icon

Baktéria E-coli v moči u 2,5 - ročného dievčatka

p.j.jacky
7. júl 2022

Ahojte mamičky . Dcérka má 2.5 roka a stále trpí na ecole v moci a skončí vždy na atb. Hygienu dodržiavame . Len keď mala plienky stolica bola riedka a vždy sa jej dostalo do pochvy a vznikla infekcia . Teraz je bez plienky len na noc a stane sa že ešte sa pokaka do gatiek a zasa cely cirkus s ecole . Alebo je to niečim iným ?kazdy dr hovorí niečo iné . Mamičky deti ,čo mali rovnaký problém ako ste sa toho zbavili ? Už som dávala d manozu, brusnice rôzne tieto výrobky na mocaky a neviem nic nepomáha 😭😭😭

endzi83
7. júl 2022

Mojej sice nezistili e coli, nepatrali sme po tom ked ju stipalo bolelo dole, hned sme riesili a necakali na vysledky. V lavore sa kupala v repikovom odvare, pila viac vody a caju napr. praslicky, petrzlenovej vnate kludne aj cerstvej alebo susenej, tinkturu kapucinky do caju aby sa odparil alkohol, brusnice, vitamin C, zinok. Nam to zabralo, keby este mala problem tak by som dala zabal na podbrusko podusenu cibulu zabalit do latky a prijemne teple prilozit na podbrusko a nechat posobit cca 20-30min. Este by som podporila crevo a pridala probiotika. Teraz mam aj Sunvital na posilnenie imunuty budem davat v auguste pred skolkou. Skore uzdravenie.

nikpa
7. júl 2022

@p.j.jacky ja mám síce chlapca s týmto problémom ale tiež sme prechádzali tým istým. Stále zistene e-coli v moči, zápaly, ATB, dokonca aj v nemocnici sme s tým boli. Jemu robila obvodná výter zo stolice a mal tam tie e-coli premnožené, bral dlhodobo probiotika a asi po pol roku sa mu to upravilo. S tým zmizli aj zápaly moč.mechura. Neviem či to naozaj malo vplyv alebo to bola len nahoda. Prvý zápal mal ako 2 mesačný a kým to postupne ustalo, prešiel asi rok, celú dobu bol plienkovany, v tom zmena nemohla byť. A umývas ju pod tečúcou vodou po stolici?

p.j.jacky
autor
7. júl 2022

@nikpa áno vysprchujěm ju a ešte zvlášt vyumyvam bavlneným kapesnikom a čistou vodou .
@endzi83 No ona teda veľa toho nevypije a vypiť niejake bylinky je u nej problém . Proste nechce a hotovo . Nedostanem do nej 😔.

p.j.jacky
autor
7. júl 2022

@nikpa skúsim dávať dlhšie probiotiká dávala som tak mesiac no predĺžim jej to na dlhšie. Dávala som biogaja dnes som kúpila swiss laktobacilky tak uvidím . Asibude problém v črevách a potom následne močové cesty .

endzi83
7. júl 2022

@p.j.jacky zalezi ako sa k tomu postavis, mne moja caj vypije bylinkovy ked jej poviem ze to je preto aby jej to pomohlo, obcas dosladim medom, ked uz mi nechce pit ale pit musi a hlavne teraz ked je tak teplo ci vodu ci caj. Pri e coli a hlavne po atb je potrebne upravit crevnu mikrofloru.

p.j.jacky
autor
7. júl 2022

@endzi83 akože pije to zasa nie že nemusí keď nechce . Ale čaje to je problém . Proste nie . A vždy pri atb dávam probiotiká a ešte cca 2 týždne po . Tak asi to je malo . Skúsim nájsť bylinky vo firme kvapiek aby som do nej dostala niečo .

endzi83
7. júl 2022

@p.j.jacky kapucinka tinktura je na mocove. drzim palce niekedy je to tazke zvladnut ak dieta odmieta ale da sa to. Drzte sa.

p.j.jacky
autor
7. júl 2022

@endzi83 ďakujem idem pohľadať na nete .

endzi83
7. júl 2022

@p.j.jacky ja mam dobre skusenosti s ceskou firmou Nadeje, viete im napisat email popisat problem a oni vam presne nastavia tinkturu aku budete potrebovat www.nadeje-byliny.eu

endzi83
7. júl 2022

@p.j.jacky a nemusite objednavat z ciech, uz sa da dostat aj u nas v eshopoch.

lenimiko
5. sep 2025
@nikpa

@p.j.jacky ja mám síce chlapca s týmto problémom ale tiež sme prechádzali tým istým. Stále zistene e-coli v moči, zápaly, ATB, dokonca aj v nemocnici sme s tým boli. Jemu robila obvodná výter zo stolice a mal tam tie e-coli premnožené, bral dlhodobo probiotika a asi po pol roku sa mu to upravilo. S tým zmizli aj zápaly moč.mechura. Neviem či to naozaj malo vplyv alebo to bola len nahoda. Prvý zápal mal ako 2 mesačný a kým to postupne ustalo, prešiel asi rok, celú dobu bol plienkovany, v tom zmena nemohla byť. A umývas ju pod tečúcou vodou po stolici?

@nikpa dobrý deň, viem ze je to dlhá doba no mám ten istý problém s dvojmesačným chlapčekom.. prosím Vás, ako ste to riešili? Tiež sme boli v nemocnici Ecoli 10 na 7 a teraz znova necelé dva týždne po antibiotikách ecoli v moči 10 na 5 ... Riešili ste nejakú hygienu čo sa týka plienok alebo niečo?