icon

Bol to panický atak u mojej dcéry?

9. jan 2026

Baby potrebujem poradiť. Dcéra 14r. mala dnes pravdepodobne panický atak. Prišla domov z vonku, chvíľu bola v pohode. Potom začala veľmi plytko dýchať, akoby sa nevedela nadýchnuť. Zostala úplne stuhnutá, klepali sa jej ruky a nevedela sa pohnúť. No skoro som zinfarktovala, chcela som už volať sanitku alebo s ňou utekať do nemocnice. No asi minútu bola v totálnom kŕči a potom sa nejak upokojila. Myslím, že sa niečo stalo, lebo predtým pozerala do telefónu a s niekým si písala. Teraz je v poriadku, ale ja som z toho stále v šoku. S podobnými stavmi som sa stretla pri sestre, ale ona mala v tom čase psychické problémy. Dcéra opakuje, že je už ok a viac mi nechce povedať. Rozmýšľam, že zavolám jednej mojej známej, detskej psychologičke, ale manžel si myslí, že preháňam a dcéra o tom nechce ani počuť. Každopádne mi to nepríde ako normálny stav u 14r. dievčaťa.

anonym_5f809c
9. jan 2026

môže to byť panický atak. Alebo aj epi záchvat.

anonym_100ea1
9. jan 2026

Magnézium, vápnik. A kľud. Dýchanie do papierového sáčku pomôže. Vyzerá to na tetanický záchvat skôr. Možno aj panický, ale ten má aj iné príznaky.

anonym_eda1bf
9. jan 2026

@anonym_autor Môže byť..a určite je za tým chlapec..alebo veci týmto podobné.

ivicatolic
9. jan 2026

@anonym_autor treba dýchať do papierového vrecka, upokojí sa

anonym_a9a303
9. jan 2026

@anonym_autor ja by som to konzultovala so psychologickou. Tiež mi to začalo cca v tomto veku, samozrejme mama mi neverila, že to len simulujem a trápila som sa dlhé roky. Stále sa to len zhoršovalo. Na vysokej škole som z vlastnej iniciatívy navštívila psychologicku, potom psychiatra, dali mi AD a zrazu iný život. Úplne perfektný.
Nevravím, že to je prípad tvojej dcéry, no radšej to podchytiť včas. Držím obom palce

anonym_35a3f0
9. jan 2026

Sice od veci poznámka, len ma napadá, ako píšete o dobrých vzťahoch s dcérami a že 14tka nechce mame nič povedať...A už je to tu.. Puberta, tvrdá realita, o ktorej v tých témach pišem. Len pri malých dcérach tomu nechcete uverít.

anonym_35a3f0
9. jan 2026

Prajem dcérke, aby to nebolo nič vážne.

leni2121
Autor odpoveď zmazal
kacena4
9. jan 2026

mne to nepride ako klasicky panicky atak skor ako stresova reakcia na nejaky vonkajsi podnes, nemas co riesit s psychologickou ale s dcerou je potrebne aby sa ti otvorila ako dovernej osobe a zistala si o co sa jedna, mozno ju niekto osocoval, mozno ju niekt vydieral urcite by sm to nenechala len tak. treba hladat pricinu co spustilo tuto reakciu. nastastie to bolo doma a poskytli ste jej bezpecie. predstav si ze ju to znova chyti vonku, v skole... treba to urcite poriesit aby ste vedeli na com jee preco to je a co s tym dalej. predsa len 14r je extremne zranitelny vek (psychicky) drzim palckey

anonym_9b6ac8
10. jan 2026

@anonym_autor ja mám PA ale takto sa mi neprejavuje. Toto skôr tetanický

rozculena
10. jan 2026

ak bola v kŕči,tak tetanický

ria_sprout
10. jan 2026

Poznám Panické ataky, áno môžu ich mať už aj deti. Lenže najskôr treba vylúčiť inú príčinu. Ak to bol panicky atak, skús neskôr zistiť čo ho mohlo spustiť. Deti môžu mať psychické problémy a je to veľmi časté. Obzvlášť v puberte. Držím palce

ankare
10. jan 2026

@anonym_autor nemohla to byť reakcia na nejakú drogu?

anonym_0f6eb3
10. jan 2026

Prečo otec nesúhlasí s vyšetrením u kamarátky ak bol stav tak na hrane? Má na to otec nejaký osobný vyšší dôvod?

mondolina
10. jan 2026
@ankare

@ankare
tiež mi to napadlo.

autor
10. jan 2026
@ankare

@ankare Panebože, to dúfam, že nie... Dcéra je veľmi zodpovedná, odmalička jej vštepujeme, že drogy a podobné látky škodia zdraviu... Aj, keď teraz si mi nasadila chrobáka do hlavy... Skúsim sa s ňou ešte porozprávať.