Bobath terapia pre predčasne narodené deti
Ahojte . Chcem sa spýtať či aj vaše deti pri tom plakali a opúšťali sa. Ja som si myslela že bobath je hravsia forma oproti vojtovke ale plače pri tom rovnako. Priznávam sa že to nedávam, vôbec nespolupracuje , plače. Zvažujem pobyt v Dunajskej Luznej. Pomohol vám tento pobyt rozhýbať sa , vášmu dieťaťu? Za ako dlho vám schválili žiadosť? Syn je predčasne narodený o 2 mesiace, má 15 mesiacov bio, nesedí, nechodí. Potrebovala by som intenzívne cvičenie,niekto kto to vie pretože mne sa to s ním absolútne nedarí. Ďakujem
nam pobyt pomohol, boli sme v 8m a tam zacal stvornozkova a asi o tyzden stat. takze odporucam. su tam celkom cakacky, skus pozriet web, ako sa postupuje, pripadne tam zavolat, vsetko ti povedia. nam dala odporucanie priamo primarka, kedze k nej chodime, ale vie dat aj neurolog.
nam pobyt pomohol, boli sme v 8m a tam zacal stvornozkova a asi o tyzden stat. takze odporucam. su tam celkom cakacky, skus pozriet web, ako sa postupuje, pripadne tam zavolat, vsetko ti povedia. nam dala odporucanie priamo primarka, kedze k nej chodime, ale vie dat aj neurolog.
@deedol ďakujem pekne ešte sa môžem spýtať môžu tam ísť obaja rodičia ako doprovod ?
mozu, my sme boli obaja. len sa doplaca viac potom.
mozu, my sme boli obaja. len sa doplaca viac potom.
@deedol ďakujem pekne🙂 idem to vybavovať čím skôr
Drzim palce 🙂 uz stvornozkuje? Mna vzdy utesovali, ze ked stvornozkuje, bude raz aj chodit 🙂 neviem, ci je to pravda, ale psychicky mi to dost pomohlo
Drzim palce 🙂 uz stvornozkuje? Mna vzdy utesovali, ze ked stvornozkuje, bude raz aj chodit 🙂 neviem, ci je to pravda, ale psychicky mi to dost pomohlo
@deedol áno stvornozkuje už dlho len nie veľmi ideálne má ďaleko nasiroko od seba nôžky, aj sa postaví ku nabytku alebo ku sedačke a prejde pár krokov. Nedávno sme boli na bobath že teda nám ukáže cviky ale ako píšem úplne nespolupracuje. Má slabé ruky aj celý chrbát. Potrebovala by som niekoho kto s nim každý deň odcvici poriadne chápeš čo myslím 🙂 u mňa to je nereálne úplne úplne nespolupracuje. A neuroligcka navrhla že keď si nesadne do konca júna dá nám odporúčanie na pobyt. Len medzitým som začala riešiť aj toho Bobatha
uplne chapem, neboj, ono to pojde. uz ked stvornozkuje a stoji, tak je dobre, uz len to doklepat do peknej chodze 🙂 a uplne chapem, ze potrebujes, aby ta niekto vystriedal, my sme cvicili vojtovku "len" do 11m a ku koncu sme mali uz len uplne lahke cviky (co sa tyka drzania z mojej strany), lebo bol neudrzatelny. po roku uz decka maju celkom prekvapivu silu. drzte sa 🙂
uplne chapem, neboj, ono to pojde. uz ked stvornozkuje a stoji, tak je dobre, uz len to doklepat do peknej chodze 🙂 a uplne chapem, ze potrebujes, aby ta niekto vystriedal, my sme cvicili vojtovku "len" do 11m a ku koncu sme mali uz len uplne lahke cviky (co sa tyka drzania z mojej strany), lebo bol neudrzatelny. po roku uz decka maju celkom prekvapivu silu. drzte sa 🙂
@deedol ďakujem pekne si zlatá ❤️❤️
Ak dieťa pri vojtovke plače tak ho to neboli. Len ideme do jeho “komfortnej zóny” a učíme ho novým cvikom. Ja nechápem, že nevzdelana mamka napíše, že vojtovka nepomáha alebo že dieťa to boli. Ale teda. Vojtovka len vtedy zaberá ak mamka ozaj cvičí POCTIVO 3-4x denne s babatkom. My sme mali perfektnú pani, ktorá cvičila s malým a tak krásne nám všetko vysvetľovala, ukazovala.
Koľko x denne s malým cvicis doma ty? Myslím od tretieho mesiaca keď máš predcasniatko…
Koľko x denne s malým cvicis doma ty? Myslím od tretieho mesiaca keď máš predcasniatko…
@jaass cvičili sme vojtovku každý deň trikrát, v apríli nám ukončili bez toho že sedel že on si sadne. Lenže mne sa to nezdalo ,hľadala som bobatha
To je divne, nesedí mi to. Predsa nikto neukončí Vojtovku že dieťa si sadne 🙂
To je divne, nesedí mi to. Predsa nikto neukončí Vojtovku že dieťa si sadne 🙂
@jaass mne to tiež nesedelo a ani fyzio ku ktorým sme išli. Starsne som nahnevaná
Tak choďte určite k inym na Vojtovku, odkiaľ si?
Nahnevaná nebuď, dôležité je, že to riešiš a úplne najdolezitejsie je, že stvornozkuje. Hlavne nemaj stres a k malému buď veľmi milá a opatrná, lebo on cíti, keď si smutná, nazlostena. Ja som padala niekedy na ústa od vyčerpanosti ale zaťali sme zuby a makali sme, vďakabohu ta vojtovka nám malého zachránila. Ono je aj veľmi dôležité akým štýlom idete cvičiť, my sme stále cvičili hravou formou, nakoniec sme si to veľmi obľúbili 🙂
Tak choďte určite k inym na Vojtovku, odkiaľ si?
@jaass boli sme u súkromnej tá nám dala cviky, cvičili sme tri týždeň, potom sme išli do centra včasnej tam už vojtovku neodporúčali že určite lepšie bude uz bobath
on je uz na vojtovku dost velky a zrejme je na tom natolko dobre, ze uz nemusi byt, tak navrhli bobatha. a sed nie je ani vyvojovy milnik, to je stvornozka, stoj pri nabytku, chodza okolo nabytku, stoj v priestore a chodza v priestore. sed pride nejako pomedzi to (zo stvornozky sa zvali nabok a bude sikmy sed, a potom si vystrie nohy a bude klasicky sed). nie je dane, kedy to ma prist. moj napr. skor chodil okolo nabytku ako sedel.
on je uz na vojtovku dost velky a zrejme je na tom natolko dobre, ze uz nemusi byt, tak navrhli bobatha. a sed nie je ani vyvojovy milnik, to je stvornozka, stoj pri nabytku, chodza okolo nabytku, stoj v priestore a chodza v priestore. sed pride nejako pomedzi to (zo stvornozky sa zvali nabok a bude sikmy sed, a potom si vystrie nohy a bude klasicky sed). nie je dane, kedy to ma prist. moj napr. skor chodil okolo nabytku ako sedel.
@deedol ďakujem ❤️ sikmy sed už ovlada dokonalo uz sa aj podarilo sadnúť možno trikrát ale hneď sa vyvali do boku tým že je slabý v rukách aj v chrbte trupe. Ja nerozumiem fakt že čo sme urobili zle či sme zle cvičili alebo čo
nic ste neurobili zle, netrap sa takto vobec 🙂 proste je tam nejaka svalova nerovnovaha, bude cvicit, ked bude vacsi, date ho na plavanie, cely sa spevni a bude ok. moj ma uz 7r, stale je sledovany, ale nemusi cvicit, jedine, co ma, su vpadnute clenky a klenba este nie je taka, ako ma byt, dostava topanky na predpis a chodi na plavanie. pamatam sa, aka som bola zufala, ked bol maly, ze co bude a ako bude, ale neboj, je to na dobrej ceste. keby len lezal, bolo by to zle, ale tvoj je predcasniak a makate a ste sledovani, tak neboj.
nic ste neurobili zle, netrap sa takto vobec 🙂 proste je tam nejaka svalova nerovnovaha, bude cvicit, ked bude vacsi, date ho na plavanie, cely sa spevni a bude ok. moj ma uz 7r, stale je sledovany, ale nemusi cvicit, jedine, co ma, su vpadnute clenky a klenba este nie je taka, ako ma byt, dostava topanky na predpis a chodi na plavanie. pamatam sa, aka som bola zufala, ked bol maly, ze co bude a ako bude, ale neboj, je to na dobrej ceste. keby len lezal, bolo by to zle, ale tvoj je predcasniak a makate a ste sledovani, tak neboj.
@deedol len má už unavuje že ťažko sa ide za tými výsledkami čo chceme docieliť, že nespolupracuje. Preto chcem ten pobyt vyskúšať🙂 joj si zlatá za také upokojenie ❤️😊😊
hej hej urcite vyskusajte, a kludne zatial aj inu fyzio, ak ta to upokoji 🙂 ja som tiez bola v strese, furt som vsetko sledovala, ci nesedi krivo, ci sa nehrbi, ci vsetko robi spravne... a vzdy ked sme mali cvicenie u fyzio, tak ona ma ukludnila, ze je vsetko ok, ze napreduje svojim tempom a ze sa mam uz upokojit :D a ano, tieto deticky to maju fakt vydrete, co inym ide "prirodzene", ale vies ako to je, kazdy ma nieco, s cim sa bori 🙂
Tak už rozumiem. Ak oni sami vás odkázali na bobath tak to je iné, lebo inak to bolo opísané 🙂
Tak už rozumiem. Ak oni sami vás odkázali na bobath tak to je iné, lebo inak to bolo opísané 🙂
@jaass áno len som prekvapená že v detskéj fakultnej ukončili vojtovku a cvičenia bez toho že sedi, a odpoveď bola on sa posadi , no len už prešli dva mesiace a dieťa stále nesedí
Ktorá pani to povedala? Lebo to je ozaj neprofesionálny prístup

Nie, vobec neplakal. Skusala si osteopata? Mozno tam je dovod preco pri tom place.