Bellova obrna u 5-mesačného bábätka: Čo robiť?
Dobrý deň idem si tu po radu syn 5 mesiacov pri placi pravú stranu tváre ma ocko zavreté a ustocka idú dole ale na ľavej strane je ocko otvorené a ústa rovno boli sme pri neurologické ta napísala spravu s tým ze pareza tvaroveho nervu bellova obrna .
Mal z krvi výsledky trosku zle aj výter z nosa potvrdil bacila berie ANT.
Ale ze ak sa to nezlepší tak bude musieť ísť na CT ktorého ja sa veľmi obávam bojím sa ze ako taký maličký to zvládne predsa musia ho uspať a ešte aj pobyt v nemocnici je nutný a viem ze tam mi nebude ani spať lebo spinkame len doma nikde inde nechce.
Nestretli ste sa niektorá z takou diagnózou neviete mi poradiť co spraviť aby môj synček bol v poriadku a nemusel ísť na CT .
Alebo ako ste dopadli ak niektorá mala z tým skúsenosť veľmi sa bojím o svojho syna Ďakujem vám veľmi pekne za každú odpoveď
Ahoj, navštív fyzioterapeuta úrčite. Robí sa stimulovanie svalov na tváričke. Aj u tak malého bábätka sa to dá cvičiť a treba začať čo najskôr. Stav budú sledovať a ďalej rozhodnú lekári. Napíš do skupiny priatelia fyzioterapie na fb, najlepšie keby chodil fyzio k vám domov. Ak takého nenájdete, treba navštíviť súkromné fyzio centrum (štátne neodporúčam). Veľa šťastia ❤️.
@deti95060810
@deti95060810
@deti95060810 Ďakujem vám veľmi pekne tak hovorili ze deň pred ct tam treba prísť ak pôjde a neviem ci potom po ct nás pustia alebo ešte nie
Dôležité je zistiť, čo je príčinou obrany tvarové ho nervu u tvojho bábätká, aj preto je to ct vyšetrenie dôležité. Po ct vyšetrení (resp skôr po narkóze) ho budú chcieť odsledovat, či sa preberie, či nevracia, či prijima tekutiny, potom vas pustia....
Je to bežný postup. Ak sa mu stav zlepší, nepôjde na CT. Veľa krát ani nezistia čo obrnu spôsobilo. Často je to stres, vírus, infekt, prechladnutie. Musíte zahájiť rehabilitáciu čím skôr. Zaučia ťa ako s ním cvičiť a masírovať mu tvaričku.

ja ťa chcem len posmeliť ohľadom toho CT, že to nič nie je... v tak maličkom veku bola moja dcéra. bábo uspia len veĺmi slabúčko - veĺmi rýchlo po zákroku je hore. V nemocnici max. 2 dni, ale to iste vydržíte...