbiva, sojovy lecitin, margariny a ine blbosti, umele sladidla, mono...di...tri...bla bla bla, soliace zmesi v sunkach - aj tych detskych....atd, atd
ono to uplne nejde emoticon aj moje deti obcas jedia tieto chemicke cuda, ale ako som to vsetko obmedzila a snazim sa im podavat ludsku stravu - klop, klop, klop sme vsetci zdravi, chripka, sople nas obchadzaju, atopicky exem u najmladsej doslova ze fuc.

Ahoj, mojmu synovi na cervene licka pomaha obycajny detsky krem bubchen na zapareniny - so zinkom - vysusuje, moze byt aj obycajna zinkova mast alebo sudocrem, treba vyskusat aj podla toho v akom stave ten ekzem ma ak je suchy, premastovat, ak je cerveny s pupienkami, tak susit.