Atopický ekzém na lícach
Ahojte prosím dajte mi nejaku radu..
Moja dcéra ma na obidvoch lícach veľký exzém nevieme sa ho zbaviť :( chudiatko nemôže mi ani spávať.
Nema niekto stým skúsenosť? Radila som sa aj s lekárkou a povedala mi že to prejde 🙂 že to je iba teplotou v dome.. ale určite nie mám to odsledované
@ttamia30 môj mal tiež v 2-3 mesiacoch atopák, natierali sme Locoid masťou (1x za dva dni na večer), keď ekzém zmizol, každý deň potom používali Atoderm preventive od Biodermy... Keď vypadalo, že chce zase vyraziť ekzém, jeden večer som natrela zase masťou a ďalej pokračovala atodermom...ale náš ho mal teda aj vo vlasoch, na lakťoch, chrbátiku a nohách... 🙄
@ttamia30 nám povedala kozna, že to nie je atopicky, ale nejaký detský, že to sa do roka môže stále vracať, namiesala nám 2 maste, a kúpeme malého v linole fett, čo tiež predpísala, na svrbenie dala fenistil, pýtajte sa kožnej, môžete si to kúpiť aj sama, ale na prepis Vám to preplatí poisťovňa, nám sa ekzém začal zlepšovať odkedy sme malého začali na striedačku s linolou kupat aj vo vode s trochou octu, teraz už len striedame kúpeľ a natierame detským excipialom alebo uriegou
@ttamia30 nám na ekzém (aj na lickach keď mala naša dcérka 3mesiace) zabral jedine Skin cap krém. Za 5dni mala čisté líčka. Odvtedy na lickach nemá nič (už má rok a pol) a sem tam keď sa nám objaví niečo na telíčku natriem a za pár dni to tam nemá. Tolko moja skúsenosť

@ttamia30 ahoj my sa trápime u dcéry s exzemom od malička skus jej to natierať zinkovou masťou ta exem vysuší a potom premastiť bud klasickou modrou indulonou je super mastná alebo u nás najlepšie zaberá bioderma intensive baume je na princípe tehlového mlieka. Alebo skus ist s nou ku kožnej Dr