Biele bodky na mandliach
Mate s tym niekto skusenosti ? Predtym nez zacnete. Aby som isla k dr. A neriesila to tu...boli sme aj ideme v utorok...len sa spytam ci neviete ako sa togo zbavit.prip.co na to zaberie...dr nam dala antibiotika zinnat na 10dni po tyzdni sa to vratilo.nieje to hnisava angiva.mala nema horucku.hrdlo ju neboli

Laringditida sa takto nemôže zo začiatku prejaviť?
Uzliny nema navrete???My sme taketo hrdlo mali pri mononukleoze....
na vybratie mandli vas neposlali? su obrovske 😨 😕 no vyzera to ako hnisave, preto sa pytam na tie mandle, lebo ked nam vyberali tak dr povedala, ze boli plne hnisu ...
nemozu to byt hnisave capy na mandliach? aj ja mam obcas take na mandliach, vôbec ma nebolia, mala by som si ich dat vybrat.
podla mna to ma len čapy..ak ju hrdlo neboli....
v mandliach sa po zapaloch robia take dierky , brazdy.. a v nich sa usadzaju zvysky stravy apod.. ono sa to da vytlacit.... ale dieta to nezvladne... a keby skusas ty, tak ho asi napne ( tycinkou potlacit vedla, ak to pojde von, je to ono)..
Ale inak to teoreticky nijako neskodi....
skor ma dost velke tie mandle a dost malo miesta medzi nimi na dychanie.. neviem, ci mava casto anginy a z toho ich ma zvacsene, alebo je to u deti s jej podnebim normalne... to uz neviem...
@zuzana76
@charllotte vyberat mandle dietatu je to najhorissie a je to uplne posledna moznost, su velmi dolezite z pohladu imunity a hormonalneho systemu, ktory sa vyvija...
Ludia , ktorym ako detom vybrali madle su ako dospelí vacsinou flegmatici.. uplne vazne..
Poznam takych viacero a jedneho , co ma velmi stresujucu pracu a nikdy sa nevytoci.. som sa ho narovinu spytala, ci mu mozem dat zvlastnu otazku.. ci ma mandle.. Povedal, ze nie, ako dietatu mu ich vybrali.. Nechapal, ako som to uhadla.... Proste to bolo uplne jasne, lebo som ho dlhsie videla a nikto by tak nereagoval, ako on.. totalne kludas hoci ostatní uplne v strese ,mimo z organizacie jednej akcie.. teda nie jednej, poznala som ho roky...
Inak, tie capy som obcas mavala aj ja.. Odkedy som chodila na biorezonanciu pred rokom asi pol roka, riesila som sice ine zdr. problemy, ale nasli mi tam kadeco ( virusy a pod.) a znicilo sa to, tak som si minule uvedomila, ze nemam vobec capy... odvtedy...
Nemava ona hnisavu anginu vobec .raz ju mala co mala aj vysoke teploty. Toto ma prvy krat uz skoror mesia...po atb jej to na ryzden zmizlo. Ma dost casto zadne sople tych sa neviemem v tomto obdobi zbavit. Mandle raztepari neodporucuju vybrat. Pretoze by jej tam potom nic nezostalo a vsetky choroby.virusz bakterie bu sa jej ukladali na plucach. Uz jej davam kloktat salviu. Morsku sol...a nic
Robila jej doktorka vyter? Nema streptokoka?
V utorok s nou idem na k dr. Len mi je zaujimave ze nema ani horucku.ani nieje malatna ci unavena.jest jej chuti.boliet ju to neboli.sice chrape ale to s takymi mandlamo je to normalne. Momentalne ich ma malinko zvacsene
Ani moj syn nemal horucky, len mierne zvysenu teplotu jeden den. Tiez ma mandle ako orechy, ale nikdy nemal zvysene ASLO, ani streptokoka, az teraz ☹ Prave koncime s antibiotikami a ideme na kontrolny vyter, ma beta hemolytickeho streptokoka. Dufam, ze nebudu potrebne dalsie. Vybrat mandle mu nedam, kym to nebude akutne, liecim ho aj homeopatiou a rozmyslam aj nad biorezonanciou.
Treba zmeniť pohľad na celkovú liečbu takýchto problémov. ATB majú svoje opodstanenie ale nie 4-5 ročne 😒 Skúste Bactoral, orálne probiotikum, ktoré normalizuje a dopĺňa prospešne baktérie v ústnej dutine. A mandle dávať von -posledná možnosť, ktorá nie vždy pomôže. Problémom je narušená alebo znížená imunita.
Dajte jej kloktat salviu 3 x denne a pribiotika na cmulanie - 3 dni a budete vidiet vysledok
moze to mat anginu , mononukleozu alebo kvasiny. urcite na vytery lekarovi...
Ahoj
@elizabeth453 idem sa ta opýtať ako ste dopadli mám s malým rovnaký problém. Brali nám krv na mononukleozu čakáme výsledky len sa chcem opýtať ako ste vtedy vy dopadli
Mandle musia von,je to hnis a jazvy,mala som rovnaky problem,moze ochoriet na srdce
@kater_by vsetko sme mali v poriadku, nic jej nenasli,,, kloktavame salviu a ma to o 90%lepsie a boli sme na prehliadke dr.povedala,ze sa jej zmensili aj mandle
@elizabeth453 tak super ni som zvedavá na nás 🙂 ďakujem krasne
@kater_by drzim palce👍

@elizabeth453 ahoj viem ze je to uz dost stary prispevok len ma zaujima ako to mate momentalne s mandlami? Moj ma jednu dost velku. Presne takto sme dopadli aj my po zapalenom hrdle, dobral atb a potom mu zostali na mandliach taketo biele povlaky no on aj dost divne rozprava skrz tej zvacsenej mandle. Vyter mal ok. Mandle mu vybrat nechcem dat aj ked jednu ma dost velku😒 pomohla vam ta salvia na tie povlaky? Vdaka
Chrapat dlhodobý

Mne sa take robi ale je to hnisava angína no ked ju nic neboli a nie je ani teplota tak ja by som sa pýtala na krčné aby nebrala antibiotiká zbytočne...... Som zvedavá co to bude ....držím palce nech je z toho cim skôr vonku 😉