icon

Riešenia pre boľavé hrdlo u detí

13. jan 2024

Viem ze z voľne dostupných liekov, nieje veľa možností ale čo dávate vy takýmto deťom pri chorobe, ked majú chytené hrdlo? Ťažko sa jej prehlta, v noci je to katastrofa i keď ma vankúš vysoko, davam kalobu a kalciovy sirup.. Je ešte niečo čo by pomohlo?
Keď dostane na predpis fenistil kvapky, tie pekne záberu tiež ale nechcem každý takýto vírusovy infekt chodiť ku doktorke len aby jej to predpísala

waitiekatie
13. jan 2024

no ak ma aj teplotu a takto velmi zle sa jej prehlta, tak by som sla asi na pohotovost s nou, moze mat anginu a tam pomozu len atb. Asi by som dala skontrolovať lekarovi, ak ste teda neboli. pripadne teda ak vyslovene boli ked spi, tak by som jej dala na spanie liek na bolest (paralen, nurofen). to mi radila aj dr, ked mali obcas anginu moji. Moji mavaju malokedy bolave hrdielko, ale kamoskinej dcere zaberaju lizatka pre deti, myslim strepfen alebo nieco podobne, v lekarni poradia.

andreakotesova
13. jan 2024

Môže užívať, ak vie cmulat, aj Dorithricin.

autor
13. jan 2024

@andreakotesova naozaj? To som nevedela se už moze užiť niečo na hrdlo

domka222
13. jan 2024

Je aj sirup junior angin. Ten je na kašeľ a bolesť hrdla

andreakotesova
13. jan 2024

Samozrejme, že môže. Dorithricin je možné užívať od 2 rokov.

tinka_1807
13. jan 2024

Skús pozrieť do hrdla, či tam má afty. Ak áno, je to angína a to je veľmi nepríjemné. My sme počas angíny keď bolo veľmi zle nášmu tiež dávali na noc Nurofen, lebo ho to veľmi bolelo. Nie ej pravda, že na angínu musia ísť ATB, ak nemá teploty, alebo sa jej stav nezhorší, tak za pár dní môže angína prejsť normalne. ATB sa pri angine nasadzujú až keď dieťa teplotuje minimálne 3 dni a má vyššie CRP.
Ak v hrdle nemá afty, len proste vírus (pri Covidi ma 2 dni bolelo neznesiteľné hrdlo) tak mne a aj synovi pomáhal cibuľový sirup. Ja som len zmiešala nakrájanú cibuľu s cukrom, nechala odstáť a potom podávať po lyžiciach cca 3 krát denne. Ak bolo zle a veľmi bolelo jhrdlo, tka keď som si trošku logla sirupu, tak ten sirup krásne zjemnil hrdlo. Je to dobré aj na kašeľ.

autor
13. jan 2024

@tinka_1807 aký sirup prosím?

babulkomale
13. jan 2024

Vsak ten cibulovy, o ktorom pise a napisala ti aj pripravu.

basulaak
13. jan 2024

Toto, mam tiez 2,5 rocneho.

danielahamar
13. jan 2024

Tiež pomáhalo lizatka