Biely jazyk u novorodenca
Ahojte,
Podľa vás môžem napísať pediatricke? Alebo ju budem otravovať? Malý sa mi nervuje pri jedení ale papa vždy trápi ho aj bruško ale všimla som si biely jazyk môže to mať aj z mlieka ale skúšam to dávať dole ale nejde to moc, alebo sa skôr bojím neviem ako na to 😂 myslite že ju budem otravovať? Ako minule som jej volala skrz niecoho a úplne ma odpinkala, že načo jej kvôli tomu volám. Jednalo sa o kvapky som sa pýtala či mu mám dávať naraz lebo vela informácii mi v ten deň dala / a ona úplne nepríjemná. Druhu poradňu mame o dva týždne az
Zober látkovú plienku, do vody daj betadine len tak trošku asi 5 kvapiek a tým vytri pusu aj jazyk, aj keď to bude nepríjemné. Až k hrdlu. A keď nepomôže, tak to bude soor. My sme museli brať nejake lieky, už si nepamätám ako sa volali.
Diflucan sa to volalo. Ale to až keď nepomáha klasické utieranie.
Diflucan sa to volalo. Ale to až keď nepomáha klasické utieranie.
@kavasmliekom nám sa to utrieť nedalo a nebol to soor bol to povlak od mlieka. Tiez sme mali diflucan. Je to prirodzené a normálne a hlavne soor sa prejavuje aj inak než bielym povlakom určite by som bábätku zbytočne nechala do úst betadine dezinfekciu
@kavasmliekom nám sa to utrieť nedalo a nebol to soor bol to povlak od mlieka. Tiez sme mali diflucan. Je to prirodzené a normálne a hlavne soor sa prejavuje aj inak než bielym povlakom určite by som bábätku zbytočne nechala do úst betadine dezinfekciu
@nin12345 nám zase povedala Dr, že radšej betadine ako cukrovú vodu 🙈 v každom prípade by som asi volala doktorke, keď sa vám niečo nezdá.
@nin12345 nám zase povedala Dr, že radšej betadine ako cukrovú vodu 🙈 v každom prípade by som asi volala doktorke, keď sa vám niečo nezdá.
@kavasmliekom jemine tak cukrová voda je už úplne odveci obzvlášť ak sú v ústach pritomne nejaké kvasinky😄 ale aj doktori vedia kadečo zaperliť
Diflucan mal výpadok,neviem či ešte má.Doktorka nám kázala vytierať sodou bikarbónou rozpustenou vo vode.. o dva dni bolo po žabe..
Diflucan mal výpadok,neviem či ešte má.Doktorka nám kázala vytierať sodou bikarbónou rozpustenou vo vode.. o dva dni bolo po žabe..
@dagas je dostupný diflucan, teraz som to riešila na pohotovosti, maly mi začal vypľuvať fľaše, jedoval sa aj pri kojeni tak som utekala na pohotovosť a nemal na jazyku ale na boku v ustočkach, tak nam predpisali toto a v lekarni to rozrabaju na sirup
@dagas aké množstvo sody bicarbony a vody ste davali?
@dagas aké množstvo sody bicarbony a vody ste davali?
@michelle_reall do poldecaka prevarenej vody a tak na koniec lyžičky sódy

Ani to neries u nás tiež bol biely jazyk a riešili sme s doktorkou. Najskôr dala niečo na potieranie jazyka a nezmizlo. Potom systémové antimykotika sirup a nezmizlo. Keď prestalo dieťa piť len mlieko - hneď zmizlo. Bolo to z mlieka