Boľavý zadoček. Čo by pomohlo?

dadika13
15. sep 2006

Asi pred 3 týždňami sa malému na zadočku povyhadzovali pupačiky a nemôžeme sa toho dodnes zbaviť. Boli sme aj u lekárky. Predpísala nám masť Imazol. Trošku to malému pomohlo , ale stále sa mu to nezahojilo úplne. Pri kontrole keď lekárka videla že to nie je celkom v poriadku nám poradila kúpiť si panthenol v spray .Mali sme mu nastriekať prdelku asi 1 cm vrstvou panthenolu a nahrievať soluxom. Zasa som badala zlepšenie ale stále to nieje úplne v poriadku .Vymenili sme aj plienky , ktoré mimochodom dovtedy nerobili malému žiadny problém ./ ale skúšame už všetko / Obrúsky používame Tesco od narodenia a tiež nikdy nerobili problém .Teraz ale umývame zadoček pod vodou. Iba v noci keď sa budíme na kojenie, tak utierame s obrúskami lebo keby sme sa išli umyť , už by sme nezaspali. Poraďte nejakú vyskúšanú mastičku , alebo niečo čo nám pomôže sa zbaviť boľavého zadočku.

siskatan
16. sep 2006

dadika, urcite by som vynechala tie obrusky... staci ked si nechas pohar s cistou vodou pri prebalovacom pulte a obycajnou vatou namocenou vo vode zadocek umyjes... kozmeticke obrusky babetkam naozaj moc nevyhovuju... my sme pouzivali obycajny Aviril krem, ktory sme nahrubo natierali a pomohol... rovnako dobru skusenost mam aj so Sudokremom... tiez pomaha aj kupel v jemnom roztoku hypermanganu 😉

konica
16. sep 2006

skus pithiol alebo pastu s rybym olejom

mixka
16. sep 2006

pytiol je na akne

konica
16. sep 2006

mne ju poradili v porodnici, ked ma maly zaparenu ritku, cez noc sa mu to prelieci.. inak pomaha na akne? zeby som vyskusala? 🙂

mixka
16. sep 2006

konica ano, ja mavam celkom pohodovu plet, ale pred ms... peklo. niekde som citala, ze na to zabera prave pytiol, tak som si ju kupila a fakt, velmi rychlo akne mizne a aj na tej masticke je napisane, ze je urcena na liecbu akne.

lia
16. sep 2006

pytiol vysusuje,aj ja ho pouzivam,je velmi dobry 😉

konica
16. sep 2006

ja stale po kakani umyvam malemu ritku s hubkou co mam namocenu vo vedierku(tepla voda+nejaky kupel,olej), ved s tym malym obruskom to nejde 😀

mixka
16. sep 2006

lia, ja som tiez spokojna 🙂

konica
16. sep 2006

dadika, inak dobra tema je aj "kvalitne nekvalitne vyrobky...

ena
16. sep 2006

mozes skusit sudocream, rybaciu mast, aj ten pytiol

barunka
17. sep 2006

nám najviac pomohla mastička od NIVEI na ten zadoček. stačí dva tri krát natrieť a riťka je ružovučká a bez vyrážok.

katiak
17. sep 2006

my pouzivame od weledy krem na proti zapareninam a ani v najvacsom teple sme nemali ani naznak zacervenania. aj kozna nam ho schvalila. a dobre je nechavat babo chvilu bez plienky "vetrat", ked sa da. ak mate imazol, je podozrenie na kvasinkovu infekciu? a ja by som ti aj tak poradila hlavne ist k dermatologovi a nenechavat to na pediatra (ak ste nahodou neboli).

dadika13
autor
17. sep 2006

Diky zienky za prispevky.Akusim ten PITYOL. Dufam ze mu to pomoze.Dnes ma ritusku celkom peknu, ale to zato ze dnes len 1x kakal.Rano sme si uzili.Musela som mu pomahat s trubickou. Po asi 20 min sa nam podarilo priam majstrovsky vystrelit nasporeny material.Ale cely sen je taky uplakany.Ani nemam cas odskocit si sem nieco precitat.Teraz sa stara tatino , tak mam chvilu pre seba.

Katiak myslis ze je to kvasinkova infekcia ked nam predpisali IMAZOL?????????
Kolko by sa mu to liecilo ak by to bolo ono?????Ritku vetrame. Uz sa nam podarilo okakat aj deku

dadika13
autor
17. sep 2006

Siskatan,
tie obrusky Tesco uz ani nepouzivam.Akurat tak cez noc, ale vysadime ich a skusime ten pohar ,vodu, vatu. To ma nenapadlo dat si to k pultu a tak ho poutierat.Chodime do kupelky a umyvame pod tecucou vodou.Takto by som to mohla riesit aj v noci, no super.
Sudokrem,to je tiez nejaky krem na zadocek? O takom som zatial nepocula.Vyskusame ten pityol a ak nezaberie potom skusime Sudokrem.

dolinka
17. sep 2006

skus od nivea wundschutz creme.. nam zabera velmi rychlo na zaparene pupaciky na ritke...

alysea
17. sep 2006

dadika13 nam sa tiez najlepsie osvedčil wundschutz creme od Nivea , rybacia mast mu to vzdy zhorsila . Este je dobry kremik od Babylove z obsahom zinku a da sa kupit aj malinke balenie na skusku . Ak by ani to nepomohlo , skus cicalfate od Avene , ale skus si vypytat v lekarni vzorku , pretoze je dost drahy . My ho pouzivame na ekzem ale ma siroke vyuzitie a aj na zapareninky zabera .

hankaa
17. sep 2006

dadika13
Skusala si spravit harmancekovy caj a umyvat mu zadocek harmancekovym cajikom? to tiez pomaha.

ervotoc
17. sep 2006

repikovy 😉

yesno22
17. sep 2006

alysea, dobra volba...ale cenovo pristupnejsi je Epitheliale od A-Dermy, pripadne Dermalibur(dufam ze som to nepomotala 😀 )
a nechtikovy odvar, pripadne gel tiez robi divy 😉

dadika13
autor
17. sep 2006

Ena,
konecne viem ako ten Sudecream vypada.To sme dostali v porodnici vzorku.
Ano to som mu dala , ale len asi 2 x a to predtym ako mi lekarka predpisala ten Imazol.Myslela som si ze je to len taky nejaky smejdik. Tak teda vyskusam minut tu vzorku, je jej tam pomerne dost.

Hankaa,
Aj ten kamilkovy caj nie je na zahodenie

Ervotoc,
Repiku mame doma habadej ale na ritulku som mu ho este nevarila.Pouzivame ho na pitie a samoska aj ako odvar na rany pre starsieho synatora, ktory ma stale nejake urazy, ked sa prehana vonku na ulici, ci uz na korculiach, alebo inom detskom dopravnom prostriedku.

Super vec tento modrykonik.Ani som nevedela , ze taketo nieco existuje.Ze mozem takto podebatit o problemoch a dostanem aj rady.

tonicka
18. sep 2006

Baby na pytiole a repíku som vyrástla a to som nemala problém len so zadočkom ale aj iné intímne miesta. Je na všetky zapareniny. 😉

elesa
18. sep 2006

Ja som velmi spokojna so sudocremom. Mala nema ziaden problem. Ani zapareninu, ani vyrazky..vobec nic. Okrem toho je to mast aj na popaleniny, omrzliny a pod. Takze vsehochut.

dadika13
autor
18. sep 2006

Ten pityol to je ale zazrak.
Dnes ho muz kupil a natrela som malemu prdelku.No poviem vam smrdi dostatocne a z prsta sa tiez len tak neutrie. Ale ked pomoze tak aj keby ma mal pripravit o nos a zostat na ruke a za nechtami.

maj06
18. sep 2006

dadika tiez odporucam sudocrem je perfektny, imazol nam doktorka tiez predpisala na zapareniny na slabinach a pomaha a davam mu ho stale, mozes tiez skusit repikovy kupel, normalne mu do vody daj vyluhovat repik a kup ho v tom par vecerov.

dadika13
autor
19. sep 2006

Zienky , som v nemom uzase.
Ritulenku mal uz celkom peknu az na male pupienky uplne pri konecniku a ked som mu vcera vecer a 3 x do rana dala ten pityol, tak dnes ma ritusku ako z rozpravky.Ani by som tomu neverila , keby som to nevidela. Dufam ze mu teryz budem moct uz davat rybaciu mast a nevrati sa mu to.Citala som ten pribalovy letak a tam je napisane , ze sa moze pouzivat u deti nad 10 rokov a nie dlhsie ako 2 tyzdne.Tak sa mu to bojim davat.Ale musim napisat ze mu to fakt pomohlo.

sunny6
25. okt 2006

Ahojte kocky,
akurat dnes som si vsimla ,ze maly ma na zadocku vela bielych vyrazok,tam kde su je to cervene,je to kruk asi 1cm od dierky,rozsirene po kazdej strane.Velmi ma to prekvapilo,lebo maly take nikdy nic nemal,len od minuleho yzdna zacal skolku,neviem ci to s tym suvisi.,alebo preto,ze som ho uz 3 dni nekupala,lebo ma nadchu a sople,ale samozrejme hygienu tam dole ma stale.Takze ja neviem,myslite ze mam ist s tym k doktorovi,alebo to moze byt reakcia na tu nadchu?Inak od narodenia pouzavame sudocream,co je velmi dobry krem,ved ako vravim vyrazky ma prvy krat 🙄

davidko
25. okt 2006

sunny a nemá náhodou kiahne?má teploty?

sunny6
25. okt 2006

davidko-ved to ma len okolo zadocku,chory je od piatku,mal aj teplotu prve 2 dni,ale potom uz len sople a kasel,a trochu nechutenstvo do jedla,a dnes mal zltu stolicu,taku cudnu sypku-ja fakt neviem

davidko
25. okt 2006

mala by si ísť k lekárke, určite ti niečo povie viac a aj doporučí 🙂