icon

Atopický exzém u novorodenca - čo používate?

hipuska
19. jan 2020

Viem, ze tu je vela diskusi, od dr mame na tvar ale skor by ma zaujmalo, co pouzivat v case pokoja. Aky krem na tvar a aky na telo? Rano sa budi so suchou pokozkou na tvari, robia sa mu supinky.

pininka1
19. jan 2020

Ja som používala do kúpeľa Oilatum stále,.keď som ho kúpala iba vo vode mal hroznú pokozku. Natierala som ho detským olejom

vivien16
19. jan 2020

@hipuska čo najmenej kúriť v noci nech nie je suchý vzduch. Nepoužívať olej bo ten ešte viac vysusi... skús krém od weledy nám pomohol, pripadne bepanten tej je super.

hipuska
autor
19. jan 2020

@vivien16
@pininka1 on to ma teraz skludnene, len tie klasicke det.oleje mu nerobia dobre. Myslim bupi, atd. Nieco, volne dostupne v lekarni? Momentalne mu davam.infadolan/modru indulonu. Len neviem, aky krem na telo

nattulka
19. jan 2020

@hipuska bioderma atoderm baume 👍 je na telo aj na tvar...pouzivam ja, aj syn 🙂

poska28
19. jan 2020

@hipuska
Bioderma atoderm intensive baume. Aj moja ma od narodenia a toto jej pomohlo. A kúpať v pšeničných otrubách. Nám toto veľmi pomohlo. Deti čo majú ekzém by nemali vôbec používať tie voňavé sprchové gély a peny do kúpeľa ani tie oleje. Tá Bioderma je perfektná, neparfumovaná. Priamo na atopické ekzémy.

lucy0807
20. jan 2020

@hipuska žiadne detské oleje netreba kupovať, nič čo je parfumované, stačí kúpiť kvalitný olivový alebo kokosový olej a natierať po kúpaní, kúpať 2-3 krát do týždňa, nekupať každý deň. A aj na kúpanie buď len čistú vodu, prípadne niečo prírodné, prírodné mydlo. 😉

hipuska
autor
20. jan 2020

@poska28
@nattulka
@lucy0807 ano, uz kupam vo vlockach, skusim ti biodermu teda

nattulka
20. jan 2020

@hipuska ja viem tak ze oleje nie su nic moc na pokozku...krpec mal od narodenia atop ekzem a toto super zabralo...pouzivame pravidelne (takmer kazdy den) a veeelmi vynimocne sa mu objavi nejakr lozisko a aj to parkrat natriem a je po 🙂 a kupali sme ako babo len kazdy druhy den, sprchacom len raz za tyzden a ten mame tiez biodermu atoderm 👍

tytuska
22. apr 2021

@nattulka dobrý večer prosím vás, môže dvojmesačné bábätko aj bioderma atoderm creme?

nattulka
23. apr 2021

@tytuska myslim, ze ano, ale vzadu by ste to mali mat napisane. My pouzivame atoderm intensive baume.