icon

Bábätko sa pučí

meggyinka
16. aug 2016

Ajojte mam tyzdnove babätko a zacalo sa pucit cela zcervenie ako keby kakala a sem tam sa preto zobudi. Je to kolika alebo co to je?

bajana
16. aug 2016

@meggyinka ano, asi kolika..."pucenim" tlaci vzduch von....polohovat na brusko, nosit na tigrika, masirovat, nahrievat, ak bude velmi plakat, tak aj nejake kvapky typu Espumisan

meggyinka
autor
16. aug 2016

@bajana dakujem. A to ma z toho ked kojim? Lebo ja som prvorodicka a nie vzdy viem kedy uz ma dost mliecka? Bo dakedy mam pocit zeby aj cely den cucala

asimama
16. aug 2016

@meggyinka bábätku sa crievka "zabiehaju "čiže trávia..je to tým,že prijíma potravu.. Treba si dávať pozor na zduvacie potraviny,sytene minerálky.. Babatku treba cvičiť nozkami.. Masírovať bruško. Kup si masť pupik.. Krásne vonia a babatku uvoľní bruško.. Veľa šťastia 😉

katkakovac
16. aug 2016

@meggyinka po kojeni odgrgnut, to je zaklad. Zi zaciatku sa moze chciet kojit aj kazdu hodinu, casom sa to zlepsi. Ak mas pocit, ze ma koliku a boli ho brusko, treba cvicit z nozickami, masirovat brusko. Aj to nosenie na tigrika pomaha, pripadne nosenie v satke. Mne sa maly vzdy pekne vyprdkal. V pripade nutnosti rektalna rurka na vyprdkanie, ale to az ked ozaj bude problem. Ako prevenciu poradim enzymaticke kvapky ColiPrev. Pred kazdym kojenim 3-4 kvapky a za par dni sa to zlepsi. U nas toto vsetko fungovalo, obcas sme sa trapili ale nic hrozne. Prvy tyzden katastrofa, pucil sa, reval, potom uz bolo dobre, ked sme prisli na to, co mame robit.

rheuska
16. aug 2016

V prvom rade skontrolovat prisatie (laktacna poradkyňa). Cvičenie je potrebné tak či tam. Masírovať bruško vždy v smere hodinovych ruciciek. Kolika vsak nemusí byť len bolesť bruška. Nám pomohlo chodiť spávať pred tým ako bola unavená. Kvapky vraj nepomáhajú. Každopádne užitočné rady tu: http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/kolik...

pribinak
16. aug 2016

vobec to nemusi byt kolika, je to uplne normalne, babatko sa uci pouzivat brusny lis, dolezite je, aby si po nadojceni odgrglo
ak sa mu nedari si odgrgnut, tak mu mozes jemne pomasirovat brusko

kolika vyzera inak, dieta velmi, ale velmi place, niekedy az vrieska od bolesti,krci nozicky, je uplne cele v krci, co sa snazi vytlacit zo seba vzduch, je to zvycajne na vecer

slivocka4
16. aug 2016

zrejme nevie dat zo seba vzduch alebo sa vykakat koli pene co sa tvori v brusku, nam celkom pomohol Sab Simplex alebo Infacol a masaz bruska. Ak kojis, dat pozor aby nepila iba predne mliecko ktore viac nafukuje...a odgrgnut 🙂

meggyinka
autor
16. aug 2016

Ked ja dakedy aj hodinu cakam kyn si odgrgne. Skusala som aj tigrika polohu masirovat. Tak chce to este cas. Ucime sa spolu a musime to nejak zvladnut. Vdaka za rady