Biele vriedky na mäkkom podnebí
Mamičky, viete poradiť? Môj syn (2,5) má vzadu na podnebí a trošku aj na jazyku vzadu malé biele vriedky (menšie ako špendlíková hlavička...proste malinké,ale zato sú vyduté, teda nie ploché fliačky. ) Už dlhšie sa trápime soplíkmi (dozvuky vírusu) ale iné prejavy choroby nemá (žiadna zvýšená teplota, vyrážka na tele ... nič zatiaľ) Našli sme mu to teraz večer keď šiel spať, lebo nás na to upozorňoval. Pije, večeral, čiže bolesť,ak je, bude znesiteľná. Dočasne som vylúčila angínu, lebo nemáme teplotu a fotografie slintačky a popis choroby vyzerajú tiež inak... kandidóza mi na to sedí najviac... máte nejaký tip, radu, skúsenosť. Ďakujem
no my sme maly stomatitidu a to mal maly hrozne bolesti ,len si pamatam ,ci ste nemali antibiotika ,lebo nas ked dobral tak raz sa mu presne nieco take urobilo v puse aj na jazyku ,isla som k doktorovi a ten mi len kazal dat normalne sodu bikarbonu malemu na lyzicku tak trosku na spic a fakt to preslo ,ze to bola taka pliesen sposobena antb a to sme mali aj probiotika ....
Nie antibiotika sme nebrali, ale kazdopadne ideme rano k lekarke, keby to nahodou bolo nieco vaznejsie. Dakujem Gabika
Gabika, neverila by si, rano tam nic nemal... uplne ciste hrdlo. Teraz ho sledujem, ale je v dobrej nalade, je, pije, vystraja... rozmyslam ci to nemohla byt nejaka reakcia na jedlo? Dakujem za zaujem 😉
@lenicko to som rada,ze to preslo , papal nieco nezvycajne ,co inak nepapa? mna tak prekvapila ta soda ,co nam lekar odporucil ,vraj hocikedy mam dat detom trosku sody liznut ,viac sa nam to nezopakovalo 🙂 ,tak drzte sa 🙂
Neviem, mozno v skolke nieco nezvycajne jedol. Inak tu sodu si ukladam do pamate... mozno to v buducnosti vyuzijem. Dakujem. 😉
a nema zabku? (soor) chod k lekarke mozno ti da hypermangan a mozno sa uz dava nieco ine ale urcite za nou skoc ak je to toto je to nakazlive ale nic vazne
Nie, nie je, to vyzerá úplne inak. A na druhý deň nám to zmizlo ako som písala vyššie.Asi to bola nejaká alergia...každopádne je to preč. 🙂

Mundisal gél - je výborný