Biela bublina na vrchnej pere 20 dňového bábätka. Čo to je?
Neviem, či je to tá žaba ,ako sa hovorí, alebo niečo iné.
myslim, ze je to z intenzivneho satia - papania, maly pluzgierik, aj moji prckovia take mali 🙂
Aj moje deti mali, nijako som to neriešila, samo sa to odlúplo, nejavilo sa to ako bolestivé miesto. Mali to aj opakovane, naozaj len z toho satia.
To je v poriadku aj môj to mal zo satia
Aj moja dcéra to mala. Ani mi to nenapadlo riešiť, len strýko sa ma opýtal, čo to tam má. Myslím si tiež, že je to z toho sania, akoby rozmočená koža. Dcéra má teraz 2,5 roka a už to nemá, má pekné pery. Takže žiaden strach, ak to nie je nejak veľmi veľké.
ak kojis, tak je to uplne v poriadku, je to taky mozol od sania 🙂
aj moja dcerka to mala, je to zo sania
Kojenecky pluzgierik; neprepichuj, nevsimaj si, bud praskne sam, alebo sa vstrebe, ci kozicka osupe.
aj my sme to mali z papania...a neskôr ako nestíhala a tieklo jej to až po bradičke, tak aj na bradičke sa nám spravil...
časom to samé zmizlo...
ahoj my sme mali to iste neboj nic to nieje hlavne s tym nic nerob neprepichuj po case sa to odlupne ako pluzgierik ..nam sa hnedp otom spravil dalsi ...a potom uz nic 🙂 hlavne to nechaj tak.. nic s tym nerob
Dobry vecer chcem sa opitat ci mi viete pomoc mam syna 7 rocneho a bolicho hrdlo ked som sa don pozrel videl som tam hrdle bielu bublinu kde su mandule tak strede to ma pri vaceku co to moze byt prosim pomozte

Je tonbezne u novorodencov, trosku neobvykle miesto, ale ziadnu paniku. Skus prejst potom sterilnou gazou s troskou liehu a jemnucko pritlacit, malo byt to zmiznut, v podstate to praskne a vytries jej to. Myslim si teda aspon, ze je to to, co sme mali aj my ..